Dodaj do ulubionych

śniegowce lassie na limango

24.08.14, 21:16
w fajnych cenach
Obserwuj wątek
    • gaga-sie Re: śniegowce lassie na limango 24.08.14, 22:43
      Jest też odzież. Zastanawiam się nad spodniami ocieplanymi, może ktoś wie, jak one trzymają rozmiar? Te Lassie to Reima, czy zupełnie inna firma ( wybaczcie ignorancję, ale nie mam rozeznania)? Na all..np.takie czapki są pod hasłem Reima.
      • manala Re: śniegowce lassie na limango 24.08.14, 23:06
        Lassie to odnoga reimy. Kombiki wypadają większe niż sugeruje rozmiarówka. Jakiś rozmiar większe pewnie...
        • gaga-sie Re: śniegowce lassie na limango 24.08.14, 23:10
          O, to ceny faktycznie fajne, biorąc nawet pod uwagę ich niezbyt tanią przesyłkę. Wzięłam spodnie ( raczej lekko na wyrost, z tego co piszesz) i czapkę.
    • xxxtabxxx Re: śniegowce lassie na limango 24.08.14, 23:47
      Wzięłam śniegowce, sugerując się tabelą rozmiarów z tej strony lassie by reima
      Mam nadzieję, że wymiary będą się zgadzały, bo wg tabeli wypadają jakiś rozmiar większe niż większość butów.
      • manala Re: śniegowce lassie na limango 25.08.14, 00:04
        Zerkałam na tą tabelę ale...na limango masz dołączoną tabelę dla lassie i długości podane tam są raczej standardowe dla danego rozmiaru...Pewnie się dowiemy jak to wygląda faktycznie jak buty przyjdą.
        • xxxtabxxx Re: śniegowce lassie na limango 25.08.14, 00:08
          Na limango chyba jest jedna uniwersalna tabela. Wchodziłam w nią przez lassie i przez naturino - jest identyczna. Mam nadzieję, że tamta będzie ok. Jeśli nie to zima będzie musiała szybko przyjść, żeby młody zdążył buty ponosić wink
          • manala Re: śniegowce lassie na limango 25.08.14, 00:17
            hehe, to ja chyba zacznę podawać jakieś suplementy na porost stóp tongue_out
    • grudniowa.mama kombinezon 25.08.14, 08:23
      Kupilam kombinezon - ceny naprawde fajne. Tylko mam zgryz czy 92 nie bedzie jednak za duze na mojego raczej drobnego synka. Teraz ma okolo 84 cm wzrostu - jest sens zamieniac na 86?Czy taki kombinezon moze byc troche za duzy i nadal bedzie sie dobrze nosil?Pomozcie bo jestem zielona w tym temacie.
      • alexia.x Re: kombinezon 25.08.14, 08:44
        dziękuję kupiłam śniegowce za kostkę dla córki
        mam nadzieję, że rozmiar nieco zawyżony będzie wink
      • manala Re: kombinezon 25.08.14, 08:45
        Mam w domu dwuczęściowy kombik Lassie w rozmiarze 98. Syn ma 2 lata. Nie wiem ale myślę, że kombinezon będzie na niego dobry za kolejne 2 ; ) Chyba brałabym 86.
      • aajn2 Re: kombinezon 25.08.14, 08:50
        Ja bym nie zamieniała na mniejszy.... Do zimy trochę czasu, a jak będzie trochę za duży to można nogawkę podwinąć/pomarszczyć (w zależności jak nogawki są zakończone). Ja w zeszłym roku kupiłam dziecku Reimę sugerując się, żeby kupić rozmiar mniejszy niż nosi, w rezultacie pod koniec zimy miał krótkawe rękawki od kurtki...
      • grudniowa.mama Re: kombinezon 25.08.14, 08:51
        Dzięki, tylko oczywiscie 86 juz nie ma sad
    • drimgerl a jak te buty Merle? 25.08.14, 10:16
      wygodne są? warto brać? smile
      • afro.ninja Re: a jak te buty Merle? 26.08.14, 13:05
        Tez jestem ciekawa opinii, kupil ktos te buty? Gdzie znajde wymiary tych butow??
    • alexia.x Re: śniegowce lassie na limango 16.09.14, 08:32
      wczoraj odebrałam buty
      kupiłam te https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/qh/gj/g1ln/aIbaLxc30KUazMV0aA.jpg w rozmiarze 33 (teraz córka nosi normalne 32, no z ecco 33)
      W lassie po wyjęciu wkładki ma ok 1-1,5 cm wolnego (bosa noga na wkładce)
      nie wiem czy to wystarczy ?
      na pewno nie będzie potrzeby zakładania dodatkowych skarpet, bo buty są bardzo ciepłe (jak będzie taka zima jak w zeszłym roku to nie będzie kiedy ich nałożyć smile
      • manala Re: śniegowce lassie na limango 16.09.14, 09:32
        Ja też je odebrałam (rozmiar 32). Córka nosi 32 ale większości 32 ma jeszcze luz. Tutaj po wyjęciu wkładki zapasu jest może 0,5 cm a ocieplenie duże i córka mówi, że za małe...Buty bardzo ciepłe, na fińską zimę ; )))
        My będziemy odsyłać. Ja zgłupieje już tymi butami dla młodej. Czekam jeszcze na kozaki reimy dla syna. Mam nadzieję, że tym razem trafię lepiej....
        • alexia.x Re: śniegowce lassie na limango 16.09.14, 09:51
          moja też coś mówiła, że ciasno, może nie na długość tylko ogólnie (ale może to kwestia tego ocieplenia, od razu krzyczała, że bardzo gorąco)
          Bo buty naprawdę bardzo ciepłe (chyba nie na nasze zimy)
          Z zewnątrz buty wyglądają zgrabnie (myślę, że 34 wyglądały by kajakowo na jej chudej nodze)
          a koszty zwrotu do limango jest płatny ?
          • manala Re: śniegowce lassie na limango 16.09.14, 10:06
            Platny. Ciekawa jestem czy zwracaja koszyty z kosztami wysylki czy bez.
            • alexia.x Re: śniegowce lassie na limango 16.09.14, 10:32
              zastanawiam się czy ewentualnie nie lepiej sprzedać na all bo pewnie nie zwracają kosztów wysyłki i odsyłki
              • a-e-p Re: śniegowce lassie na limango 16.09.14, 10:39
                Zwarcaja tylko cene towaru, wysyłka i odsyłka na koszt kupujacego, niestety - dlatego kupuje u nich sporadycznie.
                • dymczak7 Re: śniegowce lassie na limango 16.09.14, 11:27
                  dziękuję za info
                  w takim razie zwrot u nich zupełnie mi nie pasuje
                  • klarci Re: śniegowce lassie na limango 16.09.14, 23:23
                    dlaczego moje posty są usuwane z tego wątku??
                    • aurinko Re: śniegowce lassie na limango 17.09.14, 06:48
                      Moze dlatego ze to nie forum "kupie/sprzedam/zamienie".
                      • klarci Re: śniegowce lassie na limango 17.09.14, 11:51
                        no nie, ale jeżeli ktoś pisze, e nie opłaca mu się odsyłać, a widzę, że wielu dziewczynom mogą wyjść za małe, to jaki problem w tym, że rozważę, żeby odkupić ??
                        to nie pierwsza sytuacja tego typu na forum i pierwszy raz pojawia się problem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka