Dodaj do ulubionych

gra "Zgadnij Kto To" - instrukcja

23.05.14, 10:20
Witam,
Kupiłam synkowi grę "Zgadnij kto to" z postaciami z bajek Disneya. Taką jak w linku poniżej:
alejka.pl/mb-zgadnij-kto-to-disney-40047.html
Gra była używana i nie ma do niej żadnej instrukcji.
Jeśli ktoś ma grę w takiej wersji i mógłby mi podesłać instrukcję będę bardzo wdzięczna. Nie musi być skan, wystarczy nawet zdjęcie zrobione komórką, byle dało się przeczytać.
Z góry dziękuję.
patka023@interia.pl
Obserwuj wątek
    • koza_w_rajtuzach Re: gra "Zgadnij Kto To" - instrukcja 23.05.14, 11:19
      Mam inną wersję tej gry i chyba innej firmy, ale sądzę, że mogą być takie same zasady... i instrukcja niepotrzebna (ja już od dawna swojej nie mam).

Każda osoba wybiera po jednej postaci. Odkrywamy wszystkie karty na swojej tablicy (druga osoba robi tak samo) i pytamy się drugiej osoby np. "czy postać którą wybrałaś ma może czarne włosy?". Powiedzmy odpowiedź brzmi "nie", więc zakrywamy na tablicy wszystkie postaci z czarnymi włosami. Drugie pytanie to już "Czy to jest może Piotruś Pan". Jeśli nie, to zakrywamy go i osoba, z którą gramy zadaje nam własne pytania. Czyli najpierw pytanie na które można odpowiedzieć "tak" lub "nie", zakrywanie postaci, które nie pasują i drugie pytanie ze strzałem w daną postać. I tak do momentu, kiedy ktoś z graczy nie odgadnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka