Dodaj do ulubionych

Co na prezent dla 2-latki

26.04.14, 17:49
Podpowiedzcie coś?

Puzzle wiadomo, memo mamy, domino mamy, klocków mamy pełno, książeczek też, wózek ma. Co może być fajnego dla 2 latki, żeby ją zaciekawiło, żeby jak coś się wciśnie coś zadziałało (nie musi byc na baterie), żeby coś miało skutek jakiegoś działania - myślę, że takie rzeczy by ją zaciekawiły. Ostatnio lubi układać puzzle - mamy dwa po 15 el. plus układankę drewnianą - fajne.
Obserwuj wątek
    • sabina_online Re: Co na prezent dla 2-latki 26.04.14, 18:28
      rowerek trójkołowy z regulowaną odległością od kierownicy moja młoda 2 lata skończyła teraz dostała i jest zachwycona smile
      • monikaa13 Re: Co na prezent dla 2-latki 26.04.14, 18:32
        Jakiś link?

Poza tym myślałam o biegowym ale to od nas, a inni dopominają się o listę, co kupić. Chodzi raczej o tańsze prezenty od cioci, babci.
    • pasja23 Re: Co na prezent dla 2-latki 26.04.14, 18:48
      Moja dwu latka lubi to allegro.pl/hasbro-gra-elefun-lapanie-swiecacych-motyli-a4-i4185428710.html . Poza tym puzzle piankowe. A na podwórku większość czasu spędza w piaskownicy lub szaleje na samochodzie allegro.pl/arti-jezdzik-pchacz-fhttp://allegro.pl/whirlee-jezdzik-pojazd-cztery-kola-gratisy-i4102898684.htmlormula-gumowe-kola-2xgratis-i4180823699.html . W domu jeździ sobie takim jeździkiem , akurat mamy w domu duży salon więc ma gdzie jeździć. Bardzo lubi chować się w swoim księżniczkowym namiocie a do tego ma jeszcze dostawiony spiuer długi tunel.
      • monikaa13 Re: Co na prezent dla 2-latki 26.04.14, 18:51
        Piankowe puzzle odpadają, jeździk ma od dawna, tunel ma na działce. Gra fajna ale czy nie za trudna jeszcze dla 2 latka?
        • pasja23 Re: Co na prezent dla 2-latki 26.04.14, 19:00
          Moja daje rady a ma dokładnie rok i 9 m-cy. Oczywiście gramy razem z nią. Lubi też swój zestaw lekarza i badać wszystkie misie i lale nie pomijając także nas. Lubi też jeździć po podwórku taczką.
      • pasja23 Re: Co na prezent dla 2-latki 26.04.14, 18:54
        nie wkleiło się. Jeździk allegro.pl/plastikowy-jezdzik-1-3-i4173511479.html
    • faszyrka Re: Co na prezent dla 2-latki 26.04.14, 22:15
      Jeśli ma być więcej propozycji niedrogich prezentów, to ja polecam:
      - zestaw do robienia herbatki albo do gotowania (plastiki są tanie - około 30zł)
      - puzzle z serii Trefla: Wierszowanki - takie długie, 14-elementowe układanki, które dziecko ukłąda w czasie gdy my czytamy wierszyk merlin.pl/Trefl-Wierszowanki-Rzepka-puzzle-14-elementow_Trefl/browse/product/206,1008388.html
      - balonysmile
      - naklejki, książeczki do kolorowania i naklejania
      - matrioszka (wkładana jedna w drugą)
      - kubeczki fisher price www.empik.com/fisher-price-kubeczki-do-ukladania-mattel,p1044879281,zabawki-p
      - figurki zwierząt (np. w zestawach lego duplo, albo jeśli nie bawicie się takimi klockami, to schleicha)
      - zestaw pieczątek
      - farby do malowania palcami, najlepiej od razu w zestawie z fartuszkiembig_grin
      - plastelina
      • fredy58 Re: Co na prezent dla 2-latki 26.04.14, 22:42
        przeróżne mazaki - jeden malujący na 3 kolory, magiczne, farby do malowania palcami, pieczątki i ciastolina to pochłania mojego
    • anadea Re: Co na prezent dla 2-latki 26.04.14, 22:59
      U nas hitem byl i jest nadal: zestaw lekarz, namiot, zestaw kawowy, kuchnia, sklep lub kasa sklepowa, farby, ciastolina, tablica, lego duplo, puzzle maxi 24 elementy najbardziej lubi doktor Toska i czu czu.
    • faszyrka Re: Co na prezent dla 2-latki 27.04.14, 09:19
      I jeszcze: z zabawek przyczyna-skutek fajna jest przebijanka. My mamy coś podobnego do tego: www.okazje.info.pl/dd/dla-dziecka/goki-przebijanka-wbijanka-4-kule-myszki-wm914.html?utm_medium=partner&utm_source=http%3A%2F%2Fwww.sklepy24.pl&utm_campaign=sklepy24
      Kulodrom też jest hitem. Kupiliśmy taki z autkami, ale chyba jednak kuleczki będą fajniejsze. Autka czasami się zacinają: www.okazje.info.pl/dd/dla-dziecka/goki-przebijanka-wbijanka-4-kule-myszki-wm914.html?utm_medium=partner&utm_source=http%3A%2F%2Fwww.sklepy24.pl&utm_campaign=sklepy24

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka