Dodaj do ulubionych

prezent dla chłopca- 2 urodziny

26.05.15, 07:59
Hejka.
Szukam jakiejś podpowiedzi na prezent dla 2-letniego synka (i zaraz też dla 2 letniego chrześniaka męża ... ) chłopcy często się widują - wiec może to samo im kupić ? ale co ...?
dodam że rowerki biegowe już maja obaj smile
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 00:22
      to zawsze zalezy wink
      ja ostatnio bratankowi kupilam tunel z Ikea
      https://www.ikea.com/pl/pl/images/products/busa-tunel-dzieciecy__0124478_PE281145_S4.JPG
      do tego zestaw ciastolin - to fajny prezent od dwoch lat;
      wczesniej dostal od nas kolejke tez z Ikea, ta drewniana:
      https://www.ikea.com/pl/pl/images/products/lillabo-kolejka-drewniana-elem-rozne-kolory__65510_PE176881_S4.JPG
      dzieci bardzo lubia w tym wieku sie chowac, wiec moze do tunelu dokupic jeszcze namiot, tez w Ikea. fajna sprawa, jesli maja cierpliwosc zbierac pilki, to maly basenik i ok 200szt. pileczek. tylko, ze one poziej wszedzie sie paletaja wink
      moze tablica do rysowania:
      https://www.ikea.com/pl/pl/images/products/mala-sztaluga-bia-y__0135810_PE292683_S4.JPG
      No, przepraszam, ze tak z ta Ikea wyskakuje tylko, ale najbardziej teraz mi sie kojarza te produkty! oczywiscie, wszystko mozna kupic tez w innych sklepach smile
      moze zestaw jakis farb, kredek itp. z fartuszkiem (tez w I. znajdziesz fajne wink)
      • eemcia82 Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 07:25
        oo ta tablica fajna sprawa... widzialam na allegro takie 2 stronne - zwykła kredowa tablica + magnetyczna...
        • mynia_pynia Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 17:49
          Mój ma 3,5 roku a po tablicy nie rysuje, więc zaczekałabym do 5 lat z takim prezentem, w szczególności u chłopców.
          Mój dostał jakiś zestaw lego duplo, chyba z traktorem.
          • grajfrutt Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 22:10
            Mój dostał tablicę na 4 urodziny, rysuje zawzięcie smile ale to zależy od dziecka, jedno lubi rysowac, a inne nie. Synek polubił się z kredki ok 2,5-3 lat, wcześniej nawet bazgrolic nie chciał. Córka 16 miesięcy smaruje i po kartkach i po tablicy.
            Co do tablicy, to jedna uwaga, ja mam podwójna, do kredy i suchościeralna, kreda schowana bo przy rysowaniu a zwłaszcza ścieraniu ten pył kredy jest wszeeeeeedzie sad
    • piegoosek Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 10:08
      autorka pisala, ze rowerek ma
    • camel_3d duplo albo bąka do krecenia? 27.05.15, 10:38
      w tym wieku dzieci potrafia sie czymkolwiek cieszyc..

moze bąka?
      takiego np

https://images61.fotosik.pl/292/315d100e83003ff1med.jpg
      • eemcia82 Re: duplo albo bąka do krecenia? 27.05.15, 10:50
        przykro mi że twoje dziecko nie umie się bawić zabawkami ... moj synek i syn siostry potrafią nie tylko cieszyć się jak i fajnie bawić .... a bączek na 2 urodziny to hmmm sory dziecku zabawkę za 10zl mam kupic - widać strasznie rozrzutny jestes oj
        • camel_3d Re: duplo albo bąka do krecenia? 27.05.15, 10:54
          eemcia82 napisał(a):

> przykro mi że twoje dziecko nie umie się bawić zabawkami ... moj synek i syn si
          > ostry potrafią nie tylko cieszyć się jak i fajnie bawić .... a bączek na 2 urod
          > ziny to hmmm sory dziecku zabawkę za 10zl mam kupic - widać strasznie rozrzutny
          > jestes oj

e? gdzie ja napisalem, ze moje nei potrafi sie bawic zabawkami? Napisalem, ze potrafia sie byle czym bawic.. wszytsko sprawialo mu wtedy radosc, nie musialy byc wyszukane zabawki.

za 10 pln to raczej nic nadzwyczajengo nei kupisz.
    • baba_za_kolkiem Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 10:45
      Mojego akurat zaczynają fascynować takie piętrowe garaże z autkami, i z uliczkami / torami do zjeżdżania. Puszcza auto na górze i ono wyjeżdża dołem, jest okrzyk radości i próby rozpędzania auta jak najbardziej.
      Inne aktualne tematy to różne rzeczy do ciągnięcia i pchania, typu taczka pełna piłek i zabawek, lub wózek do pchania czy ciągnięcia pełny piachu na placu zabaw.
      Na spacerze pcha często swój własny wózek, tak więc z tego co widzę tym przechodzi fascynacje.
      • eemcia82 Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 10:54
        u nas jest spory problem - bo chlopaki mają juz i takie pietrowe garaże i wózki (takie cos na wzór wózków sklepowych) - eh tak to potem jest jak już dziecko ma duzoo zabawek... ale jak tu ktos na poczaku napisał propozycje- ta tablica jak narazie mi się podoba
        ewentualnie - kask - bo mają rowerki biegowe a kasku i ochraniaczy nie ... tylko ja slabo się na tym znam - moze ktos z was poleci dobry kask dla 2 latka ... mi podoba się (ale zupelnie nie wiem czy taki bedzie dobry ) - www.ceneo.pl/28671229
        • baba_za_kolkiem Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 11:00
          Kask to bardzo dobry pomysł, tym bardziej że dzieci z tego co wiem mają obowiązek jazdy w kaskach na rowerze.
          Ostatnio również kupowałam kask i ważniejsze niż kolory czy wygląd sam (choć też nie bez znaczenia dla dziecka) jest to, żeby kask był regulowanej wielkości. U sam kask ma rozmiar 52-56 (synek ma dużą głowę), także jakiś zakres rozmiarów a nie konkretny, u nas pod kaskiem jest takie pokrętełko, które reguluje obwód kasku (nie wiem jak to lepiej nazwać). Coś jak rzep z tyłu bejsbolówki - rozstawem rzepa regulujesz szerokość czapeczki i wystarcza na dłużej. Tak samo z kaskiem, bez mierzenia ciężko trafić rozmiar, a z regulacją już jest większa szansa że trafisz. Można dziecku nałożyć kask i regulować już jak ma na głowie, kręcąc pokrętłem do lekkiego oporu.
        • baba_za_kolkiem Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 11:03
          Dodam jeszcze w sprawie tablicy - każde dziecko jest inne, mojemu tablica nie przypadła do gustu, maluje się najlepiej po ścianach smile Tablica jest na trzy sekundy, bo dziecku ciężko jakoś malować w pionie. Wydaje mi się, że tablicą interesują się dzieci starsze, które np. uczą się pierwszych literek, szlaczków, te które potrafią narysować coś więcej niż kreski, koła, jaja czy nawet głowonogi.
          Ale może się mylę, może to sprawa indywidualna.
          • piegoosek Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 11:22
            masz racje, to jest bardzo indywidalna sprawa z ta tablica.. moja dwulatka tez zajmuje sie nia chwile, ale zajmuje smile to jest "zabawka" na lata, na pewno warto.. ale ten moj powyzszy bratanek w ogole nie lubi rysowac itp. ale on jest wsrod dzieci, ktore znam, wyjatkiem smile
            a kask? kask, to kask, trzeba kupic i juz.. ja stawialabym bardziej na zabawke.. moze faktycznie jakis fajny zestaw Duplo, jesli nie ma oczywiscie duzo, bo klockow warto miec troche wiecej zeby cos tworzyc - i to tez jest "zabawka" na lata, moje 8-mio latki bardzo czesto z małą siadają do Duplo i teraz i razem tworza super budowle smile fajne sa plytki na podstawę budowli, drogie toto jak pies, ale warto. tylko to jako sam prezent, to nie bardzo, moze do zestawu klockow na dokladke;
            o, jeszcze ostatnio widzialam takie normalne klocki Wadera, duze, maluch sie swietnie tym bawil:
            https://www.imperiumzabawek.pl/images/wader/wader41570.jpg
            • eemcia82 Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 11:30
              kolejne - bo ma ich już troche (ale fakt ich nigdy za dużo ) duplo dostanie od babci smile
          • camel_3d Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 11:34
            nas tablica (ktora dostal na 4), dopiero kolo 6 roku sie spodobala kiedy zaczal pisac...
            wczesniej stala przez 2 lata...

kask jest pomyslem dobrym.
      • camel_3d Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 10:55
        autorka ma na prezent 10 PLN..wiec raczej garaze odpadaja..

te najtansze sie sypia. Mlody dostal takowy i ciagle sie rozpadal... A te lepsze kosztuja wiecej.

• eemcia82 Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 11:06
          camel_3d NAUCZ SIĘ czytac... 10pln to chy na swoje bączki przeznaczasz... ale oki... napisze to raz...
          jesteś dla mnie strasznie głupią osobą na forum - i ignoruję twoje teksty bo tylko zaśmiecasz wątek... paaa
          • camel_3d Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 11:10
            cytuje...
            "a bączek na 2 urodziny to hmmm sory dziecku zabawkę za 10zl mam kupic "

to nie bylo pytanie..tylko stwierdzenie.Wynika z niego, ze masz 10 PLN do wydania...

zabralko minimum "?" na koncu.

never mind.
          • ichi51e Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 28.05.15, 16:05
            wszystko zalezy -a kurat ru wyjatkowo camel mial swietny pomysl baczki sa ekstra - mozna kupic tez takie reczne 0 cwicza sie palce mozna dyski zmieniac sa iluzje optyczne -ale perly przed wieprze.
            najlepiej kupcie lego albo garaz. wazne zeby duzo gralo i swiecilo zeby nie bylo wioski. i duze.
            • eemcia82 Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 29.05.15, 07:38
              baczek - synek ma juz od roku... i ja nic nie mówiłam ze to slaby pomysl - bo super sie nim bawi do dzis !
              a co do grających i świecących zabawek - uwierz mi tez mam ich serdecznie dosc... ale fakt jest faktem moje dziecko lubi takie ....
              • ichi51e Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 29.05.15, 20:13
                To kolejka drewniana? Brio np. Na poczatku zatrzymuja potem nie zatrzymuja ale rozwalaja tory a potem siedza i misiozelki woza...
    • mama2na6 Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 17:59
      A moze cos do zabawy w piasku ciezarowki taczki koparki wywrotki teraz na lato na pewno się przyda ..może mały basen . Fajnym prezentem jest też piasek kinetyczny u nas dużo lepiej się sprawdza niż ciastolina ..Naszym hitem są książeczki lego duplo np owieczka bebe synek dostał jak miał ok 1,5 roku i do dziś uwielbia 😁
    • grajfrutt Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 27.05.15, 22:17
      Mój syn na 2 urodziny dostał kuchnie bo chciał, bawi się do dziś, niekoniecznie "gotuje" ale jest w ciągłym użyciu smile i jeszcze dostał wtedy smieciarke wadera gigant, tez bawi się do dziś (ma 4,5 roku)
      • stara-a-naiwna Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 28.05.15, 12:02
        auto wadera giganta etż mamy (ma obciążenie do 150kg i może na nim dorosły stanąć)
        lubi go i na pewno jeszcze posłuży

w ogóle wader ma fajne zabawki - garaże piętrowe dla aut itp (i cenowo są całkiem znośne, szczególnie w porównaniu do zachodnich firm)
    • stara-a-naiwna Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 28.05.15, 11:58
      my naszemu chcemy kupić klocki z lokomotywa na baterię
      szczęśliwa wioska itp (jest jeszcze taka wersja z różowym zamkiem i "miastem")
      zobacz na allegro
      są wersje z większa i mniejsza ilością elementów

z tego co się orientuję te klocki (np. Jixin) pasują do oryginalnych duplo
      widziałam takie u dziecka koleżanki (4 lata) - mojemu się bardzo podobały (18m)
      • grajfrutt Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 28.05.15, 12:50
        Pasować pasują ale są słabsze jakościowo, i gorzej się łączą, młodemu wiecznie rozpadają się przez to budowle i jest rozpacz.
    • agulak1987 Re: prezent dla chłopca- 2 urodziny 25.11.16, 08:31
      Moim zdaniem fajnym prezentem będą klocki #LEGODUPLO Pociąg z cyferkami. Klocki maja żywe intensywne kolory, przeróżne kształty. Dziecko przy pomocy klocków, bawiąc się, może uczuć się kolorów i podstaw liczenia. Rozwijają wyobraźnie i kreatywność dziecka. Klocki są bardzo dobrej jakości przystosowane dla dzieci w wieku 1,5 - 5 lat. Można łączyć ze sobą różne zestawy #LEGODUPLO #SwiatLEGODUPLO #KreatywnoscMaluszka #BawiIUczy #streetcom
      Jestem Ambasadorka LEGO DUPLO. Super kampania realizowana w ramach kampani marketingu rekomendacji Streetcom. Otrzymalismy paczke Ambasadorki, a w nim zestaw Pociag z cyferkami, 10 minizestawow oraz 10 ulotek od rozdania. Klocki mega miło nas zaskoczyły. Do tej pory bawiliśmy się zwykłymi klockami. Pierwsze klocki LEGO DUPLO są przeznaczone dla dzieci od półtora do 5 lat. Choć i roczne dzieci są zainteresowane nimi. Żywe kolory oraz przeróżne kształty elementy dają naszym dzieciaczkom wiele mozliwosci ukladania przestawiania a co za tym idzie świetnej zabawy. Klocki LEGO DUPLO są większe od standardowych klocków, a wiec dzięki temu są doskonale dla małych dzieci. Ponadto dziecko może uczyć się dzieki pociągowi z cyferkami podstaw liczenia. Mój 21 miesięczny synek od otrzymania paczki z zestawem bawi się nim codziennie. Początkowo bawi się pociągiem z cyferkami.A później układa go na własny sposób i powstają różne wieże, ciuchcia z pustymi wagonami itp. Polecamy klocki dobrej jakosci, służą nie tylko do zabaw ale rowniez do nauki kolorow I liczb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka