o_l_a3 31.12.15, 09:34 Zepsuł mi się stary odkurzacz i chciałabym kupić nowy. Jakiś lepszy, może taki z funkcją prania dywanów. Polecicie coś co Wam się sprawdziło? Dzięki z góry! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marittka76 Re: Dobry odkurzacz- polecicie coś? 05.01.16, 11:50 ja ostatnio szukałam i zdecydowałam się na jupiter zvc425ht, lekki zwrotny i super ciągnie, filtr hepa ma kilka szczotek w zestawie szczerze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Dobry odkurzacz- polecicie coś? 05.01.16, 12:39 Electrolux Jetmax. znam 2 rodziny, które mają odkurzacze z tej serii - charakterystyczny jest wyrzut powietrza do góry i są zachwycone. Ale to nie jest piorący model. Odpowiedz Link Zgłoś
faszyrka Re: Dobry odkurzacz- polecicie coś? 06.01.16, 00:05 vax-polska.pl/page-7151 Drogi, ale lepszego nie znam. No, może znam, rainbow, ale ten to już w ogóle ma kosmiczną cenę. Natomiast starszy model tego vaxa od kilkunastu lat jest w rodzinie i nie ma żadnych zastrzeżeń co do jego skuteczności. Jest ciężki i nieporęczny. Ale ma turboszczotkę, inne szczotki do tapicerki, piorące dywany, piorące tapicerkę, myjące twarde podłogi, filtr hepa, duży worek i baaaaaardzo długi kabel. Jest boski! Odpowiedz Link Zgłoś
misiek2006 Re: może pionowy -phillips lub bosch 06.01.16, 22:54 Witam, tez czegoś szukam bo stary odmówił współpracy, zastanawiałam się nad pionowy odkurzaczem akumulatorowym głownie dlatego że, jest praktyczny, nie ciągnie się za nim kabel, zajmuje mało miejsca, może stać na widoku i mogę chwycić go w każdej chwili a przy małych dzieciach to istotne , bo okruchy, kurz nam no stop, ale nie wiem jaki model kupić . Na forach polecają Philipsa i Bosch,(bezkonkurencyjny Dyson- ale b.drogi). Nie wiem jak się sprawdzi na dywanach, może ktoś coś poleci. Odpowiedz Link Zgłoś
acha131321 Re: Dobry odkurzacz- polecicie coś? 06.01.16, 23:26 ja po długich namysłach zdecydowłam się dokładnie na ten dyson kupiłam na 10 rat i dla mnie to najlepsze rozwiązanie, wyboru nie żałuję jest bardzo zwrotny i przede wszystkim niezawodny, podloga jest naprawdę czysta co znacznie ułatwia zycie Odpowiedz Link Zgłoś