Dodaj do ulubionych

jaki operator tel.dla dziecka?

15.12.14, 14:12
Wicie tak żebyśmy nie popłynęliwink Kompletnie nie wiem co teraz się opłaca jeśli chodzi o telefony na kartę. Chodzi o to, żeby miał możliwość zadzwonienia i sms'owania (wiadomo na początku głównie do mniesmile) ja najtaniej i do tego żeby nie trzeba było co miesiąc ładować za 50złwink Co teraz w ogóle operatorzy proponują? co się opłaca rodzicom?smile
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 14:14
      najlepiej kupic w tej samej sieci w której mają rodzice.bo prawdopodobnie bedzie najbardziej opłacalnie.
      • ma.malina Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 14:19
        Jakiś rok temu szukałam najtańszej oferty dla córki i wtedy najtaniej wychodziło z nju mobile, kwota min to 9 zł
        Być może się coś zmieniło, ale zerknij na ich ofertę.
        Teraz córka dzwoni sporo (może bez ograniczeń) i smsuje - rachunki wynoszą tak do 30 zł
        • patatajowa Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 14:30
          mam telefon w play, za 9,90 mam miesieczne abonamenty dla dwójki z nielimitowanymi rozmowami i 2gb internetu,w tym jest znizka za efakture.
          • patatajowa Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 14:33
            aha, umowa na rok bez telefonu,nie ma opcji ze dziecko sie "zapomni" i dostane mega rachunek -to duzy plus. przedtem mieli na karte ale z perspektywy patrzac albo konczyl sie czas waznosci konta a kasa jeszcze była i i tak trzeba było doładowac konto ,albo konczyły sie środki bo wszystko było płatne a za to konto wazne rok. zdecydowanie bardziej opłaca mi sie teraz ten abonament niz przedtem na doładowania.
    • niki36712 Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 14:16
      nju?
    • slonko1335 Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 14:23
      kupiłam córce nju
    • iberka Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 14:27
      zdecydowanie nju
    • joanna_poz Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 14:28
      opłaca się mieć w tej samej sieci - dziecko i rodzice.
      (my akurat mamy w plusie; dziecko ma na kartę).
      • zaba772 Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 14:39
        dzięki dziewczyny!
        Jak zawsze błyskawiczne rady, które niesamowicie mi pomagająsmile
        Jestem bardzo wdzięczna i za każdą odpowiedź z osobna dziękuję!
    • 76aga Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 14:37
      Ja też jestem teraz w nju po tym jak t-mobile się na mnie wypiął i stwierdził, że nie opłaca im się już mnie dłużej obsługiwać, bo mam przestarzałą taryfę (ze stycznia tego roku, taka ?stara?). Mam abonament za 39 zł. na wszystko (rozmowy bez limitów, sms/mms bez limitu i 2 GB internetu), mają też ofertę za 19 zł. (komórki bez limitu) i właśnie się zastanawiam, że chyba wezmę ją dla córki, żeby mogła sobie dzwonić do nas (nawet z pokoju do pokoju ? tak dla zabawy) i do dziadków, cioć, kuzynów.
      Mam ofertę na abonament, ale na czas nieokreślony z miesięcznym okresem wypowiedzenia. W tym miesiącu dużo jeździłam po Polsce i nie miałam żadnych problemów z zasięgiem.
      • zaba772 Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 14:47
        No i właśnie, weszłam na ich stronę, poczytałam i chyba też wybierzemy jednak abonament za 39zl na wszystko, wygląda dobrzesmile Bardzo Wam dziękuję!
        • iberka Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 14:58
          dokładnie tą ofertę za 39 pln ma też moja mama i jest bardzo zadowolona, z niczym nie musi się ograniaczać. Ja uciekłam z orange gdzie miałam abo za 90 pln/ msc, płaciłam i tak zawsze więcej a oni mi złożyli propozycję za 139 pln/ msc big_grin
          • second_names Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 15:15
            nju to dziecko orangesmile
            byłam w orange (wcześniej idea)ponad 13lat, jestem prawie miesiąc w nju i nie mam żadnych zastrzeżeń big_grin
            • iberka Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 15:44
              tak, wiem smile, ale orange jako orange po 10 latach obecności opuściłam smile
        • 76aga Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 15:16
          Zanim podpiszesz z nimi umowę poszukaj dobrze w necie! Można znaleźć oferty, że dają np. 50 zł. (chyba do empiku, ale pewna nie jestem) za podpisanie umowy, ostatnio taką ofertę widziałam, bo szukałam dla taty, też będzie się przenosił do nju z t-mobile. Mi zależało na czasie i na szybko kupiłam ich ofertę przez Payback i dostałam za 2000 punktów wink
          • second_names Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 15:22
            tak,to prawda, że przy podpisywaniu umowy można dostać bon o wartości 50zł (ja zgapiłam się i nie skorzystałam z tej oferty). Widziałam, że była/jest opcja wykorzystaniu bonu w agito,empiku. Albo uzyskać punkty w payback
            • iberka Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 15:45
              tera 50 pln, w listopadzie był głośnik tak, że cały czas coś jest smile
              • zaba772 Re: jaki operator tel.dla dziecka? 15.12.14, 15:51
                wow!
                No i właśnie, takich super ciekawostek to TYLKO od Was tutaj można się dowiedziećsmile
    • joagraba Re: jaki operator tel.dla dziecka? 16.10.15, 18:01
      Wykopuję stary wątek żeby zapytać czy rzesza zadowolonych z nju się powiększyła wink?
      • beakarp Re: jaki operator tel.dla dziecka? 16.10.15, 18:12
        no właśnie, też chcę telefon dla dziecka, głównie po to żeby do niego dzwonić
        • mieeke Re: jaki operator tel.dla dziecka? 16.10.15, 21:10
          2 dni temu kupiłam dla syna kartę Sim w plusie.Fajna oferta, doładujesz raz kartę np. 5zł i konto masz czynne przez cały rok.
          • slonko1335 Re: jaki operator tel.dla dziecka? 16.10.15, 21:23
            w nju masz na zawsze

Sygnaturka się zgubiła....
            • beakarp Re: jaki operator tel.dla dziecka? 16.10.15, 22:25
              slonko1335 napisała:

> w nju masz na zawsze
              >
              i nie muszę doładowywać? Na kartę taka oferta?
              • slonko1335 Re: jaki operator tel.dla dziecka? 17.10.15, 15:56
                tak, nie musisz doładowywać, po 12 miesiącach bodajże(ale nie pamiętam czy na pewno to jest 12 miesięcy) wyślą zapytanie czy dalej chcesz używać tego numeru i tyle.
                • slonko1335 Re: jaki operator tel.dla dziecka? 17.10.15, 16:00
                  sprawdziłam po 187 dniach niedoładowywania konta wyślą smsa z pytaniem czy chcesz zachować numer i wystarczy odpowiedzieć TAK.
          • aleksandra1977 Re: jaki operator tel.dla dziecka? 17.10.15, 14:49
            a na ile wystarcza to doladowanie 5zl? nie chodzi o aktywnosc konta tylko to, ile ma minut w tej kwocie na rozmowy/sms-sy?
    • aleksandra1977 Re: jaki operator tel.dla dziecka? 17.10.15, 14:47
      wszyscy mamy w T-Mobile. Dziecko ma mix (polaczenie abonamentu i karty, czyli nie generujesz takich kosztow jak na pre-paidzie, bo polaczenia sa tansze, ale masz zobowiazanie, ze co miesiac musisz doladowac konkretna kwota). U nas telefon w uzytku 3 rok i jeszcze nigdy tak sie nie zdazylo, zeby 30zl zostalo wygadane w miesiacu. Zawsze jest mniej mimo, ze dziecko pisze sporo sms-ow, dzwoni minimum raz dziennie do ktoregos z nas, a i zdaza sie, ze korzysta z internetu.
    • natalek79 Re: jaki operator tel.dla dziecka? 17.10.15, 23:38
      Przez lata dzieci miały na kartę - rożnie, bo t-mobile, plus... My mamy t-mobile. W pewnym momencie stwierdziliśmy, że pora przejść na abonament, ale taki w którym wszystko nielimitowane. Za 30zł mies nielimitowane wszystko + 4 GB internetu, oferta ze smartfonem oczywiście... Wcześniej co miesiąc trzeba było te min 25 zł wydać na każde. Aaa - oferta t-mobile, ale negocjowana pod stałych, wieloletnich klientów.
      • aleksandra1977 Re: jaki operator tel.dla dziecka? 18.10.15, 13:00
        masz racje, ale z tym "Aaa - oferta t-mobile, ale negocjowana pod stałych, wieloletnich klientów. " sie nie zgodze wink sa progi, ktore przedstawia sie klientowi, np. "100zl" - klient marudzi, ze drogo, wiec konsultant schodzi nizej "80zl" - tez dla klienta niekoniecznie atrakcyjnie. Konsultant rzuca kwote "30zl" - klient to lyka i mysli, ze dobra stawke wynegocjowal, a w rezultacie to jest tyle, za ile T-mobile chce sprzedac. Zadne negocjacje tylko technika sprzedazy, ktora wpaja sie pracownikom na szkoleniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka