masumi07 23.09.14, 15:00 www.hm.com/pl/product/17846?article=17846-C#article=17846-D Czy ktoś ma może tą kurtkę z H&M? Na jaką pogodę ona się nadaje, czy przemaka i przepuszcza wiatr? Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: lekka kurtka z h&m 23.09.14, 15:59 Opis Lekko watowana kurtka przeznaczona do użytku jako termoizolująca warstwa pośrednia. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: lekka kurtka z h&m 23.09.14, 16:08 lub do samodzielnego noszenia na jesień.kurtka jest bez membrany wiec na pewno w deszczu przemoknie i jak bedzie halny to też i przewieje . Odpowiedz Link Zgłoś
masumi07 Re: lekka kurtka z h&m 23.09.14, 16:21 Opis czytałam, chciałam ją kupić jako kurtkę na jesień, zimą ewentualnie na krótkie przejścia z samochodu do sklepu i się zastanawiam czy nie jest zbyt cienka? Kilka lat temu miałam coś podobnego dla siebie, co prawda innej firmy, ale nawet lekki wiatr przepuszczała. Odpowiedz Link Zgłoś
dziustynka Re: lekka kurtka z h&m 23.09.14, 16:57 na jesień, na teraz ok, za miesiąc z polarem pod spodem w suche dni,, zimą za cienka, w deszcz przemoknie Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: lekka kurtka z h&m 23.09.14, 22:59 Miałam ją dzisiaj kupić młodszej ale jednak zdecydowałam się na ZARĘ. Cieplejsza się wydaje no i ma kaptur co dla mnie akurat jest dodatkowym plusem. Tylko ja dla dziewczynki szukałam: www.zara.com/pl/pl/dzieci/dziewczynka-%283-14-lat%29/p%C5%82aszcze/kurtki-puchowe/pikowana-kurtka-z-kapturem-c673512p2005430.html Ale dla chłopców też były fajne, w dodatku na polarku wewnątrz: www.zara.com/pl/pl/dzieci/ch%C5%82opiec-%283-14-lat%29/p%C5%82aszcze/kurtki-puchowe/pikowana-kurtka-z-polarow%C4%85-podszewk%C4%85-c673514p2003688.html Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: lekka kurtka z h&m 23.09.14, 23:59 mamy taką przejściówkę: różowa lekka cieniutka oraz granatową z Mango Odpowiedz Link Zgłoś
masumi07 Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 08:33 a ta z Zary jest dużo grubsza? I czy tez jest taka miękka, niekrępująca ruchów jak ta z H&M? Nie mam blisko Zary, więc nie mogę pomacać. A widziałaś je może w sklepie stacjonarnym- czy ten jasny niebieski z działu dla dziewczynki nadawałaby się dla chłopca? Bo te na polarku jednak chyba trochę za ciepłe na jesień. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 08:47 ta zalinkowana kurtka z zary z polarową podszewką to jest gruba kurtka na mrozy, nie ma nic wspolnego ani z cienką ani z puchówką ta druga z zary troche cieńsza ale nadal nie w temacie cienkiej a ciepłej puchówki niebieska absolutnie nie dla chłopca-nawet fason ma dziewczyński jesli chcesz tego typu kurteczke to kup taką wypełnioną naturalnym puchem-sa super jak dla mnie przy zalozeniu ze to nie jedyna kurtka w sezonie dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 08:53 w zeszłym sezonie takie kurteczki dla dzieci były w kappahlu, nie wiem jak w tym.u mnie jeszcze resztki widzialam ze 2 tyg temu. Odpowiedz Link Zgłoś
cyprysiowa Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 09:01 jako "dodatkowa" jesienna sie nadaje na "gorsza " pogode juz nie, gdy zimno z rana, pada, wieje juz nie moze jeszcze benetton www.benetton.com/blog/2014/09/17/stay-warm-and-happy/ Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 09:06 rzeczywiscie byłytez z benettona, pamietam ze niektórzy kupowali online a potem sie dziwili na forum czego te kurtki takie cienkie ale w tym roku ich nie widze...puchowych znaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 09:09 aha, reima ma jeszcze takie puchóweczki. Odpowiedz Link Zgłoś
cyprysiowa Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 09:22 shop.benetton.com/gb_en/kids/age/boy/boy/hooded-jacket-75412.html Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 09:44 ja pisałam o puchowych, a te "OUTSIDE 100NYLON LINING 100NYLON WADDING 100POLYESTER " Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamasna Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 09:20 Ja na jesien polecam softschele z H&M, idealne na wiatr i deszcz, jak zimno tak jak dzis rano to pod spod cieniutki polarek i jazda, do zimy moje dzieci tak chodza, żadnych kurtek przejsciowych nie kupuje, jesien, wiosna a i latem na zimne wieczory tylko softy Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 10:44 Dlaczego piszecie o tych kurtkach : puchówki?? przecież z puchem nie maja nic wspólnego , wypełnienie maja z watoliny. Ja jako przejściówkę również polecam softshell my mamy taki : www.decathlon.pl/softshell-turystyczny-dla-dzieci-quincha-id_8284259.html Nie jest dosyć ciepły , nieprzewiewny i nieprzemakalny. Na większe chłody polar pod spód i jest ciepło i sucho. Są też wersje dla dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 10:50 kto pisze?? ja pisze puchówki o kurtkach które nimi są Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 do patatajowa 24.09.14, 11:13 Możesz podesłać linka do tych puchowych? Nie pisze tego po złości, tylko od jakiegoś czasu szukam dla syna typowej puchowej kurtki ( z wypełnieniem z puchu) i nie mogę znaleźć a chętnie bym kupiła. Co do "puchówek" to ludzie często określają tak kurtki, które wyglądem je przypominają ale poza tym nic z nimi nie maja wspólnego. Przepraszam, ale nie wiedziałam, ze masz na myśli te prawdziwe puchowe, myślałam ,że piszesz o tych zalinkowanych przez autorkę wątku a one puchowe nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: do patatajowa 24.09.14, 11:22 no wlasnie napisałam ze w tym sezonie nie ma na stronie kappahla tych cieniutkich puchówek (jeszcze?) nie ma ich tez na stronie benettona co pisałam juz wczesniej. moze nie bedzie puchówek dzieciecych? w ubiegłym sezonie było ich pełno dla dzieci- w tym sie nie rozglądałam albo kiepsko patrzyłam z kappahla to były takie: Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: do patatajowa 24.09.14, 11:27 reima jeszcze ma tego typu, ten model ma odpinane rekawy: Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 11:11 a moje dziecko nie założy softa ani polara, nie lubi futrzastego i już dziś dałam pikowaną a'la puchówkę z zary, nie mogę wygoglać ale wygląda podobnie jak zalinkowana wyżej lecz bez polaru i bardzo lekka, na dzisiejszy zimny i mglisty poranek idealna. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 10:47 Fajny dziewczęcy softshell był na Tchibo taki dłuższy ala płaszczyk ściągany w pasie: www.tchibo.pl/plaszcz-softshell-p400055203.html Odpowiedz Link Zgłoś
masumi07 Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 16:04 Super ta z reimy z odpinanymi rękawami, ale szukam czegoś troszkę tańszego. Właśnie najchętniej kupiłabym lekką puchówkę, ale z prawdziwego puchu. Jakoś do softshella na jesień nie jestem przekonana, na razie jeszcze chodzimy, ale np. dzis rano w cieniu 8 stopni, było mi dosyć chłodno. Może trzeba się przekonać do ubierania polarów pod spód, choć przeraża mnie tyle warstw-bluza, polar, softshell... Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 16:18 na żywo z Cubusa donosze ze są prawdziwe puchowki po 129,149 i 179 zł,zależy od rozmiaru i fasonu. Dla chłopców niebieskie,czarne,granatowe i zielone.Do 128 rozm. Są po 129 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
masumi07 Re: lekka kurtka z h&m 24.09.14, 16:22 Dzięki za informację w takim razie lecę wieczorem do Cubusa Odpowiedz Link Zgłoś