lawia77 05.09.14, 19:59 Czy któraś zamawiały ubrania tej marki w wersji dla puszystych? wiele ubrań mi sie podoba ale nie jestem puszysta i zastanawiam sie nad kupnem w rozmiarze s, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-e-p Re: mango violetta rozmiary 05.09.14, 20:23 Rowniez nie jestem puszysta ale skusiłam sie na kilka sukienek i spódnic z lnu, ew len/bawełna oraz kardigan. Wiekowo chyba jestem ich targetem Rzeczy sa bardzo ładnie odszyte, ceny regularne IMO za wysokie, ale na wyprzedazach przyjemne i niestety co fajniejsze szybko sie sprzedaja. Buty równiez bardzo porzadne, ale nie trafiłam z rozmiarami, sa wieksze niz wskazuje rozmiar, na szersza stope. Szkoda. Chociaz zauwazyłam, ze sprzedaja tez wiele badziewnego poliestru. Rozmiar S odpowiada bardziej 42 niz 40, ale ja mam szersza góre (duzy biust) niz dół (r 38), wiec odwrotne proprcje niz modelki i nie jestem obiektywna. Na pewno nie skusze sie na spodnie z powodu braku bioder. Osoby w rozm. 38 (gora i dól) w ich rozm. S sie utopią. Praktycznie wszystkie sukienki i spódnice musialam zwezac w biodrach, ale wybaczam im bo nigdzie indziej nie mogłam kupic ołowkowych spódnic czy prostych lnianych sukienek (za 80-100zł) do kolan (huuuraaa, nic nie musiałam skracac z długosci przy wzroscie 162 cm). Wszystko super sie nosi i na pewno cos u nich jeszcze kupie. Przesyłki długo ida. Wielkim minusem jest bezpłatna przesyłka dopiero od 150zł (?) i odsyłanie na własny koszt gdzies w Polsce. Wtedy nadaje kurierem w Strefie Paczki, duze paczki wychodza taniej niz poczta i sa juz ubezpieczone. Długo tez zwracaja pieniadze, brak info czy przesyłka zwrotna dotarła. Musza jeszcze duzo uczyc sie od Zalando Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: mango violetta rozmiary 05.09.14, 23:22 a czy rozm 40 spodni odpow faktycznie typowej 40stce ? Z Mango noszę dół 42 , górę s-m Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: mango violetta rozmiary 06.09.14, 10:59 w ubiegłym roku "zachorowałam" na jedna sukienke i zalozyłam watek na temat ich rozmiarówki ale bez odezwu, a tu prosze ,ktos jednak kupuje dzieki za podzielenie sie spostrzezeniami, tez myslałam ze w biuscie sukienka bedzie wieksza co jest zaleta a ewentualnie ja zweże. dobrze wiedziec ze tez nie bede musiała skracac. czy wiolette mozna tylko odesłac,do sklepu nie zwroce? ostatnio jak byłam w milenium i pytałam o ta kolekcje to cos przebąkiwali ze moze bedzie od jesieni stacjonarnie... Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: mango violetta rozmiary 06.09.14, 11:33 Zaczełam kupowac dopiero w tym roku na letnich wyprzedazach z powodu jedej sukienki Moja krawcowa (od zweżania) mówi ze szyją profesjonalnie. Wiecej odesłałam niz zostawiłam, ale przynajmniej juz wiem co mi pasuje a co nie. Mam figure kielicha i szukam w sukienkach duzych dekoltów i rekawków, a o to u nich trudno. IMO jesli macie figure gruszki/kielicha, minimum rozm. 40, wtedy ich S bedzie pasowac idealnie. Jesli chodzi o porównanie z Mango, w Mango nosze sukienki M, te obcisle nawet L (biust...). Spodni nigdy w Mango nie kupiłam (za płytkie sa), ale mieszcze sie w 40, bo IMO maja mała rozmiarówke. Buty w Violeccie sa na pewno wieksze i szersze niz ten sam rozmiar w Mango. Zwroty tylko na zasadzie płatnego odsyłania do Warszawy. Mogliby przyjmowac stacjonarnie, wtedy kupowałabym wiecej. No i jeszcze poprosze wiecej naturalnych materiałów. Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: mango violetta rozmiary 06.09.14, 11:34 Błąd MO jesli macie figure gruszki/kręgla (szerszy dół), minimum rozm. 40, Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: mango violetta rozmiary 06.09.14, 11:47 to własnie moja budowa Zawsze polowałam na sale na spodnie z Mango premium i wbijam sie w 42 (nogi nie puszczaja mnie w 40) lub lniane chinosy .Dobrze wiedzieć , ze powinna mi spasować 40stka z Violetty Góra 40/s pewnie bedzie za duża ostatnio kupiłam ten model do pracy 42 (niestety sztuczne) i pasuje idealnie , jak szyty na miarę u krawca Odpowiedz Link Zgłoś
lawia77 Re: mango violetta rozmiary 07.09.14, 08:18 dzięki za odpowiedzi, w takim razie daruję sobie zakupy, nosze u góry 38 a dół 36/38, wiec kolekcja nie dla mnie, a szkoda bo można sporo jedwabnych bluzek wyhaczyć teraz jest jeszcze wyprzedaż, niestety normalne mango to więcej tandety, mało dobrych składów materiałów a buty bardzo nietrwałe, dużo gorsze niż np. zara Odpowiedz Link Zgłoś
lawia77 Re: mango violetta rozmiary 07.09.14, 08:30 chciałam jeszce zauważyć ze nie wszystkie spodnie są płytkie, te mają średni stanshop.mango.com/PL/p0/kobieta/wyprzedaz/spodnie/bawe%C5%82niane-spodnie-cropped/?id=23063500_02&n=1&s=rebajas_she&ident=0__0_1410070411651&ts=1410070411651 shop.mango.com/PL/p0/kobieta/wyprzedaz/spodnie/bawe%C5%82niane-spodnie-rurki/?id=23050003_VT&n=1&s=rebajas_she&ident=0__0_1410070411651&ts=1410070411651 te mają wysoki stan shop.mango.com/PL/p0/kobieta/wyprzedaz/dzinsy/dzinsy-high-waist-broadway/?id=21033569_69&n=1&s=rebajas_she&ident=0__0_1410070411651&ts=1410070411651 te dzińsy też Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: mango violetta rozmiary 07.09.14, 09:52 te mam i rownież nie są płytkie Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: mango violetta rozmiary 07.09.14, 11:58 Dzieki za info, zamówiłam rozmiar mniejsze, tj. 38, bo chinosy sa zwykle szerokie. Chinosy kocham + do tego len. Wziełam tez bawelniane linkowane wyzej. Najwyzej oddam w sklepie. U nas w Mango stacjonarnym sa same płytkie spodnie (nie cierpie takiego modelu, bo przy schylaniu zjezdzaja mi z tyłka a do tego odstaje opona na brzuchu), dlatego nawet juz nie mierze, ale pewno maja tylko niektóre modele. Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: mango do edie70 07.09.14, 12:02 Edie70, czym rozni sie linia Premium (nigdy nie kupowałam) od reszty Mango? Naturalnymi materiałami, staranniejszym odszyciem, awangardowym designem czy tylko ceną? Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: mango do edie70 07.09.14, 15:09 te spodnie które kupowałam z Premium są b.eleganckie b.ładnie odszyte i wyglądają porządnie materiał to bawełna lub poliester jezeli lubisz len to polecam tez ten sweterek : wystarczy Ci S i ta marynarka jest super : Odpowiedz Link Zgłoś
a-e-p Re: mango violetta rozmiary 07.09.14, 12:08 awia77 napisał: > dzięki za odpowiedzi, w takim razie daruję sobie zakupy, nosze u góry 38 a dół > 36/38, wiec kolekcja nie dla mnie, a szkoda bo można sporo jedwabnych bluzek wy > haczyć teraz jest jeszcze wyprzedaż, niestety normalne mango to więcej tandety, > mało dobrych składów materiałów a buty bardzo nietrwałe, dużo gorsze niż np. z > ara Mozesz bluzki nosic jako oversize, ew. zweżać jesli cena jest przyjemna. Moja krawcowa nie chce przerabiac mi jedwabiu, bo sie zaciaga, ciągnie, do tego duzo drozej liczy. W Mango kupowałam lata temu, teraz zgadzam sie ze sprzedaja duzo tandety i dlatego przerzuciłam sie na M Dutti, tylko co roku maja wyzsze ceny Odpowiedz Link Zgłoś
lawia77 Re: mango violetta rozmiary 08.09.14, 08:59 biała marynarka właśnie jedzie do mnie , mam tez czerwoną i jest super, świetna tkanina i pięknie odszyta nawet nie wspominaj mi o Massimo Dutti - to moja ostatnia choroba, też sporo kupuję ale tylko na wyprzedaży albo na allegro- spodnie 100% wełna za 39 zł to mój hit Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: mango violetta rozmiary 08.09.14, 09:44 ostatnio robiłam z zalem zwrot parki utopiłam sie w M :0 i nie jest to model na mój wzrost 164 pas wisiał mi dziwnie nisko lekka , fajna Odpowiedz Link Zgłoś
bbe.ataa Re: mango violetta rozmiary 08.09.14, 19:47 tak to racja, tez korzystam z usług kuriera, ale w FastPost.pl to chyba najlepszy i najszybszy przewoźnik. Do tego mamy zabezpieczoną przesyłkę, a tutaj dodatkowo nie musimy wypełniać zbędnych papierków. Odpowiedz Link Zgłoś