Dodaj do ulubionych

Biedronka błedne naliczenie

03.12.14, 13:18
kupowalam w poniedzialek ksiazke w biedronce, wlasnie sie dopatrzylam ze pani mi policzyla dwie takie ksiazki. czy jestem na straconej pozycji? jak im udowodnie ze kupilam jedna a nie dwie? dodatkowo placilam karta a nie mam potwierdzenia tego co jest dolaczane do paragonu. isc do nich czy nie?
Obserwuj wątek
    • alojw Re: Biedronka błedne naliczenie 03.12.14, 13:32
      Miałam kiedyś podobną sytuacja w rossmanie (podwójnie naliczonych było trzy pozycje). Wysłałam do nich maila z opisem kiedy i który sklep). Po jakimś tygodniu otrzymałam informację, że faktycznie taka sytuacja miałam miejsce (mieli podobno jakiś problem ze skanerem). Miałam do wyboru zwrot kasy na konto lub w wybranym przeze mnie sklepie. Odbierałam kasę w sklepie i w ramach przeprosin otrzymałam jeszcze torbę kosmetyków gratissmile
    • bunkowa Re: Biedronka błedne naliczenie 03.12.14, 13:32
      Chyba mało prawdopodobne żeby się udało. Ja się dziś nacięłam na herbacie - w pudełku, w którym powinno być 20 torebek było tylko 13. Nie wiem czy są szanse to udowodnić w sklepie.
    • gazeta_mi_placi Re: Biedronka błedne naliczenie 03.12.14, 16:14
      A masz zwykły paragon?
    • blankaz Re: Biedronka błedne naliczenie 03.12.14, 17:45
      Powinni mieć nagranie z kamery.
      Mi całkiem niedawno kasjerka nie wydała reszty - śpieszyłam się, ona wydawała mi tę głupią zdrapkę i nie dała reszty - 40 zł. Pojechałam na drugi dzień do sklepu - okazało się, że żadna kasjerka nie zgłosiła takiej superaty... Ale sprawdzili nagrania z kamer i faktycznie - było widać, że nie dostałam reszty. Oddali kasę od razu.
      • mamuska25 Re: Biedronka błedne naliczenie 03.12.14, 19:33
        Miałam podobna sytuację, Jakiś czas temu kupowałam 1 kg cukru, a miałam zeskanowane 10 kg. wówczas chodziło o jakieś 35 zł.
        Zadzwoniłam na infolinię, poinformowałam co i jak, Pani powiedziała, zeby iść do Biedronki i przedstawić sytuację, mają obowiązek zwrócić pieniądze (mają monitoring i są w stanie sprawdzić). Bez dyskusji po przedstawieniu sprawy kasjerce w biedronce została mi zwrócona różnica za naliczenie błędnej ilosci.

Całkiem niedawno w podobny sposób potraktowano mnie w Lidlu. Zamiast dwóch soli do zmywarki, miałam nabite 3 szt. Chodziło o 6 zł, ale nie miałam możliwości jechać, bo dla mnie to 30 km- odpusciłam.

Często słyszę, ze markety maja taką politykę na wyrównanie strat... Jeden się upomni, a dziesięciu puści w niepamięć...
    • magdagg2 Re: Biedronka błedne naliczenie 03.12.14, 21:48
      To odpowiadam smile
      poszlam, powiedzialam i bez zbędnej dyskusji pani oddala pieniądze. Musialam mieć tylko kartę, potwierdzenie platnosci nie potrzebne bylo. Pieniądze zostaną zwrócone na konto z którego placilam.
      znaczy mozna dalej robić zakupy w biedronce wink
      • sanse3 Re: Biedronka błedne naliczenie 04.12.14, 11:47
        Ja ostatnio przy drzwiach zorientowałam się że mam nabite 4 chleby zamiast 4 bulek na paragonie. 10zł byłam do tyłu, Ale wróciłam się i Pani powiedziała że nawet jakbym w domu to zobaczyła to można za kilka dni podjechać, oni mają wszystko nagrane na kamerach przy kasie i są w stanie sprawdzić i oddać pieniądze nawet po paru dniach spokojnie. Podoba mi się ich podejście, nawet się zdziwiłam że wychodzą tak naprzeciw klientowi, bo w sumie powinno się przy kasie dokładnie sprawdzić paragon, co zwykle czynię i wyłapuję dużo będów kasjerek, ale czasem dziecko marudzi człopiek gdzieś pędzi i się nie zdazy jednak posprawdzać, także super się zachowują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka