Dodaj do ulubionych

Pudełka na klocki lego

18.11.15, 22:20
Możecie polecić jakieś fajne pudełka na klocki lego? Do tej pory dzieci trzymały w plastikowych pudełkach z zestawów lego jednak teraz kolekcja się powiększa i trzeba kupić większe pudełka na małe lego. Dobrze żeby pudełko było zamykane na "zatrzaski" a nie tylko z przykrywką. Może macie jakieś sprawdzone, może dostanę coś w IKEI?
Obserwuj wątek
    • anmaszy Re: Pudełka na klocki lego 18.11.15, 23:04
      my trzymamy w pudłach od trofasta (w regale)
      • jorin Re: Pudełka na klocki lego 19.11.15, 21:18
        My tez trofast. Na plus, ze mozna dokupic pokrywki i latwo trzymac pudelka poza regalem, jedno na drugim.
    • agusia.24 Re: Pudełka na klocki lego 19.11.15, 09:46
      my trzymamy lego w takim regale swiat-agd.com.pl/Produkt/hega-regal-plastikowy-z-7-szufladami.html
    • kochamruskieileniwe Re: Pudełka na klocki lego 19.11.15, 10:57
      Kupiłam w takie :
      selgros24.pl/Dom-i-ogród/Akcesoria-domowe/Przechowywanie-i-transport/OKT/POJEMNIK-Z-SZUFLADĄ-A-5-3CZ./2_44438.do

I zestwiłam w mały regał. Muszę dokupić, bo segregacja postępuje i potrzeba więcej miejsca...
      • anmaszy Re: Pudełka na klocki lego 19.11.15, 13:12
        w takich trzymamy kredki :-p
        kupowane w biedronce za ok 15-20 zł
        • kochamruskieileniwe Re: Pudełka na klocki lego 19.11.15, 15:41
          smile
          My dosyć mocno segregujemy. Najpierw kolorami, teraz kolory dzielimy na poszczególne rodzaje .
          Pudełek przybywa smile
          Ale my to maniacy lego.
          Też w biedronce kupowałam (tam je wypatrzyłam)
    • zaguu Re: Pudełka na klocki lego 19.11.15, 13:49
      Córka klocki ma w regale trofast z Ikea, a syn w pudełkach samla z pokrywką www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70102972/ można dokupić klipsy do pojemnika.
    • kropkaa17 Re: Pudełka na klocki lego 19.11.15, 14:42
      Większość w takim, kupione w pepco:
      www.ceneo.pl/30499339
      Drobnice np światełka w takim z przegródkami:
      domtechniczny24.pl/organizer-wyjmowanymi-przegrodami-nors14-p-16143.html
    • zajacowna Re: Pudełka na klocki lego 19.11.15, 15:29
      mamy duze plastikowe pudło z ikei. Wsuwamy je pod łóżko.
      Syn wysuwa, bawi sie składa klocki do pudła i wsuwa pod łóżko.
    • madzik29 Re: Pudełka na klocki lego 19.11.15, 16:40
      ja kupiłam dzieciakom takie sklepgalicja.pl/pojemnik-do-przechowywania-toys-10l-wz4-p-2706.html są duze, małe, zatrzaskują się, nic nie wypada, widać co jest w środku
    • moniaka77 Re: Pudełka na klocki lego 19.11.15, 17:04
      Mogę się podpiąć i zapytać o pudełko na duplo?
      My trzymamy w takim dużym z ikei na kółkach (vessla), ale kolekcja się powiększa i jest trudno znaleźć konkretne elementy, typu walizka, światła, strażak itp.
      Zastanawiam się czy takiej drobnicy nie trzymać gdzieś osobno.
      Choć słowo "drobnica" użyte do opisania elementów z duplo przy porównaniu z lego wydaje się być przesadzone wink
      • quistista Re: Pudełka na klocki lego 19.11.15, 19:34
        Probowalam tez trzymac osobosmile Nie da rady bo dzieci nie soruja przy sprzataniu. Dlatego teraz mamy wszystko w dwoch pudelkach (65 i 45 litrowych z ikei). Nie sa wypelnione po brzegi wiec da sie jeszcze w nich grzebac ale czesto wywalaja wszystko na dywan a pozniej dywan zwijam i zrzucam klocki do pudel.
    • krasulas Re: Pudełka na klocki lego 19.11.15, 21:20
      my gromadzimy klocki w pojemnikach Lego - imitujących oryginalne klocki...8,4,2,1 główkowe i głowy chłopków w różnych rozmiarach
      www.google.pl/search?q=lego+pojemniki+na+klocki&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIso_cr6edyQIVaKNyCh2WaAT8&biw=1280&bih=647
      młody ustawia jeden na drugi, część ma na biurku...córka jedynie głowy kolekcjonuje
      minus...są drogie...bywają tańsze w TkMaxx i Realach (tam na wyprzedaży 10zł/1szt. płaciłam)
      pzdr
      • ani-a9 Re: Pudełka na klocki lego 20.11.15, 03:34
        zabaworek u nas sprawdza się rewelacyjnie, rozłożony non stop, dostęp szybki do klocków, sprzątanie jeszcze szybszewink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka