Dodaj do ulubionych

opóźnienie dostawy nextdirect

08.04.14, 11:24
Dziewczyny , w ubiegłym tygodniu kupiłam sobie bluzkę na nextdirect.
Sprawdziłam teraz status wysyłki a tam widnieje : Delayed Linehaul Departure.
Rozumiem, że jest to jakieś opóźnienie. Czy któraś z was miała kiedyś podobną sytuację? Nie orientujecie się jak długo może potrwać zanim przesyłka do mnie dotrze?
Wiem,że to pytanie z gatunku "wróżenie z fusów" ale chciałabym mieć nadzieje, że bluzka przyjdzie przed weekendem ( impreza rodzinna) , a nie mówię na tyle po angielsku by dzwonić na infolinię.
Obserwuj wątek
    • deeds Re: opóźnienie dostawy nextdirect 08.04.14, 11:35
      2 tygodnie temu otrzymałam maila z informacją, że wydłużyli czas dostarczenia towaru (paczkę otrzymałam ok 1,5 tyg po zamówieniu).
      • wroblica Re: opóźnienie dostawy nextdirect 08.04.14, 11:42
        Kurde, niedobrze. Ja zamawiałam po raz pierwszy i w potw. zakupu była wzmianka o 3 dniach na dostawę.
        Dziękuję za informację
        • deeds Re: opóźnienie dostawy nextdirect 08.04.14, 11:50
          zazwyczaj przychodzi mi paczka w ciągu 2-3 dni, tym razem nie mieli którejś z rzeczy i dlatego tak się opóźniło. Bądź dobrej myśli, do weekendu może jeszcze dojść, oni bardzo sprawnie rozwiązują takie sytuacje.
          • wroblica Re: opóźnienie dostawy nextdirect 08.04.14, 11:57
            Chociaż u mnie to opóźnienie wygląda na spowodowane przez firmę kurierską.
            Paczka opuściła już sortownię, była "in transit to destination" , a tu nagle ten zonk z "departure delayed" . Chyba faktycznie muszę uzbroić się w cierpliwość, ewentualnie poszukać jakiegoś odzieżowego planu "b" przed sobotą...
            • wroblica Re: opóźnienie dostawy nextdirect 08.04.14, 11:58
              sorki, poszło z innego konta smile
              • zona.102 Re: opóźnienie dostawy nextdirect 08.04.14, 21:37
                Napisz do nich wiadomosc poprzez FB, mozesz uzywac translatora. Sa bardzo uprzejmi i pomocni. Mozesz tez dzwonic do x-press to oni dostarczaja przesylki na terenie Polski i mowia po naszemu wink
            • els.ol Re: opóźnienie dostawy nextdirect 08.04.14, 20:07
              Raz miałam opóźnienie, bo samolot DHL się popsuł i jedna dobę moje rzeczy kiblowały chyba w Monachium, ale później doszło bez problemu.
              Jeśli przesyłka jest w drodze (opuściła magazyn next), to sądzę, ze dojdzie do piątku.
            • diaphane Re: opóźnienie dostawy nextdirect 09.04.14, 09:34
              Ja niestety mam identyczną sytuacjęsad w zeszłym tygodniu zamówiłam sukienki dla córek, czekam do dziś, a status ciągle 'delayed linehaul departure'. Pisałam do Next, ale odpowiedzi nie otrzymałam. Zresztą wydaje mi się, że to raczej problem firmy transportowej. A jak u Ciebie? Jakieś nowiny?
              • phyllis Re: opóźnienie dostawy nextdirect 09.04.14, 11:10
                Mam identycznie - też zamówienie w ubiegłym tygodniu, a status przesyłki wcale się nie zmienia i jest nadal info o opóźnieniu sad
                • diaphane Re: opóźnienie dostawy nextdirect 09.04.14, 11:11
                  Mam nadzieję, że się w końcu doczekamysad
                • zona.102 Re: opóźnienie dostawy nextdirect 09.04.14, 12:52
                  zrobilas to co ci poradzilam?
              • sikooorka Re: opóźnienie dostawy nextdirect 09.04.14, 11:55
                u mnie też bez zmian sad
    • phyllis Re: opóźnienie dostawy nextdirect 09.04.14, 21:56
      Uff. W końcu zmienił się status mojej przesyłki i aktualnie widzę, że opuściła Warszawę - podejrzewam, że jutro paczka do mnie dotrze. Status przesyłki nie był na bieżąco aktualizowany, bo teraz okazuje się, że przesyłka już rano była w Warszawie, chociaż jej status wskazywał Londyn i opóźnienie.
      • diaphane Re: opóźnienie dostawy nextdirect 09.04.14, 22:11
        U mnie jest tak samo, więc również odetchnelam z ulgąsmile
    • geneva7 Re: opóźnienie dostawy nextdirect 09.04.14, 22:22
      Gdzie sprawdzacie status zamówienia? Kliknęłam na link "Informacje o przesyłce", potem "Śledzenie twojego zamówienia" i pojawia się taka informacja:

"Gdy Twoje zamówienie zostanie przetworzone, otrzymasz e-maila z numerem przewozowym przesyłki, dzięki któremu będziesz mógł sprawdzić status zamówienia na stronie firmy kurierskiej".

Ale nie widzę nigdzie statusu zamówienia.

Zamówiłam jedną rzecz z czasem realizacji 3 dni i jedną rzecz z czasem realizacji do 3 tygodni.

• aga_tka81 Re: opóźnienie dostawy nextdirect 27.03.15, 13:49
        Od jakiegoś czasu już, chyba nie wysyłają informacji o wysyłce, przynajmniej od kilku ostatnich paczek nie mam takich informacji, teraz zamówienie składałam 19.03 z realizacją 3 dni, przesyłki jeszcze nie mam, ostatnio z F&F też zaginęła moja przesyłka, więc zaczynam się zastanawiać czym spowodowane to opóźnienie.
        Nie wysyłają nr przesyłki , więc nawet nie ma jak zadzwonić do firmy kurierskiej.

A jaki kurier teraz dostarcza, bo u mnie zawsze siódemka, a teraz nie zwróciłam uwagi, czy to się zmieniło, bo jeżdżą czasami nieoznakowanymi busami.
        • patatajowa Re: opóźnienie dostawy nextdirect 27.03.15, 13:52
          u mnie siódemka/dpd. własnie odebrałam wczoraj paczke i tez dłuzej zeszło niz jeszcze w zeszłym roku.
          • aga_tka81 Re: opóźnienie dostawy nextdirect 27.03.15, 13:59
            Odgrzebałam wątek z zeszłego roku, aby nie tworzyć nowego.
            Ostatnio z tym nowym poleceniem zamawiałam dwie paczki i szybko przyszły, a teraz tak dłużej, no nic trzeba czekać, szkoda tylko, że nie wysyłają nr przesyłki sad
        • 08maja Re: opóźnienie dostawy nextdirect 27.03.15, 14:08
          Do mnie dostarcza www.x-press.com.pl/uslugi-kurierskie/track-delivery ta firma nr przesyłki jest ten sam , ale strona nie jest aktualizowana, widać tylko jak przesyłka pojawia się w Warszawie, ogólnie czas dostawy to średnio 6-7 dni od zamówienia, tęsknię za DHL i ich ekspresową dostawą
          • patatajowa Re: opóźnienie dostawy nextdirect 27.03.15, 14:26
            a skad wiesz ze przesyłka pojawia sie w Wa-wie? do mnie juz od zeszłego roku nie przysyłaja numeru do śledzenia..nawet spam sobie sprawdzałam kiedys w tym celu wink
            • 08maja Re: opóźnienie dostawy nextdirect 27.03.15, 14:52
              Do mnie nadal docierają maile o wysyłce, choć nie zawsze ( może kilka razy nie dostałam), ale do ostatniego zamówienia z letniej kolekcji na pewno był
        • aga_tka81 Zgłupialam już 28.03.15, 17:45
          Kupowałam 19.03, sprawdziłam teraz konto, nie mam zablokowanych pieniędzy, ani zaksięgowanych z next, czy to znaczy, że anulowali czy jak?

Dostałam potwierdzenie zamówienia, na pewno zapłaciłam bo inaczej by to nie przeszło, środki na koncie miałam, transakcja nie była odrzucona.
          Nie mam towaru i ściągniętych ani przyblokowanych środków, jak to rozumieć?

Miałyście podobną sytuację?

Pisałam do nich wczoraj przez kontakt na stronie i facebooka, na razie nie mam żadnych odpowiedzi sad
          • 08maja Re: Zgłupialam już 28.03.15, 18:24
            A nie dostałaś chwilę później po złożeniu zamówienia maila z informacją, że towar jednak niedostępny? Jak ostatnio zamawiałam to niby wszystko było dostępne- dostałam najpierw maila, że przyjęto zamówienie, chwilę później kolejnego że jednak jednej pozycji nie ma, w blokadach miałam całą kwotę, ale zeszła tylko za to co otrzymałam
            • aga_tka81 Re: Zgłupialam już 28.03.15, 21:47
              Nie właśnie nie dostałam, to jest nowe konto mailowe (wiadomo w jakim celu) i nie mam zapchanej poczty aby przegapić sad, dwa razy tak miałam podobnie jak piszesz, zaraz po zamówieniu przychodził automatyczny mail, że tej rzeczy już nie mają.

Dlatego właśnie już zgłupiałam bo nie wiem czy to zamówienie rzeczywiście poszło czy nie, wszystko przebiegło tak jak zawsze tylko, martwi mnie ta niewidoczna kasa na koncie i brak paczki.

Ostatnio w f&f miałam taką sytuację, że dostałam maila o wysyłce z nr do śledzenia, a paczki nie widać, najpierw dzwoniłam do firmy kurierskiej aby ustalić gdzie jest, nie mieli takiej paczki, a później na infolinie F&F, rozmawiają w języku polskim, sprawdzili i oddzwonili do mnie, okazało się, że zaginęła na gdzieś u kuriera i nie mogą jej zlokalizować, wysłali tylko parę pozycji co mieli jeszcze na magazynie i zwrócili za koszty przesyłki, bardzo szybko to przebiegło.

A tu w next zamawiasz i nawet nie masz info o wysyłce, żadnego śledzenia i czekaj nie wiadomo na co, też mogli by mieć infolinie po polsku, a tak to zostaje mi tylko pisanie sad
              • tasmaklejaca-0 Re: Zgłupialam już 30.03.15, 23:56
                Do mnie przyszła dziś przesyłka, a już dzwonilam nawet do UK bo ani maila z potwierdzeniem nadania ani nic.. dostarczył xpress couriers. Mam pytanie do Was, bo ja jestem dopiero w I ciazy (30 tc). Nakupowałam tych ciuszków od groma, ale na moje oko one są duże, czy to jest w next norma ? Np polski 56 a ich to roznica paru cm .. jestem zielona, juz nie wiem co ja mam zabrać do szpitala ; / wezmę chyba wszystko
                • kochanaurwiska13 Re: Zgłupialam już 31.03.15, 10:15
                  To jest w next norma.Podejrzewam,że ich 50 jest takiej wielkości,jak nasze 56.
                  Trudno ci coś radzić,czasami rodzą się dzieci o długości 50 cm,a czasami ponad 60 cm smile
                  na wszelki wypadek zabierz jakieś jedne mniejsze i jedne większe śpioszki,a potem jak już będziesz wiedziała,to ktoś z rodziny ci dostarczy smile
                  Szczęśliwego rozwiązania!
          • aga_tka81 Re: Zgłupialam już 30.03.15, 16:10
            Odpowiedzieli mi z facebooka, towary wyprzedane, ale mogli poinformować mailem, szkoda bo zależało mi na tych rzeczach sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka