Dodaj do ulubionych

merlin- nie polecam

31.07.15, 16:14
Mam dość merlina! Odesłali mi zamówienie przed czasem odbioru w małpce, produktów oczywiście nie ma już na stronie. Obiecali, że jak się pojawią to sprzedadzą mi w cenie tamtego zamówienia. Pojawiły się, oczywiście droższe, zrobiłam zamówienie, napisałam, że obiecali obniżyć ceny. Zatem nowe zamówienie anulowali, zrobili nowe i ...napisali, że nie ma produktów. Ostatnie moje zakupy tam.
Obserwuj wątek
    • lifecolor Re: merlin- nie polecam 31.07.15, 17:11
      Ja też nie lubie, nigdy nie wiadomo co dotrze,kiedy dotrze itp.
      Ostatnio z 4 produktów dostępnych w 24godz wysłali 1
    • majarzeszow Re: merlin- nie polecam 31.07.15, 19:08
      dawno sie przerzucilam na arosa i bonito. merlinowi podziekowalam.
      • lifecolor Re: merlin- nie polecam 31.07.15, 19:49
        Jeśli chodzi o książki to ja też, ale mają czasem kosmetyki w niezłych cenach, art.agd itp
      • agni71 Re: merlin- nie polecam 31.07.15, 20:08
        ksiązkowo to ja sie do nieprzeczytane przeniosłam, ale właśnie kosmetyki, art. sportowe miewają w dobrych cenach.

Też sie własnie nacięłam na dniach. Wzięlam odżywke do włosów TiGi w bardzo atrakcyjnej cenie (z dostępnością 24H!), a nast. dnia telefon, że odżywki nie ma i czy chcę czekać, czy maja wysłac bez. Poniewaz zamówienie zrobiłam dla odżywki, a inne rzeczy wrzuciłam przy okazji, na czasie mi nie zalezało, wybrałam czekanie. Dzisiaj dostaję maile, że zamówienie jest przygotowywane do wysyłki, bez odżywki. Zrobiłam im trochę awanturę, nawet nie zaproponowali żadnej rekompensaty, typu darmowa przesyłka reszty zamówienia. No to anulowałam i nie zarobią tym razem.
        Pisałam tez do nich, żeby zmienili status odżywki, bo ciągle widnieje jako dostępna w 24H, chyba jako wabik na klientów. Obiecali, że dzisiaj na pewno zmienią, przed chwila sprawdzałam, odżywka ciągle "dostępna" w 24H.
        merlin.pl/TIGI-S-Factor-HEALTH-FACTOR-odzywka-wzmacniajaca-250ml_TIGI/hb/product/219,1411388.html

Ja generalnie mam niezłe doświadczenie z merlinem, robię u nich zamówienia od lat, ale teraz mnie lekko wkurzyli.

Na ich obronę powiem, że z kolei ostatnie zamówienie z tanimi butami trekkingowymi wysłane szybko, sprawnie i bezproblemowo, a buty o ok. 100 zł tańsze od innych najtańszych ofert.
        • dixi Re: merlin- nie polecam 31.07.15, 21:29
          agni71 napisała:

> Pisałam tez do nich, żeby zmienili status odżywki, bo ciągle widnieje jako dost
          > ępna w 24H, chyba jako wabik na klientów. Obiecali, że dzisiaj na pewno zmienią
          > , przed chwila sprawdzałam, odżywka ciągle "dostępna" w 24H.
          > rel="nofollow">merlin.pl/TIGI-S-Factor-HEALTH-FACTOR-odzywka-wzmacniajaca-250ml_TIGI/hb/product/219,1411388.html

zamówiłam właśnie, dla jaj, a może akurat dla mnie będzie big_grin

Podobną sytuację miałam w agito, też z produktami do włosów... i post mnie natknął do sprawdzenia jak tam z moimi ampułkami, oczywiście dalej są - przecenione big_grin a mnie dwa dni temu napisali, że nie mogą zrealizować zamówienia w pełnej cenie tongue_out
          www.agito.pl/kallos-kjmn-ampulki-z-botoxem-keratyna-i-kwasem-hialuronowym-6x10-ml-pl-1060620-1060620/pd/DV9GKMBBM/
          • lifecolor Re: merlin- nie polecam 31.07.15, 22:23
            produkt niedostępny smile smile smile
            merlin.pl/TIGI-S-Factor-HEALTH-FACTOR-odzywka-wzmacniajaca-250ml_TIGI/hb/product/219,1411388.html
          • olga727 Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 07:28
            To powiem ci,że na stronie jest :"Produkt niedostępny". ta odżywka.
          • malowanka06 Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 08:40
            A dzisiaj mi napisali, że zamiast rozm 41 mogą mi wysłać 40.5
            Zapytałam od razu czemu nie strój kapielowy. Szanowna pani, buty są niedostępne, proponujemy wymianę na strój...
            masakra nie sklep
            • olga727 Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 08:53
              big_grin big_grin big_grin ( z tej propozycji) a na serio,to się rozpanoszyli że hej ! uncertain
            • aurinko Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 15:32
              Malowanka, trzeba było nie o stroju pisać a o np. zbooku jak tacy chętni na wymianę wink bez dopłaty oczywiście wink)
              Dawno w Merlinie nie kupowałam, nie są jedyni, a przez swoje podejście do ludzi i burdel w sprzedaży internetowej tracą klientów.
        • jolka-1988 Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 12:01
          Ręce opadają jak sie czyta. Produkty za 20% ceny a narzekania jakbyście towar w The Billionaire Shop.
          Jak ci się nie podoba to sobie weź odżywkę z Empiku-zapłacisz i masz. A jak kupujesz w miejscu gdzie płacisz ułamek ceny to się ciesz jak choć 1 z 10 zakupów się zrealizuje- i tak jesteś 80% do przodu. Malkontenctwo i narzekanie to chyba nasz sport narodowy, zaraz po cwaniactwie ( jeszcze ci mają rabaty i darmochę dawać.).

A do malowanki: powinnaś im podziękować za propozycję: jak zgubisz kilka kilo to i w 40,5 wejdziesz i dla zdrowia będzie lepiej.
          O tym, że jakiś facet skorzysta, to już nie piszę...
          • olga727 Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 14:07
            Ręce opadają jak sie czyta. Produkty za 20% ceny a narzekania jakbyście towar w The Billionaire Shop.
            Jak ci się nie podoba to sobie weź odżywkę z Empiku-zapłacisz i masz. A jak kupujesz w miejscu gdzie jolka-1988 :"płacisz ułamek ceny to się ciesz jak choć 1 z 10 zakupów się zrealizuje- i tak jesteś 80% do przodu. Malkontenctwo i narzekanie to chyba nasz sport narodowy, zaraz po cwaniactwie ( jeszcze ci mają rabaty i darmochę dawać.). " Ty do mnie z tym tekstem wyjeżdżasz ? wink Czy ja gdzieś napisałam,że chcę kupić jakąś odżywkę ,bo sobie nie przypominam. tongue_out
            • aurinko Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 15:28
              olga727 napisała:

" Ty do mnie z tym tekstem wyjeżdżasz ? wink Czy ja gdzi
              > eś napisałam,że chcę kupić jakąś odżywkę ,bo sobie nie przypominam. tongue_out

Mogłabyś się wreszcie nauczyć czytać drzewko.
              • olga727 Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 17:32
                Tak mi się wyświetla (pod moim postem )- mam ci wstawić kopię ?
                • aurinko Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 17:47
                  Ręce opadają.
                  • olga727 Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 18:17
                    Widzę,masz problem aurinko.
                    • aurinko Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 19:41
                      Wręcz przeciwnie.
                      • olga727 Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 23:02
                        To po kiego grzyba się mnie czepiasz ?
                        aurinko 01.08.15, 15:28 "Mogłabyś się wreszcie nauczyć czytać drzewko."
                        • aurinko Re: merlin- nie polecam 02.08.15, 19:50
                          Czepiam sie? Nie schlebiaj sobie big_grin
                          • olga727 Re: merlin- nie polecam 02.08.15, 20:32
                            Tak czepiasz,dla samego czepiania się .tongue_out
                            • aurinko Re: merlin- nie polecam 02.08.15, 21:05
                              Dobrze, juz dobrze smile twoja racja a moj spokojsmile
                              • olga727 Re: merlin- nie polecam 02.08.15, 21:21
                                Mam większe zmartwienia,niż czytać twoje uwagi na temat kolejności postów jakiegoś forumowego "drzewka".
                                • patatajowa Re: merlin- nie polecam 02.08.15, 21:34
                                  Jak sie nauczysz wyswietlac watki to nie będzie watpliwosci kto do kogo kieruje personalne zaczepki....te "jakieś drzewka" przydają się w życiu. ..
          • silje78 Re: merlin- nie polecam 02.08.15, 11:02
            ręce opadają jak się czyta komentarze takie jak twój.
            to, że ceny są korzystne (na niektóre artykuły) to nie oznacza, że trzeba przymknąć oko na swego rodzaju oszukańcze praktyki. jak inaczej można nazwać wystawienie towaru w świetnej cenie, odmówienie wysłania go ponieważ jest niby niedostępny, a on nadal wisi na stronie? z tego co widzę to nie są sporadyczne sytuacje. ja z powodu podobnych sytuacji odpuściłam sobie merlina. dwa razy miałam sytuację, że zależało mi na konkretnym produkcie, opisany jako dostępny. domówiłam jakieś drobne rzeczy do "głównego" po czym okazało się, że (bez informacji) w paczce nie było tego na czym mi zależało. raz zapłaciłam przelewem za zakupy, okazało się, że dwóch rzeczy nie ma. trzy tygodnie czekałam na zwrot "nadpłaty".
            pozostałe zamówienia zrealizowane bez większych problemów, ale przy tak dużej konkurencji w internecie merlin powinien się bardziej postarać.
            • jolka-1988 [...] 04.08.15, 18:59
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • silje78 Re: merlin- nie polecam 04.08.15, 19:39
                Że jak?
          • malowanka06 Re: merlin- nie polecam 02.08.15, 16:54
            Myślisz, że wraz z wagą maleje stopa?? Nie zauważyłam a dla mnie 1 cm czy nawet 0,5 cm stanowi różnicę w komforcie chodzenia.
    • deleine Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 20:10
      Taa, ostatnie. A jak po taniości znowu coś wrzucą w gorącym okresie to się będziecie licytowały która ile kupiła w tym głupim, niesolidnym merlinie...
      • deleine Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 20:11
        I kogo obchodzi czy ktoś ma dość merlina czy nie? W rodzinie lub sąsiadom nie można o tym pogadać?
        • malowanka06 Re: merlin- nie polecam 02.08.15, 16:57
          w sumie mnie nie obchodzi twoje zdanie, forum jest do dzielenia się opiniami. Nie chcesz, nie czytaj!
          O grach np też możesz podyskutować w rodzinie a nie na forum.
          • jolka-1988 Re: merlin- nie polecam 04.08.15, 18:51
            Jak bym to przerobiła na " Malowanka, chcesz umieścić w sieci swoją złotą myśl?"
            Nie rób tego!
      • olga727 Re: merlin- nie polecam 01.08.15, 23:11
        No nie mów,że się nie rozpanoszyli: w tym roku:żadnego kodu na podręczniki ! aż przykro patrzeć na te ceny,zupełnie inaczej niż w zeszłym roku. uncertain Jednak z promocji na buty sportowe ,przynajmniej skorzystałam. Mogliby otworzyć więcej swoich punktów odbioru przesyłek,bo kioski mi nic nie dają.
    • atena12345 Re: merlin- nie polecam 03.08.15, 09:05
      merlin od dawna daje ciała z wysyłkami: coś wyśle, a czegoś nie.
      Według mnie jeden z gorszych sklepów internetowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka