23.09.15, 10:58
Orientuje się ktoś, ile wcześniej trzeba kupić bilety na Pendolino, żeby załapać się na promocyjną cenę 49 zl (Kraków z Warszawy) ? Przejrzałam już praktycznie na miesiąc na przód i najlepsza cena w 2 klasie to 94 albo 105 zł. Ktoś mi mówił że wystarczy 3 tygodnie, ale najwyraźniej niekoniecznie.
Obserwuj wątek
    • silje78 Re: Pendolino 23.09.15, 11:07
      Bilety mozna kupic z 30 dniowym wyprzedzeniem. Wtedy powinnas zalapac sie na pule tych za 49zl.
    • sinceramente Re: Pendolino 23.09.15, 12:04
      Ta pula najtańszych biletów jest dostępna w chwili uruchomienia sprzedaży, czyli tak jak pisze poprzedniczka ok. 30 dni wcześniej. Oczywiście ilość biletów jest ograniczona, więc kto pierwszy ten lepszy.
      Warto zacząć sprawdzać cenę trochę wcześniej (32-33 dni przed podróżą), bo zdarza się, że sprzedaż na dany dzień rusza z niewiadomego powodu w innym terminie (może to zależy od liczby dni w miesiącu).
      • malmoni20 Re: Pendolino 23.09.15, 12:13
        my kupowaliśmy 30 dni przed rozpoczęciem podróży, dodatkowo mieliśmy zniżkę na kartę dużej rodziny, więc do krakowa wyszło nam ok. 31 zł w jedną stronę pendolino
        • figa33 Re: Pendolino 23.09.15, 12:37
          Super, wielkie dzięki za rady. Czyli jest tak jak z biletami za 39 EUR na pociąg do Berlina. No i pula tych tanich oczywiście nigdy nie jest znana, ale cóż, będę czatować smile
          • angazetka Re: Pendolino 23.09.15, 12:49
            No i też zależy, na kiedy chcesz te bilety, pewnie np. na środek tygodnia i mniej poranne godziny schodzą wolniej.
    • dwapokoje Re: Pendolino 23.09.15, 14:55
      nie testowałam trasy wa-wa kraków, tylko wa-wa gdańsk, kupowałam pół godziny przed odjazdem pociągu i nie było problemu, ale wydaje mi się, że teraz promocyjna pula obejmuje pociągi tylko wieczorne w tygodniu i chyba cały dzień w weekendy, pozdrawiam
      • viki1 Re: Pendolino 23.09.15, 17:16
        www.intercity.pl/pl/czwartkomania.html

obecnie jest promocja czwartkowa i bilety można zakupić w cenie 49 zł

• asia_i_p Re: Pendolino 23.09.15, 21:51
      Ja kupowałam na miesiąc przed, bo wcześniej się nie da, ale rzeczywiście na miesiąc - czyli siedziałam do tej godziny w nocy, nie pamiętam pierwszej czy drugiej, kiedy się uruchomi możliwość kupowania na interesujący mnie dzień i rzeczywiście udało mi się dostać w tej cenie.
      • malowanka06 Re: Pendolino 23.09.15, 22:03
        28 dni przed w kasie kupowałam Wrocław- WaWa za 49 zł. Nie było problemu z biletem na weekend. A w pociągu potem i tak pustki
        Poproś o bilet rodzinny- wtedy taniej jeszcze
        • corrina_f1 Re: Pendolino 12.11.15, 09:53
          Dziewczyny, chcę jechać z córką do Wrocławia 12 grudnia, czyli bilety na wyjazd są już od dziś dostępne. Powrót ma być 13 grudnia
          Ale, kiedy chcę kupić bilet, komunikat :"brak wyników wyszukiwania, zmień parametry i spróbuj jeszcze raz".
          Z kolei w wyszukiwarce połączeń na datę 13 grudnia z Wro do Waw jest info: wprowadzone dane są poza okresem kursowania od 15.12.13 do 12.12.15.
          Nie bardzo to rozumiem.
          Czy biletów na pociąg powrotny (31 dni) nie mogę kupić dziś w ogóle, czy nie mogę kupić w dobrej cenie? Wydaje mi się że wcześniej sprawdzałam na powrót i była możliwość zakupu biletów, tylko w wyższej (nie promocyjnej) cenie.
          • malowanka06 Re: Pendolino 12.11.15, 10:05
            Rozkład jazdy zmienia się od 14. 12
            bilety możesz kupić 30 dni przed więc tak naprawdę, od jutra powinnaś móc kupić
            najlepiej kupić bilet rodzinny, ty też masz zniżkę no i córka swoją- żeby takie kupić musisz w kacie bo online nie ma rodzinnych
            • corrina_f1 Re: Pendolino 12.11.15, 10:12
              Aha, super, czyli wszystko jasne. Dzięki za info o tej zniżce rodzinnej, kojarzysz może ile ona wynosi ? Czy jeśli będzie dwójka rodziców, to obydwoje też ją dostaną ?
              • malowanka06 Re: Pendolino 12.11.15, 11:44
                wydaje mi się, że oboje z rodziców ale dowiedz się w kasie.
              • iberka zniżka rodzinna 12.11.15, 11:51
                to 30% zniżki dla rodziny co najmniej 2 - osobowej, gdzie jednym z pasażerów jest dziecko do 16 roku życia. Bilety kupuje się tylko w kasach, online dostępna jest zniżka 37% dla dzieci tylko.
                Bilet rodzinny obowiązuje dla max 5 osób. Pamiętajcie o dokumencie potwierdzającym wiek dziecka.
                Dodatkowo można mieć miejsce w przedziale rodzinnym dla rodzin z dzieckiem do 6 roku życia, ale to też przy zakupie tylko w kasach no i jeśli przedziały te mają jeszcze wolne miejsca.
                Podróżujemy, polecamy chociaż teraz pojedziemy lux expresem, bo za 1 pln tongue_out
                • corrina_f1 Re: zniżka rodzinna 12.11.15, 13:52
                  Bilety już zakupione, ale małe sprostowanie odnośnie zniżki. Nie działa ona na najniższą, promocyjną cenę (w przypadku Warszawa-Wrocław - 59 zł). Tak więc niepotrzebnie jechałam specjalnie na dworzec żeby kupić bilety i odstać swoje w dłuuugiej kolejce w kasach Intercity (w zwykłych kasach pani nie była mi w stanie powiedzieć, czy są jeszcze bilety w promocji), bo w związku z tym że przy tej najniższej cenie nie przysługiwała mi zniżka, mogłam bilety kupić normalnie przez www. Tak więc jutro powrót będę kupować już normalnie przez net.
                  • iberka Re: zniżka rodzinna 12.11.15, 14:01
                    Ale dla dziecka 100 % albo 37% działa w kasie?
                    • corrina_f1 Re: zniżka rodzinna 12.11.15, 14:32
                      Dla dziecka 37% (jadę z 6-latką) działa i w kasie i online.
                      Więc pewnie 100% (jeśli poniżej chyba 4 lat?) też. Jak jechałam z 4 latką do Berlina to bilety ze zniżką 100% kupowałam w kasie.
                  • malowanka06 Re: zniżka rodzinna 12.11.15, 18:35
                    dziwne, bo ja kupowałam na pendolino, chociaż w drugą stronę bo Wrocław-Wawa ze zniżką rodzinną. Hmm, chociaż to było w czasie wakacje
                    • corrina_f1 Re: zniżka rodzinna 12.11.15, 20:17
                      Ale jesteś pewna, ze pełna cena bez zniżki to bylo 59 zl i od niej odjeto 30%?
                      • malowanka06 Re: zniżka rodzinna 12.11.15, 20:41
                        za 4 osoby zapłaciłam coś ok 180 zł, nie pamiętam dokładnie ile. 2 dorosłe i 2 dzieci
                        zatem już nie wiem jak zniżka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka