yloco 27.01.16, 10:51 Polećcie proszę biuro dla 7-latka. A może jeszcze krzesło ktoś poleci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna.perla Re: Biurko dla 7-latka 27.01.16, 11:14 milion wątków bylo forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&author=&forumId=583&query=biurko&title= krzesła forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=krzes%C5%82o+do+biurka&forumId=583&author=&title=&forum= Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: Biurko dla 7-latka 27.01.16, 12:07 krzeslo stokke polecam, a biurko nazjwyklejsze z ikea Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Biurko dla 7-latka 27.01.16, 12:31 Generalnie masz dwie opcje - krzesło bez regulacji wysokości, wtedy regulowane biurko, albo odwrotnie - biurko o jednej wysokości, i regulowane na wysokość krzesło. Druga opcja tańsza. Odpowiedz Link Zgłoś
aggasz82 Re: Biurko dla 7-latka 01.02.16, 12:09 Ja polecam takie (strona przypadkowa): www.efekt-style.pl/meble-biurowe/shop/122-1552-0-Biurko--krzeselko---zestaw-ASTRO-2-niebieski.html Mam już trzeci rok i naprawdę jest rewelacyjne. Zarówno biurko jak i krzesełko mają regulowaną wysokość - co jest ważne zwłaszcza dla małych dzieci. Biurko ma pochylony blat więc jest wygodniej pisać. Wewnątrz biurka jest schowek na zeszyty, książki. ja dokupiłam lampkę LED (nie jest w zestawie), która jest elastyczna i można ją wyginać w tę stronę którą potrzeba i naprawdę świetnie to się sprawdza. Naprawdę trwałe, solidne, z dobrej jakości materiałów. Mogę podrzucić zdjęcia w realu. Nie jest jednak duże więc jeśli potrzebujesz na całą podstawówkę to się na pewno nie sprawdzi (biurko ma 80 cm szerokości). Ja kupowałam biurko przed pójściem syna do szkoły, zakładam, że starczy do 3 klasy, później będzie korzystać z niego córka, która akurat pójdzie do pierwszej a następnie najmłodszy. Cały komplet to spory wydatek ale w moim przypadku rozkłada się na trójkę więc jeszcze nie jest najgorzej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yloco Re: Biurko dla 7-latka 01.02.16, 15:52 Dzieki, wyglada bardzo praktycznie, ale szukam jednak czegos bardziej klasycznego, wiekszego najchetniej i plaskiego (zeby lego tez mozna bylo ukladac) Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Biurko dla 7-latka 01.02.16, 16:43 Jako biurko spokojnie wystarczy płaski blat z Ikea plus nogi i pod spód oddzielnie szafka z szufladami (blat niedrogi więc jak się zuzyje to mozna wymienić na nowy). Tylko do takiego nieregulowanego biurka to krzesło z regulowaną wysokością, moim zdaniem najsensowniej typu Danchair (jak nie ma dla kogo przejść w rodzienie, to nawet po kilku latach można sprzedać za konkretną kwotę). Odpowiedz Link Zgłoś
tapoczta1 Re: Biurko dla 7-latka 01.02.16, 21:21 My od 2 lat mamy biurko sosnowe "kreślarskie" takie jak w linku i do tego wymieniamy krzesło Entelo. Starczy, myślę, do końca podstawówki. Blat może być prosty lub ukośny. Link przykładowy: olx.pl/oferta/biurko-kreslarskie-sosnowe-gratis-krzeslo-obrotowe-CID628-IDdJ519.html#2f3ee902db Odpowiedz Link Zgłoś
luiza765 Re: Biurko dla 7-latka 01.02.16, 21:25 ja kupiłam dla dwójki: zwykłe blaty juz z nogami z IKEA. Nie chciałam typowego biurka z szafką (nie podobają mi sie , szafka dla mnie jest mało funkcjnalna). Tu jest duża powierzchnia, do tego szafka z szufladami dla ucznia pod blat. Wybrałam tez krzesła z regulowaną wysokoscia na kółkach, które wymieniłam na takie bez kółek.. Były kupione jako dodatkowe,, dla koleżanek, a służą jako główne. Powód: dzieciaki nie odjeżdżają na nich i nie garbia się (starsze ma problemy z kręgosłupem). Zreszta potem lekarz powiedział, ze to dobra decyzja. takie: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29932181/ www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20292776/ Odpowiedz Link Zgłoś
maeve_binchy Re: Biurko dla 7-latka 02.02.16, 08:57 kupione tutaj: minko.co/produkt/biurko-basic/ Odpowiedz Link Zgłoś
aggasz82 Re: Biurko dla 7-latka 02.02.16, 09:21 No dobrze a jak radzicie sobie z zaleceniami na temat "jak ma dziecko siedzieć przy biurku"? Tzn. siedzieć prosto, nóżki nie wiszące pół metra nad ziemią tylko oparte na podłodze (ewentualnie na jakimś np. pudełku), żadnych krzeseł kręconych ponieważ nie da się na nich prawidłowo usiedzieć dłużej niż 30 sekund itp. Ja mnóstwo czasu spędziłam na szukaniu odpowiedniego biurka i niestety ale wszystkie duże biurka nie spełniały moich wymogów bo dziecko w żaden sposób siedząc przy nim nie było w stanie oprzeć nóg na podłodze a pudełko pod stopy się nie sprawdzało. Doszłam do wniosku, że zanim dorośnie do dużego biurka minie 5 lat a przez ten czas będzie cały czas siedział nieprawidłowo. Ot choćby pierwsze z brzegu zalecenia. Tu jest nawet z obrazkami: www.domplusdom.pl/sklep/wygodne-biurko-dla-dziecka Nie jest możliwe, żeby je zrealizować przy zwykłym, wysokim biurku. Chodzi o to, żeby biurko było dostosowane do dziecka a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Biurko dla 7-latka 02.02.16, 09:31 ja sobie radze np tak ale nawet na tym krzesle dziecko potrafi siedziec krzywo a nie jest to wina krzesła kupujac biurko linkowane wczesniej z ikea mozna skrócic nogi jesli komuś bardzo zalezy a po roku czy dwóch dokupic same nogi i dociąć na kolejną pożądana wysokość koszt 10 zł/szt. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza765 Re: Biurko dla 7-latka 02.02.16, 12:31 Fajne krzesło Moja trzyma nogi na plastikowym pudełku z zaokrąglona pokrywą. Cos w tym stylu, ale mniejsze Twierdzi, ze jej wygodnie. Siedzi prawidłowo, jej fizjoterapeuta oceniał. Planuję jednak kupić podnóżek biurowy Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Biurko dla 7-latka 02.02.16, 12:41 jesli koniecznie trzeba nogi unieruchomic to jest troche tego do wyboru www.google.pl/search?q=podn%C3%B3%C5%BCek+biurowy&espv=2&biw=1517&bih=714&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjUqaqr_9jKAhWD2ywKHbeMBjUQ_AUIBigB&dpr=0.9 Odpowiedz Link Zgłoś
liveveb Re: Biurko dla 7-latka 02.02.16, 14:57 Patatajowa, napisz mi proszę co to za krzesło... Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Biurko dla 7-latka 02.02.16, 15:34 Kinarps model Casper. wrzuc w wyszukiwarke, tu na forum było kilka wątków w temacie tych krzeseł. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Biurko dla 7-latka 02.02.16, 12:01 No przz piszemy, że albo biurko regulowane na wysokość (mam Kettlera), albo biurko bez regulacji, a regulowane krzesło (mam biurko z elementów z Ikei, a krzesło DanChair). Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Biurko dla 7-latka 02.02.16, 12:07 przz to miało być przecież Proszę ilustracja: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2963824,5,68,49946,biurko-008,biurko-008.html Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Biurko dla 7-latka 02.02.16, 14:37 Mam identyczne zestawy dla 6 i 9 latka, dla 4 latka tez ale on jeszcze przy tym biurku niewiele pracuje. Moim zdaniem zestaw praktycznie idealny Odpowiedz Link Zgłoś
tapoczta1 Re: Biurko dla 7-latka 02.02.16, 14:55 Biurko kreślarskie jest regulowane na wysokość, od 50 cm. Duży blat wystarczy na długo. Do tego krzesło rosnące lub wymiana co jakiś czas na wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś