Dodaj do ulubionych

kurtka dla chłopca smyk

23.10.14, 09:36
Czy ktoś z Was posiada tę kurtkę dla chłopca w rozmiarze 98 lub 104 i mógłby mi napisać czy to zimówka i jak wypada rozmiarowo (może ktoś mógłby zmierzyć szerokość pod pachami i długość). Szukam czegoś dla bardzo drobnego 4-latka.
www.smyk.com/cool-club-kurtka-chlopieca-rozmiar-104,p1099060306,ubranka-dla-dzieci-p#zamknij
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 09:46
      nie mam ale wyglada mi na typowo letnią...
    • agusia.24 Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 09:49
      nie mam teraz możliwości zmierzyć, ale ja kupiłam właśnie dla drobnego, ale w miarę wysokiego 4 latka (105 cm) rozmiar 104 i jest idealna, moim zdaniem nadaje się na lekką zimę, na duże mrozy już raczej nie.
      • patatajowa Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 09:53
        a jaka masz opcje na te duze mrozy? inna kurtke, dodatkowy polar pod spód czy nie wypuszczasz dziecka z domu? smile
        • agnieszka_mmm Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 10:06
          Szaleństwo, ale niektórzy mają kilka kurtek dla dziecka i w zależności od pogody ubierają dzieci w lżejsze (gdy jest cieplej) i cieplejsze (gdy jest zimniej). Szok, prawda? Ogarniasz to?
          • patatajowa Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 10:14
            no właśnie nie ogarniam....tego jak ktoś pisze o wczesnej zimie, poznej zimie itp...
            czemu dałam wyraz w wątku o mango,

cyt:" Re: MangoKids- czy to zimówka czy przejściówka ?:
            patatajowa 17.10.14, 23:07 Odpowiedz
            kazda zaradna matka ma kurtki na : wczesną jesień,późną jesień,wczesną zimę,zimę właściwą,końcówkę zimy i początek wiosny.oczywiscie plus kurtka przejsciowa na okresy pomiędzy tymi porami.moim zdaniem na kurtkach powinien być z aznaczony zakres temperatur w przedziale co 5 stopni C dla ułatwienia w co ubrać dziecko danego dnia.zerkasz na termometr i juz wiesz która kurtka z sześciu będzie dobra na dzisiaj big_grin "

moje dzieci maja na teraz po 2 kurtki i zastanawiałam sie dzisiaj rano czy nie wyciągnąć trzeciej wink
        • agusia.24 Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 10:25
          akurat moje dziecko całą zimę przechoruje, więc żadnej kurtki nie założy, no chyba że na wizytę w przychodni
          tak, na duże mrozy ubrałabym dziecko w cieplejszy sweter, polar pod spód, nie mam kilku kurtek, bo mnie nie stać
          • amstill Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 10:36
            To po co pisać "na lekką zimę"? Albo jest na zimę albo nie, jaka będzie zobaczymy.

Też nie ogarniam tego. Z watku o mango - nie chce cytować - dziewczyna opisuje zimową kurtkę "ilestam puchu ilestam pierza" no ja piernicze -dzieścia lat puchowej kurtki nie miałam i dałam rade. Seniorka w mojej rodzinie ma ponad 80 lat i na koncie kurtkowe 0 puchu 0 pierza, a zimy w 60-tych, 70-tych i 80-tych podobno były masakryczne.
            • kropkaa17 Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 10:49
              Dzięki za odpowiedz agusia_24.
              Jednak powstrzymam się na razie od zamawiania bo boję się że będzie za szeroka w ramionach, może uda się obejrzeć coś gdzieś stacjonarnie.

Co do dyskusji my mamy dwie, jedną dość cienką z h&m,a dziś zimówkę z zeszłego sezonu z lidla założył, taką na polarze. Rozmiar 86/92 i już taka na styk jest.
            • szmytka1 Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 10:50
              wtedy kożuchy były popularne, moja mam ma do dziś ze 2 w szafie z tamtych czasów> Kurde 3 x próbowałam jak napisać bez błędu 'kożuch', to wtórny analfabetyzm chyba?
              • amstill Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 12:58
                To fakt o kożuchach zapomniałam smile Tylko swój miałam ostatni jakoś w rozmiarze 6 lat - później odmawiałam grzecznie acz stanowczo. Także i tak wychodzi kilkanaście typowych polskich zim spędzanych pod Tatrami też i to bez "70% puch 30%pierze" wink
                • agni71 Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 15:36
                  głupio gadasz - to, że czegos dawniej nie było, nie znaczy, że obecne jest złe

Ja tez jako dziecko nie miałam kurtek puchowych. Teraz kupuje i sobie i dzieciom, jak się da, bo przekonałam się jak świetnie sie sprawdzają. Telefonu komórkowego tez nie miałas i żyłaś - po co ci on teraz?
                  • amstill Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 16:18
                    głupio piszesz - nie rozumiesz tego co napisane czy tylko tak sobie przeinaczasz z nudów?
                    Gdzie napisałam ze kurtki puchowe to zuo? Gdzie ze nie kupuje?

• agni71 Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 20:21
                      Napisałaś ironicznie, ze sa niepotrzebne:

"dziewczyna opisuje zimową kurtkę "ilestam puchu ilestam pierza" no ja piernicze -dzieścia lat puchowej kurtki nie miałam i dałam rade. Seniorka w mojej rodzinie ma ponad 80 lat i na koncie kurtkowe 0 puchu 0 pierza, a zimy w 60-tych, 70-tych i 80-tych podobno były masakryczne."
                      • amstill Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 22:37
                        Źle to zinterpretowałaś.
                        Naprawde nie chce cytować, bo po co ma komuś być przykro, za to jak przeglądniesz watek o mango to zobaczysz posty, gdzie podsumowanie kurtek jest dziwne?zabawne?, a wygląda mniej więcej tak:
                        100% poliester=nie zimowa, kaczka/puch=zimowa. Stąd moja refleksja raptem kilka lat wstecz puchowych kurtek nikt w polsce nie znał i w poliestrowych funkcjonowaliśmy a nieuświadomieni funkcjonują nadal. I wciąż o zgrozo zakładają i to jeszcze w mrozy dzieciakom kurtki co to są na "lekką zimę" smile
                        Temat zamykam. Miłej nocy smile

• agni71 Re: kurtka dla chłopca smyk 24.10.14, 08:21
                          OK, to źle cię zrozumiałam w takim razie.
            • izi_7 Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 10:53
              A ja tam rozumiem smile
              Dla mnie albo kurtka jest typowo zimowa czyli nadaje się na spore mrozy - jest to po prostu gruba kurtka albo jest trochę cieńsza i w polskich warunkach niektórym uda się w niej całą zimę chodzić (czyli tam, gdzie nie będzie dużych mrozów i śniegu) a innym przyda się średnio na jeża (bo u nich akurat jest biegun zimna i nie mają co liczyć na lekką zimę). Moim zdaniem wygodnie mieć dla dziecka zarówno grubą na duże mrozy jak i nieco cieńszą na temperatury w okolicach 0-5 stopni/wyjścia do sklepu/inne okazje podczas zimy, gdzie nie jest aż tak zimno itp. Ale każdy robi jak lubi, można mieć jedną kurtkę nieco cieńszą i np. dokładać dodatkowo bluzę itp.
              • szmytka1 Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 10:56
                10/10 izi
                • sonia_781 Re: kurtka dla chłopca smyk 24.10.14, 09:57
                  dokładnie. Mam zazwyczaj conajmniej dwie zimówki. w tym roku jakimś cudem cztery wink
    • kakaka2 Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 12:42
      Ja mam akurat większą kurtkę, syn ma ok 120 cm a wziełam 128 i jest ok, luźna, mierzył w sklepie. No jest szersza, ale nie wygląda w niej źle. Jemu się spodobała. No i dla mnie to jest kurtka zimowa, ciepła.
    • areola82 Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 13:11
      mierzyłam mojemu 4-latkowi 110 z tego modelu i chyba kupię rozm 116. W rozm 110 rekawy były na granicy uznania je za odpowiednio długie i była na niego dosyć przylegająca, a miał pod spodem cienką bluzeczkę, a zimą przecież bluza lub sweter musi się zmieścić. Syn jest raczej szczupły (spodni na niego kupić nie mogę, bo wszystkie za szerokie w pasie) i ma 106 cm wzrostu.
      • kropkaa17 Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 13:44
        Hmm moj ma ok 98-100 cm, 11 kg i wyglada jak niespelna 3-latek, jest bardzo chudy i nie chce zeby wygladal jak w worku.
        • agusia.24 Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 14:06
          zmierzyłam rozmiar 104 szer. ok 36 cm a dł ok 44 cm, mój jest szczupły, ale długi, waży 15kg a wzrost około 105 cm i kurtka leży idealnie, Twój jest faktycznie drobniutki, nie wiem czy 104 nie będzie za duże
          • kropkaa17 Re: kurtka dla chłopca smyk 23.10.14, 14:20
            Dziękuję za podanie wymiarów smile
            Zdecydowanie w 104 się utopi, zamówiłam 98

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka