Dodaj do ulubionych

TIGER - plecak, tornister

04.12.14, 21:57
Witam

Rozglądam się powoli za tornistrem dla syna. Wiem, że niektórzy polecali tornistry Tiger.
allegro.pl/lekki-tornister-plecak-szkolny-tiger-boy-hit-lodz-i4828584810.html
Napiszcie proszę czy jesteście zadowoleni? Waga 0,7kg jest prawdziwa? Boję się zamówić Topgala, bo się obawiam, że będzie za duży. Pomożecie? wink
Obserwuj wątek
    • mamachlopca1 Re: TIGER - plecak, tornister 04.12.14, 23:42
      moj syn ma ten plecak i jestesmy zadowoleni.no ale to jest z tych mniejszych plecakow, a moj syn to 6 latek i tez malutkiwink A4 sie miesci, to co jest potrzebne tez a plecak nie wisi mu za pupewink no i faktycznie jest leciutki. starszy syn tez mial-tylko z boczna kieszonka na suwak-tez bylo ok.
      • kjarosz82 Re: TIGER - plecak, tornister 05.12.14, 08:49
        mój 6-latek też ma tigera (tego typu allegro.pl/tornister-tiger-plecak-lekki-usztywniany-12l-i4857788816.html tylko z innym rysunkiem); rzeczywiście waży 735g (sprawdzałam smile) na dziecku o wzroście 122cm leży idealnie. Pierwszaki u nas nie noszą tony książek,a to co potrzebne spokojnie się mieści (jedynie jak ma dużą śniadaniówkę, to musi ją wkładać do środka,bo zewnętrzna kieszonka jest dość mała,ale nie jest to dla niego jakieś uciążliwe). Zamki póki co też działają bez zarzutu,także po tych 3 m-cach użytkowania my jesteśmy zadowoleni smile
        • sainiri Re: TIGER - plecak, tornister 05.12.14, 09:07
          My tez mamy Tigera, syn chodzi z nim od marca. Niestety juz dwa razy zamek przedniej kieszeni sie rozprul. Na razie naprawialismy...
    • enoma Re: TIGER - plecak, tornister 05.12.14, 21:22
      Dziękuję bardzo za informacje smile Chyba się skuszę smile
    • enoma Re: TIGER - plecak, tornister 09.01.15, 12:45
      Podniosę temat i jeszcze zapytam o coś.

Doczytałam, że nowe (z 2014r.) tornistry Herlitz Mini nie są polecane - że są za małe - to główny zarzut.
      Jednak patrząc na wymiary Herlitz jest większy od Tigera, mając jednocześnie mniejszą pojemność smile Jak to jest?

Tiger
      34,5 x 26 x 18,5
      Waga 0,7kg
      Pojemność 10,4l

Herlitz Mini
      34,5 x 32 x 29
      Pojemność 7 l

Syn ma obecnie 116cm i 19kg - cały czas jest chudy więc raczej z wagą dużo nie podskoczy. Boję się, że np. Smart będzie dla niego za wielki. Mam fotki z tornistrem St. Majewski z Rossmanna i nie widzę na nim tej wielkości.
      • dolores12 Re: TIGER - plecak, tornister 09.01.15, 13:22
        Mój syn(3 centyl, w pierwszej klasie miał niecałe 120 cm wzrostu) miał Tigera i mogę go polecić. Służył nam 2 lata i oprócz plastiku na rączce do przenoszenia, który pękł, nic się z nim nie stało złego. Polecam dla drobnego dziecka.
      • nimistra Re: TIGER - plecak, tornister 09.01.15, 13:25
        Polecany nie był chyba Mini Softbag.
        Bo ten Mini 2014 wygląda podobnie do linkowanego wcześniej Tigera. Waga 0,75kg
        schoolbags.herlitz.eu/pl/tornistry/szkola-podstawowa/mini.html#Princess
        • enoma Re: TIGER - plecak, tornister 09.01.15, 15:07
          Chyba, że tak. Ten mini z Twojego linku jest 6cm szerszy od Tigera (głębokość napisałam wyżej źle - powinno być 19cm, a nie 29).
          Jednak pojemność ma 7 litrów. A Tiger 10 smile
          • 1234mama Re: TIGER - plecak, tornister 09.07.15, 20:33
            Próbuję dowiedzieć się właśnie skąd wynika różnica w pojemności przy prawie tych samych wymiarach - tiger kontra herlitz mini - na pewno jest ktoś kto zna odpowiedź....3 litry to jednak dużo. Pisałam do sprzedawców na allegro skąd taka różnica ale nikt mi nie odpisał smile
            • mieeke Re: TIGER - plecak, tornister 09.07.15, 20:55
              Syn 125 kupiłam mu Smarta, fajnie leży.
            • pyzarogata Re: TIGER - plecak, tornister 14.08.15, 17:57
              Czy ktoś już rozwiązał tajemnicę różnicy w litrach?
              Kupiłam właśnie przez Internet Tiger Family 10l, a w Realu oglądałam nowe Herlitz Mini 7l i UWAGA - Herlitz Mini na oko wydaje się pojemniejszy! Skonsternowana trochę jestem wink
              • enoma Re: TIGER - plecak, tornister 14.08.15, 21:55
                Patrząc na zdjęcia Tigera i Herlitza Mini różnica w pojemności wynika wg mnie z budowy tornistra. Tiger to tak naprawdę prostokąt. Herlitz ma te kieszonki po bokach do połowy wysokości tornistra. Są one ujęte w wymiarach, ale nad nimi jest pusta przestrzeń. I stąd mniejsza pojemność.
    • froobek Re: TIGER - plecak, tornister 27.08.15, 23:24
      Jak się nazywa ten najlżejszy Tiger? Family? I czy jeszcze można go gdzieś kupić?
      • hanna79 Re: TIGER - plecak, tornister 27.08.15, 23:43
        Model Titanum firmy Tiger Family. Kupowalismy w lipcu na allegro, teraz widzę tylko czerwony z kotkiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka