pucaluta 05.02.15, 11:21 No właśnie, jakoś nie mogę namierzyć a potrzebowałabym nie już uszyte chusty, ale taką bawełnę (o ile to jest bawełna) na metry najlepiej, żeby coś uszyć. Macie pomysł, gdzie tego szukać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberka Re: szukam materiału folk/góralski na metry 05.02.15, 11:28 to chyba nie bawełna tylko wełna albo z domieszką. W Krk widziałam w sklepie z tkaninami na ul.Krakowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: szukam materiału folk/góralski na metry 05.02.15, 11:39 Na forum 'szyjemy sami' ktos ostatnio pisał o nowej firmie gdzie mozna wydrukować własny wzór na materiałach juz od 1m, czyli praktycznie wydrukujesz sobie ci chcesz. Nie pamietam teraz nazwy, ale na tamtym forum ruch niewielki to powinnaś znaleźć w jednym z ostatnich wątków (babka pisała ze na święta girlande drukowała). Odpowiedz Link Zgłoś
pucaluta Re: szukam materiału folk/góralski na metry 05.02.15, 12:15 Część już znalazłam - tak to jest, jak zalicza się zjazd intelektualny i szuka bawełny a nie "tkaniny" O dziwo większość materiałów to poliester i jest z Indonezji ;P ale na zachciankę dziecięcą to akurat Afroddytta - poszukam, dzięki, nawet z ciekawości Odpowiedz Link Zgłoś