Dziewczyny przepraszam, ze zakładam oddzielny wątek, ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi!
Jak pisałam w innym watku, sprzedałam nowe buty w opcji KT (z paragonem). Kupujący po otrzymaniu paczki napisał, że buty za małe i że musi je zwrócić. Odpisałam, ze zwrotów jako osoba prywatna nie przymuję co wynika z regulaminu Allegro.
Otrzymałam własnie maila z taką informacją:
Witam,
To dlaczego na aukcji była możliwość zamówienia zwrotu przez paczkomat? to jest dla mnie główne kryterium przy zakupie obuwia dla dzieci.
Mam już kod zwrotu do paczkomatu i jutro paczke nadam do Pani. Nigdzie na aukcji nie było informacji, ze nie przyjmuje Pani zwrotów, a wręcz wszystko jasno dawało do zrozumienia że zwrot jest akceptowalny. Czy te wszystkie informacje o zwrocie mam interpretowac jako celowe wprowadzenie kupującego w błąd? Nie akceptuję Pani odmowy i nie godzę się na takie załatwienie tej sprawy.
Jak paczka dojdzie prosze o przelanie pieniedzy na moje konto
I co to oznacza? Nie boję się samego zwrotu tzn. nie mam nic do stracenia, ale nie chce mi się w to bawić jeśli nie jest to mój obowiązek przyjmować ten zwrot.
Czy to prawda z tym zwrotem przez paczkomat??? Co z moją prowizją i ile ja mam kasy kupującemu zwracać???
Proszę poratujcie, bo już zgłupiałam
A i na przyszłość jak się przed tym zabezpwieczyć albo jak wyegzekwować swoje prawo do nie przyjmowania zwrotów jako osoba prywatna!? (coś się gdzieś zaznacza, nie realizować wysyłek paczkoamtem allegro?)