Dodaj do ulubionych

patelnia bez teflonu

17.08.15, 23:41
Szukam dobrej patelni, która będzie bez teflonu na kuchnię indukcyjną. Chciałbym na niej smażyć placki, naleśniki, chodzi o to, żeby nie przywierały. Może ktoś zna jakąś dobrą firmę i rodzaj patelni? Oglądałam patelnie z powłoką żeliwną, tytanową i stalowe patelnie. Sama nie wiem już co wybrać.
Obserwuj wątek
    • agus7 Re: patelnia bez teflonu 19.08.15, 08:35
      Co prawda nie mam indukcji i nalesniki smaze na klasycznej patelni do nalesnikow, ale uzytkuje do innych kuchennych celow i polecam patelnie Zelmer Composium.
      • vvrotka Re: patelnia bez teflonu 19.08.15, 11:53
        Smażysz w niej naleśniki? Czy można bez tłuszczu, albo na minimalnej ilości usmażyć bez targania naleśnika i drapania w patelni? Ja już różne testowałam i szukam czegoś dobrego.
    • szurkas Re: patelnia bez teflonu 19.08.15, 13:06
      Tez podepne sie do tematu ,bo wlasnie mam kupic patelnie i trudno mi wybrac,szukam tez na indukcje
      • catala Re: patelnia bez teflonu 19.08.15, 21:46
        Ikea ma patelnie o grubym dnie, także na indukcję. Na 3 kroplach oleju można usmażyć naleśniki, placki, etc.
        • vvrotka Re: patelnia bez teflonu 19.08.15, 22:44
          Ikea ma patelnie oglądałam, ale ma różne stalowe i z powłoką żeliwną. Oglądałam nawet tylko nie byłam pewna czy można na nich smażyć tak, żeby nie przywierało.
          • em-k-a Re: patelnia bez teflonu 20.08.15, 08:16
            a ja do ciasta naleśnikowego dodaję dużą łychę rozpuszczonego masła i smażę na każdej jednej patelni smile
          • vvrotka Re: patelnia bez teflonu 20.08.15, 12:01
            Dodanie tłuszczu nie rozwiązuje sprawy patelni. Robię naleśniki bezglutenowe, na ceramicznej smażyły się fajnie, ale szybko zniszczyła się powłoka ceramiczna. Szukam czegoś trwałego, ostatecznie kupię ponownie ceramiczną, ale chciałam dowiedzieć się coś więcej o innych możliwościach.
            • kasiaszara Re: patelnia bez teflonu 20.08.15, 13:57
              ja mam granitowe i są super, smaży się jak na ceramicznych, ale nie niszczą się tak jak one, kupowałam na allegro, z powłoką IlagSwiss czy jakoś tak
              • em-k-a Re: patelnia bez teflonu 20.08.15, 18:21
                u nas dodanie masła rozwiązuje sprawę... mamy ceramiczną i żeliwną dużą ciężką kupowaną u cyganów smile
                • vvrotka Re: patelnia bez teflonu 22.08.15, 23:20
                  Nie używam masła, a pytałam o patelnie, a nie przepis na naleśniki ....
                  Rzeczywiście te granitowe wydają się dość solidne, muszę im się przyjrzeć, dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka