Dodaj do ulubionych

plecak do 4 klasy??

24.07.15, 08:01
podpowiedzcie jakie wasze dzieci mają plecaki do 4 klasy,taki do 100 zł.da się kupić.Syn chce nowy w klasach 1-3 mieliśmy Topgala,ale tera patrzę i ceny są zabójcze.
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: plecak do 4 klasy?? 24.07.15, 09:03
      Topgale smile

Właśnie uprałam plecaki noszone od połowy trzeciej klasy (teraz zdali do szóstej). Nie mogę powiedzieć że są jak nowe, bo frontowa kieszeń przytarta, ale absolutnie żadnych dziur, nic się nie urwało. Spokojnie jeszcze na ten rok oblecą.
    • mw115 Re: plecak do 4 klasy?? 24.07.15, 09:21
      U nas też topgale, cena nie najniższa (ale są też inne sporo droższe- np.Hama) za to starczają na dłuuugo. Mój najstarszy syn nosił swój 4 lata i na upartego kolejny rok by się nadał, nie jest jakoś strasznie zniszczony, pękła rączka na górze, ale poza tym wszystko sprawne. Do 5-tej klasy będzie nosił Deuter giga, bo dostał w prezencie i jest fajny.
      Średni syn też Topgala ma i 3-ci rok będzie nosił.
      Na najmłodszego, jak trochę podrośnie czeka "topgalik"smile przedszkolny, noszony uprzednio przez dwóch starszych braci i w stanie idealnym.
    • mw115 Re: plecak do 4 klasy?? 24.07.15, 09:22
      Może spróbuj jakiś kod rabatowy dostać? kiedyś czytałam że można do nich napisać z prośba i dają kod podobno.
      • agni71 Re: plecak do 4 klasy?? 24.07.15, 09:55
        >Może spróbuj jakiś kod rabatowy dostać? kiedyś czytałam że można do nich napisać z prośba i dają kod podobno.

Juz podobno nie dają, pozostaje czekac na kolejną zniżkę z jakąs gazetą. Wiosna było -20%.

Ja do IV tez kupiłam kolejnego (po I-III) Topgala.
        • justa_lublin81 Re: plecak do 4 klasy?? 24.07.15, 10:34
          Teraz na stronie tego producenta plecaków jest wyprzedaż - moze coś znajdziesz.

• krycha79 Re: plecak do 4 klasy?? 25.07.15, 08:40
            dzięki dajcie jeszcze jakieś linki jakie topgale maja wasze dzieci.Znalazłam kilka przecenionych,ale przy nich pokazuje,ze nadają się od 5 klasy.
            • agni71 Re: plecak do 4 klasy?? 25.07.15, 10:38
              Znalazłam
              > kilka przecenionych,ale przy nich pokazuje,ze nadają się od 5 klasy

Ja wzięłam plecak sugerowany do klas 1 - 5, i myślę, że do VI klasy nie zacznie nagle być za mały smile

Chi746, nie moge wklepić linka bo mi "wykrywa spam" sad

Wymiarami jest odrobinę większy od naszego Topgala w klasach 1 - 3. który miał wymiary: 40 x 29 x 18. Ten ma 41 x 30 x 23 cm. Natomiast te od V klasy trzeba by porównac wymiary.
            • patatajowa Re: plecak do 4 klasy?? 25.07.15, 11:03
              to jest tylko wskazówka a nie jakies obostrzenie ze jak pisze do 5 klasy to juz do 4 czy 6 nie mozesz go kupic....jest tam taki CHI 751 -sugerowany do klas 1-5...bardziej to wynika chyba ze stylistyki a nie wymiarów czy wagi bo te roznia sie od siebie naprawde niewiele.
              zreszta w naszym systemie kształcenia masz klasy 1-3 gdzie nosza dzieci niewiele,potem 4-6 gdzie ksiazek przybywa i ptem gim 1-3 gdzie jest ich jeszcze wiecej...
              a u Czechów jest troche inaczej jak nasza stara podstawówka wink
    • natikicia151 Re: plecak do 4 klasy?? 24.08.15, 12:05
      Polecam plecak z firmy Cool Pack można go kupić do 100 zł i jest wytrzymały

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka