Dodaj do ulubionych

MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?:)

17.10.14, 10:10
filozoficzne to pytanie, wiem, ale dręczy mnie niesłychanie
ktoś coś ?
widział, macał, posiada ?

shop.mango.com/PL/p0/dzieci/new---d%C5%82uga-pikowana-kurtka/?id=33040257_02&n=0&ts=1413531936050
Dziękuję z góry za odpowiedzi, najbardziej pożądaną jest ta, że to zimówka smile)
Obserwuj wątek
    • sonia_781 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 17.10.14, 10:23
      nie widziala, nie macała, nie posiada - nawet córki wink ale ze zdjęcia katalogowego nie wygląda na zimową ...

Ale żeby zadowolić Cię odpowiedzią .. to TAK zimówkę na zeszłoroczną zime jak najbardziej smile
      • the.ta Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 17.10.14, 10:27
        smilesmile
        podoba mi się Twoja kompetentna odpowiedź
        • rybka.8 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 17.10.14, 10:32
          Jak dla mnie to kurtka zimowa , nie wiem czy na wielkie mrozy ,ale na pewno na zimę . Zamówiłam ją i mam nadzieję , że będzie fajna smile
          • magdalenca78 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 17.10.14, 20:44
            Wg mnie to nie jest ciepła, zimowa kurtka. Nie jest zbyt gruba, co widać na zdjęciu z dziewczynką. Wypełnienie to poliester, a nie puch/pierze. Ja obstawiam, że to na późną jesień lub lekką zimę smile
    • edie70 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 17.10.14, 22:09
      Skład: 100% poliamid - Podszewka: 100% poliester - Wnętrze: 100% poliester
      czyli wg mnie przejsciówka smile
      zimówki to te :
      50% szary puch kaczy,50% szary kaczy puch

50% szary kaczy puch,50% szary puch kaczy

przejściówka puchowa :
      90% szary puch kaczy,10% szary kaczy puch -

siedze i medytuję ,którą kupic dla mojej 6latki smile
      szkoda,ze one są czarne a nie granatowe uncertain
      • patatajowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 17.10.14, 23:07

kazda zaradna matka ma kurtki na : wczesną jesień,późną jesień,wczesną zimę,zimę właściwą,końcówkę zimy i początek wiosny.oczywiscie plus kurtka przejsciowa na okresy pomiędzy tymi porami.moim zdaniem na kurtkach powinien być z aznaczony zakres temperatur w przedziale co 5 stopni C dla ułatwienia w co ubrać dziecko danego dnia.zerkasz na termometr i juz wiesz która kurtka z sześciu będzie dobra na dzisiaj big_grin
        **** Czytanie książek jest zajęciem żmudnym i męczącym.
        Psuje wzrok,odrywa od innych zajęć i nie wspiera wzrostu PKB ****
        • edie70 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 17.10.14, 23:47
          mamy , mamy ale 30% kusi wink
          • cyprysiowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 10:17
            działa Wa ten kod, wrzuciłam kurtke i mi nic nie obniza?????
            • agni71 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 16:19
              Mnie obnizył, ze 189 na 132
              • agni71 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 16:22
                obniża chyba tylko ceny tego co poniżej, jesli chodzi o dziecięce:

shop.mango.com/catalog.faces?state=kids_060_PL
                • cyprysiowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 18:19
                  wrzuciłam 5 kurtek i obnizyło, potem usuwałam po kolei az zostały dwie . Ta zalinkowana ( obniz na 90) i dla syna ta (obniz na 140) z tym ze nie wiem czy trafiłam rozmiarem , jak wypadaja te kurteczki orientuje sie ktos shop.mango.com/ficha.faces?state=kids_060_PL
                  • cyprysiowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 18:20
                    na stronie głownej jest in. ze nie dotyczy odziezy skorzanej, puchowej, oznaczonej gwazdka i kołkiem i pojedynczo nie chciało mi odejmowac po wrzycemiu wiekszej ilosci kurtek poszło
                  • cyprysiowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 20:25
                    ta dla syna ale juz mi ja wyrzu ca z koszyka , raz mozna kupic raz nie strasznie kombinuja , ciekawe czy wysla w ogole , zdarzyło sie wam ze nie wysłali czegos? shop.mango.com/PL/p0/dzieci/ch%C5%82opiec-/plaszcze/kurtka-puchowa/?id=33035551_N1&n=1&s=prendas_kids_O.chaquetas_he&ident=0__0_1413655437060&ts=1413655437060
                    • patatajowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 21:00

kupiłam granatową w tej akcji pod koniec września i dopiero w ten wtorek przyszła paczka.juz myślałam ze się nie doczekam....mam rozmiar 9-10 lat,mniejsza wypada.ogolnie wszystko możesz brać rozmiar większe niż normalnie dziecko nosi.
                      • patatajowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 21:04

rozm.9-10 lat,dlugosc- 53,szerokosc-40,rekaw-61/41.
                        Nie ma za co wink
                        • cyprysiowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 21:07
                          dz. to ja tez pewnie poczekam
                      • edie70 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 21:06
                        Cudna ta chłopieca kurtka smile
                        wziełam dla mojej 6 latki te czarną przejsciówke , na puchówke poczekam na sale vip 40% wink
                      • cyprysiowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 21:06
                        juz wziełam z rana terz niedostepne sa. a ile ma Twoj synek cm i na ten wzrost 9-10 jest dobra, ja wziełam 7-8
                        • edie70 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 22:23
                          moja ma 6 lat , nosi ciuchy w rozm 122/128 , wziełam 7-8 na ten sezon smile
                          • cyprysiowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 22:42
                            moj ma 125cm (7lat) i wziełam 7-8 , z tych pomiarow co wyzej podane na 9-10 to rekawy byłyby za długie
                            • edie70 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 23:42
                              mamy z Mango na teraz pikowaną granatową "puchówkę" w rozm 7-8 (128 cm)
                              odpowiada ona identycznej z H&M w rozm 122 smile
                              nie bede kupowała teraz na zimę 2015 wink
                              • cyprysiowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 19.10.14, 19:00
                                no i anulowali mi ta kurteczke, , w mango nic nie wiedze wiecej bardzo, moze to bordo ale czy ja wiem, wolałabym w granacie, kasa zamrozona nie wiecie czy szybko oddaja, zimno idzie takze moze na wiosne gdzies wystartuja z fajnymi puchoweczkami- [przejscowkami , moze Zara ? chociaz nie widziała tam jak dotad
                                • edie70 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 19.10.14, 21:30
                                  widzę,ze mi też anulowali kurtkę dziecięcą sad
                                  • cyprysiowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 19.10.14, 21:46
                                    i co teraz edie70 czekasz czy gdzies jeszcze bedziesz ma taka polowac masz cos upatrzone podobnego????
                                    • edie70 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 20.10.14, 16:59
                                      czekam na 40% smile myślę ,że jeszcze te puchową upoluję wink
                                      • cyprysiowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 21.10.14, 12:06
                                        a ta to przejsciowka? www.gap.eu/browse/product.do?cid=89556&vid=1&pid=000982362002
                                        • cyprysiowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 23.10.14, 13:17
                                          przyszła ta kurteczka co dziewczyna zalinkowała z mango , i jak ja ma napisac hmmm no musze (nie bic) wczesna zima/pozna jesien no nie da sie inaczej, swetrow nie poupychasz pod nia bo taliowana waska , na dzisiejszy poranek no idealna ! mam roz 3-4 . zime na plusie (nie bic) spokojnie obskoczy
                                          • cyprysiowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 23.10.14, 13:19
                                            bordo dla chłpca 7-8 bede miec jutro jakby ktos chciał wymiary
    • agni71 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 16:30
      a ja się zastanawiam, czy xs damska byłaby dobra na moją 12-latkę?

shop.mango.com/PL/p0/kobieta/promocja/plaszcze/kurtki-z-kapturem/sk%C5%82adana-kurtka-puchowa/?id=33083547_02&n=1&s=promoTricot_she&ident=0__0_1413641010538&ts=1413641010538
      bo z dziewczęcych ju znie ma rozmiaru 13-14 lat czarnych
      • patatajowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 18.10.14, 16:46

xs będzie dobra.one są bardzo małe.ja corce kupowałam xs albo petite.
      • the.ta Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 19.10.14, 20:44
        ale serio na 12-latkę ??
        bo ja mierzyłam te kurtkę w rozm. xs i była lekko za duża smile) (wzrost 158 cm, waga 49 kg)

w ogóle Mango ma jak dla mnie zawyzoną rozmiarówkę i xs wypada jak S z innych firma, a S czasem jak M lub L ...
        • agni71 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 19.10.14, 20:55
          No pytam własnie, ja z Mango nie mam ani jednego ciucha dla siebie, więc z rozmiarówką nie jestem obeznana. Ciuchy z niektórych sieciówek, takich powiedzmy młodzieżowych, jej pasują w tym rozmiarze, np. Clockhouse, Sinsay, Reserved, New Yorker.

Ostatecznie zresztą stwierdziłam, że nie kupuję, poczekam na jakies wyprzedaże...
        • patatajowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 19.10.14, 21:36
          a czemu nie? moja osobista 13-latka jest juz wyzsza ode mnie np.
          pisałam wczesniej ze robiłam zamówienie z dzieciecych ubran w mango. wszystko w rozm.164 kjest za małe na córke. kupujemy xs-s w ca,sinsayu, diverse i innych tego typu sklepach. dla 12-latki i wzwyz to raczej juz ciezko cos dostac w typowo "dzieciowych" sklepach czy na działach dzieciecych.
          • agni71 Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 20.10.14, 08:10
            eh, no moja 12-latka ode mnie jeszcze nie jest wyższa smile, ale jak pisałam, też niektóre ubrania xs, nawet s kupuje jej w damskich, młodzieżowych sieciówkach. Szczególnie jak dziewczynka woli luźne ciuchu, to się sprawdza.
            • maaszymka A spodnie? 21.10.14, 10:37
              128 z H&M to w mango będzie 7-8 czy raczej 9-10?
              Moze ktos widział na zywo:
              https://st.mngbcn.com/rcs/pics/static/T3/fotos/S1/33087532_90.jpg
            • cyprysiowa Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?: 23.10.14, 13:18
              z tej mam Lke jakby ktos chciał wymiary,
              • edie70 Re: Mango przejściówka 24.10.14, 20:58
                uprzejmie donoszę ,że dziś kurier dostarczył moją kurtkę w kolorze navy
                cud , miód smile
                podczas składania zamówienia chyba mnie zaćmiło sad zamówiłam M i jest za mała crying
                tzn bardzo obcisła sad wg mnie jest to odpowiednik raczej 38 . Z H&M noszę 40, wiec powinnam była zamówić L !
                Ciekawe czy stacjonarnie istnieje mozliwość wymiany na większą ? on line wykupione sad

• patatajowa Re: Mango przejściówka 25.10.14, 09:40
                  jak odbeirrałam swoją paczke to pytałam o wymiane. na inny rozmiar ci wymienia, na kolor nie wink
                  • edie70 Re: Mango przejściówka 25.10.14, 11:05
                    ok, to mnie pocieszyłaś smile interesuje mnie tylko mój granatowy wink
                    • try_walking_in_my_shoes Re: Mango przejściówka 25.10.14, 16:16
                      Fajna te kurtki. Przegapiam -30%, ale i tak muszę kupić bo mi córka z wszystkiego wyrosła. Na szczupłą nastolatkę wzrost 170 cm będzie dobra eska czy emka? Możecie dobre kobietki podać wymiary waszych kurtek (długość rękawów i szerokość w ramionach)?
                      • try_walking_in_my_shoes Re: Mango przejściówka 25.10.14, 16:18
                        O kurcze, dzisiaj jest -30 % na wszystko. Tym bardziej proszę o wymiary smile
                        • edie70 Re: Mango przejściówka 25.10.14, 16:32
                          moja kurtka została w pracy uncertain ja mam 164cm wzrostu ,kg tyle samo wink jest na mnie idealna tylko ciut obcisła w biuście i brzuchu (jest krótka) wink
                          moje M to takie typowe 38
                          • try_walking_in_my_shoes Re: Mango przejściówka 25.10.14, 16:44
                            Cycków u niej brak, ale ma długie kończyny górne smile Zamawiam M, obawiam się że eska będzie miała za krótkie rękawy.
                          • kasikbc Re: Mango przejściówka 06.11.14, 08:25
                            edie70 czy czasem nie chciałabys sprzedac swojej M-ki? smile
                • katkago Re: Mango przejściówka 25.10.14, 21:22
                  edie czy mogłabys mi podać szerokość w biuście w tej kurteczce? Rozważam s lub m. Generalnie nosze s ale nie wiem jak jest z rozmiarówka w Mango.
                  • cyprysiowa Re: Mango przejściówka 25.10.14, 21:40
                    L -szerokosc 48 , długosc 64, rekaw od paszki 47
                    • emisia123 Re: Mango przejściówka 29.10.14, 14:09
                      Witajcie. Mam pytanie odnośnie złożonego zamówienia. Z racji, że jest to moje pierwsze zamówienie w MANGO, to mam wątpliwości. Chciałam je anulować, ponieważ nie zauważyłam, że na swetry jest aktualnie rabat -30%. Czy mam taką możliwość? Będę wdzięczna za każdą pomocną odpowiedź. Pozdrawiam
                • verika Re: Mango przejściówka 29.10.14, 21:35
                  Te kurtki fajne, ładne, dość dobrze leżą, ale... no właśnie katastrofalnie wyłazi z nich puch, pierze czy co tam, okropnie to wygląda, już w sklepie na wieszaku rzuca się w oczy, hmmm, nie wyobrażam sobie jej w codziennym użytkowaniu sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka