Dodaj do ulubionych

domek ogrodowy

07.04.14, 16:29
Planuję zakup domku ogrodowego dla dwulatka. Synek ma półroczną siostrzyczkę więc chciałabym żeby domek nadawał się dla dwójki dzieci.
Myślę o takim:
www.ceneo.pl/25958428
ewentualnie o takim:
www.ceneo.pl/11199798#tab=reviews_scroll
Jak sądzicie? Na co zwrócić uwagę?
Obserwuj wątek
    • izi_7 Re: domek ogrodowy 07.04.14, 17:35
      Mamy ten pierwszy (a właściwie jego starszą wersję, różniącą się kolorystyką). Służy dobrze już od kilku lat. Jedyny problem jaki z nim mieliśmy dotyczył połamanych łączeń ścian. Ale mieszkam w wietrznej okolicy i jednego roku zbyt długo zwlekaliśmy ze złożeniem domku na zimę. Skończyło się na tym, że w pośpiechu go rozkręcaliśmy podczas wichury - no i podczas tej operacji wiatr połamał kilka łączeń ścian. Mąż zamocował metalowe kątowniki i domek nadal jest w użyciu.
    • olga727 Re: domek ogrodowy 07.04.14, 19:00
      mmniam_82 napisał(a):

> Planuję zakup domku ogrodowego dla dwulatka. Synek ma półroczną siostrzyczkę wi
      > ęc chciałabym żeby domek nadawał się dla dwójki dzieci.
      > Myślę o takim:
      > www.ceneo.pl/25958428

W Praktikerze są tańsze i w podobnej wielkości place zabaw. Wielkość zależy,od wielkości posiadanego terenu.
      > ewentualnie o takim:
      > www.ceneo.pl/11199798#tab=reviews_scroll
      > Jak sądzicie? Na co zwrócić uwagę?

Na dokładność wykonania i brak,wystających ostrych elementów.
      Dziękuję za linka do tej strony. wink
    • czarneoczy Re: domek ogrodowy 08.04.14, 06:37
      szczerze?
      żadnego wink
      choćby ze względu na wysokość - 122 w szczycie to jest niziutko... 90 cm szerokości to prawie nic, dwójka dzieci będzie się obijać i łokcie w oczy wsadzać... (wiem, bo podobny mają moje bratanki i dwójka dzieci robi tam tłum niemożliwy, trójka to piekło i szatani w bitwie pod grunwaldem...)
      ja szukałabym czegoś w drewnie:
      allegro.pl/drewniany-domek-ogrodowy-dla-dzieci-milenka-i4118698968.html
      allegro.pl/drewniany-domek-ogrodowy-dla-dzieci-witek-i4118722278.html
      allegro.pl/drewniany-domek-dla-dzieci-dzieciecy-florence-i4107645888.html
      mniej więcej w tej cenie pierwsze z brzegu na alledrogo

te droższe, ale też fajne...
      allegro.pl/drewniany-domek-ogrodowy-dla-dzieci-jerzyk-i4118698987.html
      allegro.pl/drewniany-domek-ogrodowy-dla-dzieci-szymon-i4118722301.html
      allegro.pl/drewniany-domek-ogrodowy-dla-dzieci-ela-hit-i4074427632.html
      ja bym się decydowała na ten trzeci - dość duży, wysoki, z tarasikiem z ławeczką...
      • mmniam_82 Re: domek ogrodowy 08.04.14, 08:16
        No śliczne są domki drewniane!! nawet nie wiedziałam, że takie produkują, widocznie mój research był zbyt słaby wink ten trzeci to również mój typ, może się jednak okazać zbyt duży, mamy ogródek "przyblokowy". Ale dziękuję bardzo za natchnienie, na pewno poszperam jeszcze w internecie.
    • mai-ra3 Re: domek ogrodowy 31.07.17, 13:07
      Lepiej trochę dolożyć i kupić drewniany. Plastikowe sa na krótko i jakby nie patrzeć, sa tandetne. I żeby nie było - miałam plastikowy dla dzieci, postał rok, w tym czasie połamał się gdzie się tylko da i dlatego uważam, ze fajniejszy i bardziej przyszłościowy jest drewniany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka