Dodaj do ulubionych

Zalando problem

15.10.15, 09:52
Mam problem z Zalando - obojętnie co chcę kupić to zawsze mam płatność przy odbiorze. Próbowałam zmieniać w ustawianiach domyślne płatności na przelew, kartę i i nic - jak przychodzi do płacenia to mam płatność przy odbiorze. Dzwoniłam na infolinię - pani powiedziała, że widocznie tak ma być. Ja chcę zamawiać, ale nie mogę bo zwykle paczki odbierają sąsiedzi i nie chcę ich obarczać jeszcze płatnością... Poradźcie!
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Zalando problem 15.10.15, 09:58
      Zadzwon na infolinie jeszcze raz.na pewno ktos inny odbierze telefon.
    • 76aga Re: Zalando problem 15.10.15, 13:58
      Niestety też tak mam ;-(
      Ostatnio zamawiałam przed wakacjami (płaciłam kartą kredytową) a jak chciałam zamówić po powrocie z wakacji to już miałam tylko opcję za pobraniem? napisałam do nich maila, ale też dostałam taka odpowiedź ?tak już jest?? takie rozwiązanie mi nie pasuje, bo kurier zostawia paczki u męża w pracy na portierni, wkurzyła się i przestałam zamawiać, ale ostatnio miałam pilny zakup, założyłam nowe konto i znowu płacę kartą tak jak kiedyś?wink
      • patatajowa Re: Zalando problem 15.10.15, 14:09
        kurcze, nie mam takiego problemu ale ostro bym sie wkurzyła gdyby tak było u mnie na koncie (kontach). i oni tak beztrosko na tej infolini ze nic sie nie da zrobić ? bo co? pewie jakis banalny do rozwiazania problem techniczny a im sie nie chce..oj nieładnie....dzwoniłabym po kilkanascie razy dziennie wink
        • 76aga Re: Zalando problem 15.10.15, 14:36
          Dzień dobry Pani Agnieszko,

dziękuję Pani za zwrócenie się do nas z zapytaniem dot. metod płatności. Przepraszam za wydłużony czas oczekiwania na odpowiedź.

Uprzejmie informuję, że w momencie finalizowania transakcji nie wszystkie metody płatności mogą zostać zaoferowane.
          Przy każdym zamówieniu nasz system indywidualnie ustala, które metody płatności zostaną Pani udostępnione.
          Kalkulacja ta nie jest oparta na składanym zamówieniu czy historii zakupów. Dlatego może zdarzyć się, że przy składaniu aktualnego zamówienia nie może Pani wybrać metody płatności, która oferowana była w przeszłości.

Proszę Panią o wyrozumiałość oraz skorzystanie z dostępnych dla Pani form płatności.

Chętnie odpowiem na dodatkowe pytania.

Zapraszam do podzielenia się z nami opinią na temat poziomu obsługi klienta. Aby udzielić odpowiedzi na kilka krótkich pytań, proszę kliknąć tutaj.

Życzę przyjemnego weekendu.

Serdecznie pozdrawiam z Berlina
          • patatajowa Re: Zalando problem 15.10.15, 14:41
            no i odpowiedzieli na te dodatkowe pytania? bo ja bym zapytała na czym jest opart ata kalkulacja i dlaczego mam byc wyrozumiała...
            az sie zaloguje zaraz i próbie sprawdze...
            • 76aga Re: Zalando problem 15.10.15, 14:52
              już nie pytałam, przecież nie będę się ich prosić, żeby móc zrobić u nich zakupy wink

oni mają mnie i mój problem głęboko w czterech literach to ja ich też (z korzyścią dla mojego stanu konta)... przecież ta odpowiedź to stek bzdur... albo może ktoś potrafi przełożyć z "zalandowego" na polski?

"Przy każdym zamówieniu nasz system indywidualnie ustala, które metody płatności zostaną Pani udostępnione." - cały czas miałam udostępnione wszystkie i nagle od końca czerwca tylko pobranie, sprawdzam z ciekawości co jakiś czas i nic się nie zmienia... a na nowym koncie wszystkie do wyboru... koleżanka w pracy, biurko obok też wszystkie a oni tu piszą o "indywidualnym ustalaniu"... wink
              • 76aga Re: Zalando problem 15.10.15, 15:04
                najlepsze jest to, że w Polsce robią klientom problem z udostępnieniem płatności kartą a z tego co czytam "w niemieckim oddziale Zalando opłata nie musi zostać uiszczona od razu przy odbiorze przesyłki, co ułatwia ewentualny zwrot niezgodnego bądź niepasującego towaru" ?????

faktycznie tak jest?
                • patatajowa Re: Zalando problem 15.10.15, 15:07
                  Tak.w c&a np tez i wielu innych sklepach.w Pl chyba by to nie przeszlo.
                • 76aga Imigranci oszukali Zalando na 180 tys. euro 15.10.15, 15:09
                  Niemiecki sklep internetowy za sprawą swoich własnych przepisów dał się oszukać grupie imigrantów na kwotę 180 tys. euro.
                  • patatajowa Re: Imigranci oszukali Zalando na 180 tys. euro 15.10.15, 15:34
                    w PL byłoby jeszcze gorzej...
                • jolinka102 Re: Zalando problem 16.10.15, 11:22
                  Nie tylko w Polsce utrudniaja platnosci karta. Mieszkam w Niemczech i od paru lat zamawiam na Zalando i zawsze placilam, albo karta kredytowa, albo zamawialam na Rachunek. W zeszlym tygodniu chcialam zlozyc zamowienie i zaplacic karta, ale nie moglam skozystac z tej opcji. Dostepna byla platnosc tylko przelewem. Z ciekawosc zalozylam nowe konto na meza i on jako nowy klient mial wszystkie opcje uregulowania platnosci dostepne( przelew, rachunek, karta kredytowa, paypal). Dziwna polityka firmy, ale wychodze z zalozenia, ze jak zalando nie chce zarobic to ich problem, istnieje jeszcze Amazon i setki innych internetowych sklepow.
                  • hauhaczek Re: Zalando problem 16.10.15, 12:47
                    Ja teraz też zamawiam na konto męża bo on ma wszystkie opcje zapłaty do wyboru i koloru. A jak jemu też zablokują z niewiadomego powodu?? Zawsze mogę przestać zamawiać,ale mi szkoda...
                    • lucyna_1980 Re: Zalando problem 16.10.15, 13:49
                      Ja teraz zamawiam tylko za pobraniem po tym jak po płatności kartą na 14 dni zablokowali podwójnie kwotę zakupów tzn. ściągnęli sobie koszt zakupów, a dodatkowo tą samą kwotę zablokowali na 14 dni, bo "takie mają procedury" i odblokowanie mi moich pieniędzy trwało dokładnie maksymalny okres czyli przepisowe 14 dni.
                      A że kwota była niemała (b. duża bo zamówiłam drogą kurtkę w dwóch rozmiarach) więc myślałam, że ich zjem ze złości. Szybciej wpłynął zwrot odesłaną niepasującą kurtkę, a blokada dalej mi wisiała na koncie. Od tamtej pory tylko gotówka przy odbiorze. Nikt inny niż ja nie będzie zarządzał moimi pieniędzmi na koncie wink
                      • patatajowa Re: Zalando problem 16.10.15, 15:04
                        ejze, no chyba tu sie mylisz...od kiedy to sklep moze zablokować podwójną kwotę za zakupy???ja płace u nich kartą przedpłaconą i przewaznie jest na niej niewiele wiecej niz potrzeba zeby zapłacić wiec nawet nie byłoby to możliwe... co ci w banku powiedzieli?
                        • lucyna_1980 Re: Zalando problem 16.10.15, 15:27
                          Że widzą blokadę, ale oni nic nie mogą zrobić, że mam uzbroić się w cierpliwość to potrwa najdłużej 14 dni i pieniądze zostaną odblokowane. I tyle...
                          Ale to nie jedyny raz, paczkomat In post zrobił mi to samo, miałam przesyłkę z MIVO ściągnął z konta prawie 500 zł bo tyle mialam do zapłacenia a drugie pięć stów mi zablokował na 5 dni (płaciłam tą samą kartą) więc nie wiem gdzie leży problem czy to ta cholerna karta WBK Payback (choć bank zawsze mówił, ze to jest po stronie sklepu/paczkomatu) czy sklepy sobie tak same zabezpieczają płatność. Nie znam się na tym i nawet nie mam jak się dowiedzieć dlaczego, po co i jak uniknąć tego? Dlatego zamawiam za pobraniem, ewentualnie przelewem z konta.
                          • patatajowa Re: Zalando problem 16.10.15, 15:52
                            ale to dla mnie szok. spotykam sie z sytuacjami gdzie sklep blokuje 1 zł,1 euro w celu potwierdzenia karty(preautoryzacja) ale nie podwójna kwota za zakupy? w jakim celu???
                            jesli nie zdarzyło ci sie to przy płatnosci inna karta to ja bym bankowi podziekowała za współprace. bo niedługo zaczna ci blokowac potrójną kwote i nie starczy na chleb i masło do chleba bo bank ma takie widzimisie.
                            a zalando widze nieładnie pogrywa...
                          • vierzieg40 Re: Zalando problem 16.10.15, 16:11
                            Miałam taki problem z Master Card Payback wydaną przez WBK.
                            Z visą nie było takich blokad.
                      • dwellajna Re: Zalando problem 16.10.15, 16:25
                        też tak miewam (karta visa). i to nie jest problem karty, tylko polityka sklepu. np regularnie robil mi tak brytyjski Boden, przestalam tam kupowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka