Dodaj do ulubionych

komunia -buty

11.01.16, 08:30
Jak sądzicie buty do komunii powinny być na wypasie" - skórzane, porządne np.
www.smyk.com/bartek-baleriny-dziewczece-rozmiar-35,p1094957122,ubranka-dla-dzieci-p
Czy może wystarczą takie, tylko białe oczywiście
www2.hm.com/pl_pl/productpage.0332552007.html
Mi się bardziej podobają te drugie. Tylko czy nie za słabe i nie za bardzo "plastikowe"? Na co dzień OK ale na ważną uroczystość dziecka?
Obserwuj wątek
    • olesia301 Re: komunia -buty 11.01.16, 08:42
      Nie kupowałabym jakiś drogich, chyba, że córce przydadzą się potem na co dzień albo różne uroczystości.
      Kupiłam synowi takie tzw cwaniaczki smile - sznurowane w męskim stylu, miał je tylko raz na nogach, czuby załatwił już na schodach do kościoła. Nie były drogie, to strata mała smile
    • lifecolor Re: komunia -buty 11.01.16, 08:47
      Powyżej stówki na pewno nie kupowałabym, baleriny są ok, byle były całe białe, łącznie z podeszwą -rzadko takie się spotyka chyba i ta gumka średnio elegancka.
      Może znajdziesz coś pośredniego, ja wolałabym z klamerką i niestety z bardziej zabudowanym przodem, bo u nas co komunia, to deszcz smile.
    • alizel Re: komunia -buty 11.01.16, 09:01
      Moja córka miała właśnie zwykłe baleriny, nawet nie lakierowane. U niej warunek był taki że chce buty bez żadnego obcasa więc mało które wchodziły w grę w przyzwoitej cenie.
      Butki kupiłam rok wcześniej na wyprzedaży w tesco za całe 17 zeta smile
      • pi.xyz Re: komunia -buty 11.01.16, 09:12
        No ja właśnie się rozglądam rok wcześniej (ba, prawie półtora) big_grin
        • lifecolor Re: komunia -buty 11.01.16, 09:15
          A nie boisz sie, że nie trafisz z rozmiarem? Ja już się tak przejechałam smile
    • patatajowa Re: komunia -buty 11.01.16, 09:17
      jesli znasz styl ubierania swojej córki i wiesz ze takie buty bedzie ubierac i w nich chodzic to moze warto lepsze -beda na cały sezon do jesieni.
      jesli natomist takie buty sa zupełnie nie w waszym stylu,dziecko wczesniej takich nie ubierało to ja kupiłabym najtansze. takie które po tygodniu nie bedzie zal wyrzucic jak sie zedrą.
      ja lata temu kupiłam córce za kilkanascie złotych na wyprz w lokalnym obuwniczym-na obcasiku, stukajace, z cyrkoniami, takie chciała i takie dostała smile
      z zeszłego roku pamietam wątek ze dziewczyny kupowały z hm własnie takie tanie białe na ta okazje.
      jakiego rozmiaru szukasz?
      • patatajowa Re: komunia -buty 11.01.16, 09:29
        jakby ktos potrzebował duzego rozmiaru:
        www.limango-outlet.pl/lico/baleriny-anna-v-w-kolorze-bialym-3215061
        www.limango-outlet.pl/geox/baleriny-w-kolorze-bialym-3209837
        www.zalando.pl/friboo-baleriny-z-zapieciem-white-f5713a004-a11.html
        www.zalando.pl/friboo-baleriny-z-zapieciem-white-f5713aa0h-a11.html
    • kanna Re: komunia -buty 11.01.16, 11:00
      Te za Smyka nie są "na wypasie" :p

Ale ich zaletą jest to, ze na wyprzedaży kosztują 20 zł i przetrwają cały biały tydzień big_grin Nie widzę sensu w inwestowanie w buty "na raz" - nie używamy białych butów na odzień.
      • megimach Re: komunia -buty 11.01.16, 22:10
        Ja właśnie się "przejechałam" z rozmiaremwink, kupiłam 37 biała skóra w TK Maxx za 100 zł I już minęły 2 miesiące, oddać nie mogę, buty na styk a na komunię będą za małewink a szkoda....I chyba kupię w ostatniej chwili po prostu
        • bo76 Re: komunia -buty 11.01.16, 23:29
          Ja kupowałam proste balerinki, płaskie, skromne - 40zł w Deichmanie, pojawiają się wiosną w okolicach komunijnych.
          Wczesna komunia, mała stópka siedmiolatki, ubrała je jeszcze raz na rozpoczęcie pierwszej klasy, potem bez żalu przekazałam kolejnej komunistce - też jeszcze w nich poszła. Wiedziałam, że białe buty w naszym guście absolutnie nie są i że potem ich nie wykorzystamy.
          Jeszcze lepszy hard core jest z chłopięcymi - białe chłopięce buty, na dosłownie 8 razy (komunia plus nieszpory plus u nas 6 dni białego tygodnia) - w dodatku na drobnego 7-latka do wczesnej komunii - rozmiar 28!!! No i w przeciwieństwie do dziewczyńskich, mało widocznych spod dłuższej alby - tutaj musiały się w miarę prezentować, bo spodnie do krótkiej alby, więc but widoczny. Na szczęście od koleżanki dostałam, pasowały idealnie - teraz czekają na kolejną drobinkę, znowu pójdą dalej w świat.
          Generalnie - tanie, proste i do wywalenia - przekazania dalej, takie jest moje zdanie.
          • edelstein Re: komunia -buty 21.04.16, 08:31
            Biale buty dla chlopaka?
    • saszanasza Re: komunia -buty 19.04.16, 09:01
      Moim zdaniem te z hm są w porzadku. Zobacz jeszcze tu: www.bonprix.pl/style/baleriny-553018
      • saszanasza Re: komunia -buty 19.04.16, 09:03
        cholera, chyba przesadziłam z rozmiaremuncertain
    • szmytka1 naturino po 30-40zł 20.04.16, 23:20
      Jeśli szukasz rozmiaru 35 to zobacz te naturino za grosze. Sprzedawca sprawdzony. Jakiśczas temu były też inne rozmiar, moze warto podpytać.
      • szmytka1 Re: naturino po 30-40zł 20.04.16, 23:20
        zapomniałam zalinkować big_grin olx.pl/dla-dzieci/buciki/q-naturino/?search[filter_enum_size][0]=34&search[filter_enum_size][1]=35&search[filter_enum_size][2]=36&search[filter_enum_size][3]=37&search[filter_enum_type][0]=girl&search[filter_enum_state][0]=new
        • szmytka1 Re: naturino po 30-40zł 20.04.16, 23:22
          a teraz dopatrzyłam się, że stary wątek, buty pewno dawno kupione big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka