blankaz 12.11.14, 15:43 Wersja ze zwierzętami. Teoretycznie ma podane od 5 lat. Czy 3,5-latka by sobie z nim poradziła? Szukam prezentu dla bratanicy, a wiem, że lubi zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eesti_2005 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 18:30 No właśnie też mnie to interesuje. Widziałam w wątku z prezentami, że ktoś kupił dla 4-latki. Jak dobrze dziecko musi znać zwierzęta, żeby Jinn poprawnie zgadł? Czy są też trudniejsze pytania czy tylko w stylu 'czy to zwierzę lata?'? Odpowiedz Link Zgłoś
aanula5 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 18:48 Mam takiego w szafie (oczekuje na Gwiazdkę) na etapie prób (przez dorosłych) zadawał pytania typu: czy to zwierze potrafi latać ?, czy ma ogon?, czy żyje w lesie? itp. Dziecko odpowiada (wyraźnie) TAK, NIE Nie wiem. Ja nabyłam dla 5 latka lubiącego zwierzęta... zabawka teoretycznie 5+ ale może mniejsze dziecko ogarnie z pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 19:12 To może jednak kupię dla mojego 5latka (niezbyt ciekawego świata, więc zwierząt też nie zna zbyt dobrze). Pytania wydają się takie podstawowe, najwyżej będzie odpowiadał, że nie wie A wiecie może czy Jinn przedmioty też jest taki udany, jak ten ze zwierzakami? Tzn czy też dobrze zgaduje. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 19:21 jak będę miała chwilę później to ci napiszę dokładnie jakie pytania zadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 21:21 Czy zwierzę o którym myślisz, można trzymać na rękach? Czy to zwierzę jest większe niż kuchenka mikrofalowa/pralka/motocykl? Czy zwierzę o którym myślisz żyje w lesie? czy to zwierzę umie pływać? czy ma długi ogon? czy jest groźne dla ludzi? czy ma futro lub sierść? czy jest bardzo duże? czy żyje na sawannie? czy ma rogi? czy naprawdę istnieje? czy jada głównie rośliny, trawę lub owoce? czy żyje na drzewach? czy ma pazury? czy żyje na bagnach? czy żyje głownie w Australii? czy nazwa tego zwierzęcia zaczyna się na "..." czy ma 4 nogi? czy jest zazwyczaj czarne/brązowe/szare? czy umie latać? czy ma długi dziób? czy prowadzi nocny tryb życia? tego typu są pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 21:33 Dziękuję Ci bardzo Część pytań jest trudna nawet dla 5 latka. Z tego co oglądałam filmiki na Youtube Magic Jinn Przedmioty wydaje się być łatwiejszy i odpowiedni nawet dla młodszych dzieci. Zastanawia mnie tylko zakres jego słownictwa, bo jednak przedmiotów jest o wieeeele więcej, niż zwierząt. No i jednak ten o zwierzętach jest chyba bardziej edukacyjny... Trudny wybór Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 19:20 Moim zdaniem 3,5 latka jest zbyt mała i nie będzie potrafiła odpowiedzieć na większość pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 19:50 No właśnie też mam takie obawy... Chyba sobie odpuszczę i poszukam czegoś innego o zwierzętach Odpowiedz Link Zgłoś
kama-25 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 19:58 a dla 8 latka sie nada? Czy z kolei juz za duzy na takie gry? Odpowiedz Link Zgłoś
aneksis85 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 20:12 nie za duży mój brat (12 lat) chetnie się nim 'bawi' jaki do mnie przyjezdza Odpowiedz Link Zgłoś
aanula5 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 20:01 Mój 3 latek lubiacy zwierzęta uwieklbia loeryjkę Misie i Rysie Granny. Pamiętam że moja córka w wieku 3,5 ze zwierząt lubiła koniki Odpowiedz Link Zgłoś
aneksis85 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 20:14 mapa dumel zwierzęta bedzie ciekawym odpowiednikem dla dzieci 3+ merlin.pl/Dumel-Discovery-Zwierzeta-Swiata-interaktywna-mapa_Dumel/browse/product/206,1117569.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka_81 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 20:24 Moj starszak dostal w zeszlym roku na Mikolaja, mlodszy mial wtedy prawie 3 lata, teraz ma 3,5 i nie radzi sobie... ciezko.mu zrozumiec by najpierw o czyms pomyslal i na ten temat odpowiadal, odpowiada cokolwiek, lubi zabawke ale na zasadzie by cos sie dzialo. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 21:22 Myślę,że może być trochę za mała( i z wiedzą i ze zrozumieniem pytań),ja kupiłam gdy dzieć miał 4,5 roku, rozkręcił się w okolicach pięciu i teraz jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
eweliska18 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 22:11 moja córka dostała na 6 urodziny wersję z państwami i dla niej jest o wiele za trudna, pytania tj: czy panstwo o którym myślisz jest wyspą ? czy lezy na Bliskim Wschodzie ? itp. prezent kupiła jej ciocia, szkoda, ze nie wybrała wersji ze zwierzętami bo córka miałaby zabawę, a tak zabawka leży... Odpowiedz Link Zgłoś
eweliska18 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 22:12 myślę , że 3.5 latka nie poradzi sobie z wersją zwierzęta Odpowiedz Link Zgłoś
sylwina76 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 12.11.14, 22:56 Myślę, że za trudny dla 3,5 lat. Moja córka dostała na 7 urodziny. Znacznie trudniejszy jest jednak ten z państwami. Mój 11 latek sobie radzi, córka natomiast nie bardzo (poza Europą, choć i tu ma problem z niektórymi pytaniami np: kto rządzi w kraju: król czy prezydent ). Teraz pojawił się nowy Magic Jinn - przedmioty. Może będzie łatwiejszy? Odpowiedz Link Zgłoś
lindx Re: Magic Jinn - od ilu lat? 13.11.14, 00:01 Czyli jakbym kupiła państwa dla mojej 11 latki to jest szansa, że będzie się nim bawiła. Czy raczej jest już za duża. Dodam, że mamy mapę Dumel państwa i się nią jeszcze bawi z braćmi. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me Re: Magic Jinn - od ilu lat? 13.11.14, 08:29 Jima dostał mój pięciolatek, szał jednodniowy, sam sobie nie radził i po zadaniu pytania przez Jinna pytal o to nas, ogólnie motał się a na koniec zapominał o jakie zwierze mu tak naprawdę chodziło, zraził się i od roku Jinn stoi i się kurzy zresztą razem z tym nieszczęsnym Ferbim Odpowiedz Link Zgłoś
eweliska18 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 13.11.14, 08:37 nie mam pojęcia to zależy od 11 latki, gdybym mogła to chętnie zamieniłabym jinn panstwa na zwierzęta Odpowiedz Link Zgłoś
perspektywa13 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 13.11.14, 09:41 Wzięłam dla 5-latka przedmioty.Uznałam,że w tej cenie warto Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_24 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 13.11.14, 12:11 A gdzie kupowałaś? Gdzie jest w tej chwili najlepsza cena? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwina76 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 13.11.14, 12:17 w Merlinie chyba ( z kodem).. Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 13.11.14, 12:28 Chyba też się zdecyduję na przedmioty, żeby Młody się nie zniechęcił, a jak się spodoba, to najwyżej później dostanie zwierzęta. Tylko nigdzie nie mogę znaleść zakresu słownictwa Jinna przedmioty, ile tych przedmiotów on zna... Najtaniej chyba Jinn jest aktualnie w Merlinie - 55zł przedmioty, 62zł zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Magic Jinn - od ilu lat? 13.11.14, 12:50 forum.gazeta.pl/forum/w,583,155378172,155378172,_15_Merlin.html Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_24 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 13.11.14, 22:29 A pamiętacie może jak bylo w zeszłym roku,czy jest szansa na większy rabat przed Świętami w merlinie na zabawki? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwina76 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 13.11.14, 12:19 jeśli interesuje się geografią, to czemu nie Odpowiedz Link Zgłoś
perspektywa13 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 13.11.14, 13:54 Tak jak dziewczyny pisały z kodem przedszkole112014 wychodzi 55 zł Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Magic Jinn - od ilu lat? 13.11.14, 20:18 Mój syn dostał go w tym roku na 8-urodziny (wersja ze zwierzętami). I powiem Wam, że to najfajniejszy prezent od dawien dawna. Niedrogie, nieduże, ale ogrom frajdy i co najważniejsze obaj (razem z 5-letnim bratem) wracają do niego. Jeśli ktoś nie zna i nie ma to ja bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Magic Jinn - od ilu lat? 03.12.14, 20:17 Kupiłam wersję z przedmiotami dla 3,5 latka i spokojnie sobie radzi. Ze zwierzętami bym nie zaryzykowała Odpowiedz Link Zgłoś
stokrootka1 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 03.12.14, 21:28 Ja też kupiłam mojej 8-latce ( wersję ze zwierzętami). Ciągle wspomina o furbim, chociaż bez stuprocentowego przekonania. Córka się nim jeszcze nie bawiła, ja za to go przetestowałam i jestem pod wrażeniem. Za każdym razem, kiedy coś odgadnie, wywołuje uśmiech na mojej twarzy Wersja ze zwierzętami może być trudniejsza, bo trzeba udzielać bardzo precyzyjnych odpowiedzi. Kiedy wymyśliłam "pająka", najpierw powiedział, że to pluskwa, a potem szczypawica Musiałam go czymś chyba nieświadomie zmylić. Skubaniec, nie poddał się tak łatwo, bo ostatecznie odgadł Ale kiedy np. pomyślałam o zwykłej krowie, a zadał mi pytanie: Czy to zwierzę ma długą szyję, to zaczęłam się zastanawiać: długą czy nie? Nie tak długa jak u żyrafy, ale jednak dłuższa Albo myśląc o kocie, spytał, czy to zwierzę umie skakać No i znowu: jak kangur nie skacze, ale z drzewa skoczy i to nawet bez szwanku Myślę, że dzieci mogą mieć tu też pewien dylemat, ale zawsze można wybrać opcję" nie wiem". Mimo wszystko, dla mnie zabawka ok i znając córkę, też jej się spodoba. Nawet, jeśli będzie na chwilę, uważam, że za taką cenę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: Magic Jinn - od ilu lat? 03.12.14, 21:34 Ja kupiłam zwierzęta dla 7 latki i państwa dla prawie 10 latki, przy czym z państwami to i ja mam czasem problem, ale i to poszerza wiedzę bo trzeba wygooglować i się zapamiętuje Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: głupek 06.12.14, 20:58 własnie bawimy sie wszyscy z jinnem w wersji ze zwierzetami... czy zwierze o którym mysliz to ROBAK ??? czy zwierze o którym myslisz to LARWA ??? poddał sie... a chodziło mi o dżdżownicę Odpowiedz Link Zgłoś
kaarinka Re: głupek 06.12.14, 22:48 A nie pomyślałaś, że to może Wy wprowadzacie go w błąd i sami o tym nie wiecie? Bez urazy, ale może to nie on jest głupek Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: głupek 06.12.14, 22:57 oczywiście w przzypadku moich dzieci jest duze prawdopodobieństwo ze tak. ale skoro ja wprowadzam go w błąd i o tym nie wiem to jest głupie urzadzenie. a głupki go programowały skoro robak i larwa to gatunek zwierzęcia Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: głupek 06.12.14, 22:59 poza tymi "drobnymi" wpadkami zabawka sie podoba.poki co. a najbardziej babci Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: głupek 07.12.14, 08:22 Czyjej babci:twojej,czy twoich dzieci ? Bo to jest różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
beamilka Re: głupek 07.12.14, 10:03 A ja miałam zamówić na merlinie ale dałam sobie jeszcze czas a teraz przeszukuję i np. na allegro zostały same państwa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kretek81 Re: głupek 07.12.14, 10:13 bzdury gadasz allegro.pl/magic-jinn-zwierzeta-dumel-discovery-i4872851591.html Odpowiedz Link Zgłoś
beamilka Re: głupek 07.12.14, 10:22 Jest , ale za taką cenę???? Na merlinie z kodem wychodził ok. 55 zł Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: głupek 07.12.14, 11:01 za kupon z aplikacji mobilnej jest 20 złotych zniżki, więc już nie będzie tak źle.. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: głupek 07.12.14, 16:25 hmm,zabawka jest dla nas zdecydowanie za mądra pięć różnych osób "wprowadzało ja w błąd" i 5 razy nie odgadł ze chodzi o skunksa.... Odpowiedz Link Zgłoś