Dodaj do ulubionych

krzesło Inglof czy Henriksdal do jadalni?

09.12.15, 12:11
Miały być Inglofy i to po nie pojechaliśmy a wróciliśmy z niczym bo w oko wpadły nam jeszcze krzesła Henriksdal. Mamy 3 wysokie inglofy przy półwyspie i są bez zarzutu ale może jednak do jadalni wybrać te drugie...? Są wygodniejsze ale sporo szersze od Inglofów. Ma któraś z was te krzesła? Jak z ich jakością? Pytam bo każde z krzeseł na wystawie się chwiało.
Obserwuj wątek
    • czarna.perla Re: krzesło Inglof czy Henriksdal do jadalni? 09.12.15, 21:37
      nikt nie ma tych krzeseł?
      • kkjs Re: krzesło Inglof czy Henriksdal do jadalni? 10.12.15, 06:40
        Henriksdal ja miałam i się nie sprawdziły, bo były za szerokie i kiepsko się siadało. Druga rzecz,że zapadły się, bo gąbka się ugniotła a potem zaczęła sypać. Krzesła kupione w 2009 roku, może teraz się coś zmieniło.
        • czarna.perla Re: krzesło Inglof czy Henriksdal do jadalni? 10.12.15, 09:38
          to mnie zmartwiłaś tymi Henriksdalami sad
    • koala0405 Re: krzesło Inglof czy Henriksdal do jadalni? 10.12.15, 08:44
      Ja mam krzesła Ingolf 7 sztuk i 2 dziecięce ingolf. Nic się z nimi złego nie dzieje. Są dość wygodne, nie chwieją się mimo kilkuletniego używania. Dokupione poduszki na siedzisko /w gałązki i kratkę beżową/ tez świetnie się spisują bo nawet troczki są całe i nie pourywały się. Tylko ze stołu nie jestem zadowolona - bardzo miękkie drewno i wszystko na nim widać, nawet pisząc na kartce długopisem zrobisz ślady .
      • big_benka Re: krzesło Inglof czy Henriksdal do jadalni? 10.12.15, 10:20
        Także polecam Ingolf - bardzo solidne rzesła, co dla mnie ważne to stabilność i wytrzymałośc. Dzieciakom też zawsze było wygodnie
    • zajacowna Re: krzesło Inglof czy Henriksdal do jadalni? 10.12.15, 10:46
      jesli Henriksdal ma być w materiale.. to sobie wogole podaruj.. to samo z eko skóra... szkoda wyrzucać pieniadze w błoto...
      pokrycie bedzie do wymiany ... to tylko kwestia czasu czy bedzie to rok czy 2.
      • czarna.perla zajocowna 10.12.15, 16:26
        dlaczego pokrycie ma byc do wymiany? krzesła Henriksdal mają pokrowce, które można zdejmować. Chodzi mi dokładnie o te krzesła
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29100160/#/S39926453
        • zajacowna Re: zajocowna 12.12.15, 19:23
          wiesz to jest pytanie czy masz dzieci i w jakim wieku.... od tego bedzie zależało ile przeżyją pokrowcewink lub/ i ewentualnie jaka jest cena kupna nowych pokrowców.
    • alpepe Re: krzesło Inglof czy Henriksdal do jadalni? 10.12.15, 12:29
      Mam Ingolfy i te b. wysokie w kuchni, niestety słaba farba, albo nie nadają się do kuchni bez poduszek, i te niskie, sztuk 6 w stołowym.Krzesła ok, tylko bez poduszek zimno w tyłek, więc mam poduszki, czerwone, też z Ikea, wygodnie się siedzi. Nie używamy jednak tego na codzień, jemy w kuchni na wysokich.
      • czarna.perla nikt nie ma krzeseł Henriksdal z Ikea? 12.12.15, 18:42
        Bardzo zależy mi na opinii o nich.
        • dwellajna Re: nikt nie ma krzeseł Henriksdal z Ikea? 12.12.15, 20:33
          Ja mam Henriksdal, juz 5 lat, jestesmy zadowoleni. Twoj dylemat jednak nieco dziwny, bo ta krzesła w kompletnie roznych stylach.
          • zajacowna Re: nikt nie ma krzeseł Henriksdal z Ikea? 13.12.15, 09:16
            www.salonmeblowy.net.pl/zestawy_stoly_i_krzesla.ehtml
            może w tych krzesłach coś znajdziesz?
            niektóre sa naprawde ładne.
    • czarna.perla dwellajna 13.12.15, 12:00
      napisz proszę czy te krzesła po latach użytkowania nie chwieją się i czy się nie pozapadały siedziska. Czy te krzesła są użytkowane u ciebie na co dzień? Piszesz, że nie rozumiesz mojego dylematu bo te krzesła są całkiem inne, uwierz mi, że będę mi pasowały obydwa, mało tego widziałam tez miksy tych krzeseł (np. na wystawie w ikea) i świetnie do siebie pasują
      zobacz tutaj
      2.bp.blogspot.com/-GoywDvCTCwE/U88wCGvcxzI/AAAAAAAAj6I/M2pS8R1xY9Q/s1600/rDSC_9896.jpg
      albo tutaj (ja też przy półwyspie mam inglofy)
      encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR-BpMfnFCSzeASjTYp_fBt3Ue3sdWa47iQCYDRoVY14-wLqgHK
      • dwellajna Re: dwellajna 13.12.15, 22:32
        tak, są to jedyne krzesła w domu, nie chwieją się, siedziska są nienaruszone, pokrycia też wyglądają bardzo dobrze, ale je mam szaro-bezową jakby mikrofibrę.
        połaczenia pokazane przez ciebie wygladaja ok, bo henriksadla tak naprawde nie widac pod tym bialym fartuchem, wiec nie ma jak nie pasowac. wyglada to fajnie, ale na zdjęciach, na codzien w zyciu bym się na coś takiego nie zdecydowała, ale ja mam małe dzieci, z icg farbkami, czekoladkami i makaronem z sosem pomidorowym, chyba bym się pocięła gdybym miała to prać.
    • czarna.perla Re: krzesło Inglof czy Henriksdal do jadalni? 13.12.15, 23:52
      dzięki. stół mam bardzo podobny do tego
      www.dekoria.pl/offer/product/12965/0/13952/Stol-Brighton-200x100x78cm-whitenatural
      z masywniejszym blatem i bez szuflad
      interesują mnie henriksdale z białymi nogami i w szarych pokrowcach (nie sukienkach). wcześniej planowałam ingolfy własnie ze względu na łatwość utrzymania w czystości ale usiadłam na henriksdalau i jest bez porównania wygodniejszy. krzesła z nieściągalną tapicerką nie wchodzą w rachubę.
      • dziustynka Re: krzesło Inglof czy Henriksdal do jadalni? 14.12.15, 13:55
        mam dwa henriksdal w białym tym najtańszym pokryciu. Akurat jedno stoi tak, że używa mały synek. Oczywiście, brudzą się, ale pokrycie bardzo łątwo się zdejmuje i bardzo dobrze pierze. Potem tylko wysuszyć i z powrotem zakłądam, bez prasowania. Użytkujemy dopiero rok, do tej pory nie straciły na stabilności czy elastyczności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka