Dodaj do ulubionych

Tani kurier...?

10.03.15, 12:33
Muszę wysłać rowerek - znalazłam w wyszukiwarce, że parę lat temu polecany był ten serwis:
wysylajnajtaniej.pl/
Czy nadal są najtańsi? Nie bardzo wiem jak z tego korzystać i jak wyliczyć konkretną cenę za paczkę sad
Obserwuj wątek
    • els.ol Re: Tani kurier...? 10.03.15, 12:56
      Zmierzyć, zważyć, wpisać parametry i samo wyliczy. Jeśli masz karton, to wyślesz za 14-15zł.
      • fiona_76 Re: Tani kurier...? 10.03.15, 13:02
        A którego przewoźnika wybrać?
        • olesia301 Re: Tani kurier...? 11.03.15, 10:51
          Jak chodzi o duże gabaryty, to mi najtaniej pocztex zawsze wychodził
    • patatajowa Re: Tani kurier...? 10.03.15, 13:28
      a w ktorym momencie wyceniania sie gubisz?
      masz na górze strony loga 4 przewozników, wpisujesz informacje o paczce i sprawdzasz sobie gdzie najtaniej.
      warto wiedziec ze jesli nie masz kartonu do roweru to zapłacisz jak za przesyłke niestandardowa czyli duzo drozej.
      • fiona_76 Re: Tani kurier...? 10.03.15, 13:33
        Czyli jak wpiszę na dole w ten kalkulator dane to powinno mi wyskoczyć, którym będzie najtaniej?
        Czy najpierw muszę wybrać przewoźnika?
    • tunia177 Re: Tani kurier...? 10.03.15, 13:48
      ja niedawno tez po raz pierwszy korzystałam z wysylki kurierem- jako osoba prywatna i wybrałam furgonetka.pl
      i rzeczywiście: podajesz wymiary/wagę i samo ci wylicza i pokazuje który przewoznik najtaniej oferuje usługę. Strona wydala mi się intuicyjna. No i jak wcześniej wspomniano- najlepiej zapakować w regularny karton (szer x dl x wys) bo inaczej traktują jako niestandardowa przesylke i wtedy już drożej licza.
      Z tej strony o której piszesz ja nie korzystałam.
    • fiona_76 Re: Tani kurier...? 11.03.15, 10:04
      Podpowiedzcie raz jeszcze - paczka 10kg, wymiary - wys 39cm, szer 47cm i gł 24cm.
      DHLem wychodzi mi 22zł - czy to jest już pełna kwota?
      • erty02 Re: Tani kurier...? 11.03.15, 10:12
        jeśli masz konto na allegro, zaloguj się na sendit.pl (to serwis grupy allegro) i sprawdź tam oferty DPD i UPS, z tego co pamiętam paczki do 10kg w kartonie o normalnych wymiarach (a twoja paczka taka jest) to koszt rzędu 15-17zł
        przy wypełnianiu formularza wpisuj dane z zapasem np. 2 cm i wagowo również, żeby później nie było niespodzianki i dopłaty po czasie
        • els.ol Re: Tani kurier...? 11.03.15, 10:26
          Nawet bez konta na allegro można korzystać z sendit. DPD weźmie za taką paczkę bodajże 15,24zł i jest to OSTATECZNA kwota, pod warunkiem, że parametry będą się zgadzały i paczką będzie miała regularny kształt (karton, prostopadłościan), bo inaczej doliczą za niewymiarową.
          • amstill Re: Tani kurier...? 11.03.15, 10:34
            To nie jest "OSTATECZNA" kwota mimo ze wymiary będą się zgadzały paczka będzie w kartonie i będzie miała regularny kształt. Sprawdzone niestety sad
            forum.gazeta.pl/forum/w,583,156639688,156639688,Tani_kurier_wcale_nie_taki_tani_i_doplata_.html

Przy większości "tanich" klikasz zgodę na ewentualne dopłaty jeśli... i jak widać dopłaty przychodzą
            • patatajowa Re: Tani kurier...? 11.03.15, 10:48
              no dobrze, watek czytałam, jesli to nie tajemnica ile dopłaciłaś i za co konkretnie? bo chyba wyjasniałaś sprawe? zapłaciłas czy nie?
              ja wysyłam czasem paczki przez sendit głownie, ale nie tylko, nie klikałam nigdzie zgody na dodatkowe oplaty i nigdy takich nie płaciłam.do tej pory poki co.
              • patatajowa Re: Tani kurier...? 11.03.15, 10:50
                no i podaj ku przestrodze nazwe strony przez którą zamawiałaś i firme kurierską bo poki co to w tamtym watku tylko nastraszyłaś a nie wiesz nawet z jakiej strony zamawiałaś i kogo...
            • els.ol Re: Tani kurier...? 11.03.15, 15:03
              Odpukać... Nie wysyłam "strasznie dużo", ale kilka paczek w miesiącu wysyłam kurierem. Nigdy dotąd nie było żadnego problemu, ani maila o dopłacie. Mogą mnie w d*** pocałować po 2-3-4 miesiącach od zakończonej transakcji. Najczęściej wysyłam lekkie rzeczy, do 5 kg.
              Raz zamówiłam koleżance kuriera, wysyłała wózek - olała i zamiast zapakować do kartonu, zawinęła w folię. Po 1-2 dniach przyszedł mail, że dopłata (bodajże 9zł), ale tu sprawa była czysta i oczywista (nie pamiętam na 100%, ale chyba kontaktowali się zanim dostarczyli paczkę do klienta, czekali na dopłatę) Zamawiałam wtedy przez sender24.
      • patatajowa Re: Tani kurier...? 11.03.15, 10:20
        ja powiem tak, przed przejsciem do opcji zapłaty musisz miec podana całościową kwote za usługe. wiec jesli ci sie taka wyswietla to chyba taka jest,prawda?
        • fiona_76 Re: Tani kurier...? 11.03.15, 12:30
          Póki co sprawdziłam tylko w cenniku...najpierw muszę się upewnić, że osoba która rowerek kupiła zgadza się na taką kwotę.
          • viki1 Re: Tani kurier...? 11.03.15, 19:06
            Przesyłki wysyłam przez Furgonetka.pl po wpisaniu danych na dole strony od razu pojawia się cena KEX DHL Fedex UPC pocztakurier48 jak dla mnie najbardziej czytelna strona i od razu mam porównanie
    • bbbasiek Re: Tani kurier...? 11.03.15, 19:37
      Również polecam furgonetka.pl nigdy nic nie doliczyli ponieważ zawsze podaje wymiary takie jakie faktycznie mam.
    • monika_polk Re: Tani kurier...? 30.11.16, 11:56
      a ja znalazłam na necie stronkę: wysylaj.com.pl/ i zamówiłam nawet tanio kilka paczek. tam jest taki odnośnik do szybkiej wyceny i rowery też wiem, że wysyłają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka