Dodaj do ulubionych

łóżeczko na biegunach - warto ?

24.09.04, 15:33
Zastanawiam się nad kupnem łóżeczka na biegunach, z możliwością zamontowania
kółek kiedy dziecko podrośnie. Czy używacie lub używałyście biegunów ? Czy
dziecko rzeczywiście lepiej zasypia lub się uspokaja ? Zaznaczam, że wózek
który kupiliśmy jest dość sztywny i raczej nie będzie w nim możliwości
kołysania dziecka w razie potrzeby. Więc może łóżeczko z taką opcją się
przyda ? Co Wy na to ?
Obserwuj wątek
    • magdaijulia Re: łóżeczko na biegunach - warto ? 25.09.04, 15:01
      Hej
      Ja mam dla Julii łożeczko z Klupsia co ma bieguny ale można je zablokować
      (chyba Radek III?) bieguny żeczywiście się sprawdzają; jak Mała miała kolkę to
      ją huśtałam i trochę jej to pomagało, gdy nie może zasnąć to też ją pokołoszę -
      na rękach to bym nie dała rady bo jest ciężkim klockiem smile
      tak więc takie bieguny to fajna sprawa; tylko moim zdaniem to lepiej jak mają
      blokadę niż są tylko same bieguny, zawszye to bezpieczniej dla dziecka
      • klubiale1 Re: łóżeczko na biegunach - warto ? 25.09.04, 19:19
        Też mam takie łóżeczko Klupsia. Było dla mnie wybawieniem, gdy miałam przez 3
        dni 40stopni z powodu anginy, a niestety mąż nie mógł wziąć urlopu ani
        zwolnienia, bo miał pilną robotę w pracy. Leżałam w łóżku i ręką lub nogą
        bujałam małego, aby się uspokoił.
        Blokada bujania też jest super. Na początku miałam na łóżeczku przewijak i
        dzięki blokadzie łóżeczko nie bujało się podczas przewijania.

• majerka1 Klupś - Radek II ? 28.10.04, 13:54
          Mam pytanie o Radka. Też się zastanawiam nad tym łóżeczkiem. Obawiam się tylko
          co się dzieje po zablokowaniu biegunów, czy łóżeczko staje się wystarczająco
          stabilne???
          Drogie Mamy doradzcie.
          Z góry dziękuje smile
          • klubiale1 Re: Klupś - Radek II ? 28.10.04, 22:04
            Ja nie miałam problemów ze stabilnością łożeczka po zablokowaniu. Można było
            spokojnie przewijać na nim dziecko. Nigdy się też nie zdarzyło, aby dziecko
            przewróciło się w łóżku.
            Teraz mój szkrab ma 14 miesięcy i zablokowaliśmy łóżeczko na stałę dołączonymi
            metalowymi klamrami - łóżeczko ani drgnie.
            Pozdr
    • aaaska Re: łóżeczko na biegunach - warto ? 25.09.04, 16:30
      ja kupiłam zwykle łózeczko i niestety potem bardzo załowałam. Ale ostatnio
      kupilismy kóleczka i przymocowalismy je do łóżka. Rewelacja!!!! Po całym domu
      chodzę sobie teraz z łóżeczkiem i moim Bobaskiem, usypiam Go w nim, mogę
      wszystko zrobic i cały czas mam Synka na oku. polecam!!!!!! ZASTANAWIAM SIE CZY
      W ŁÓZKU NA BIEGUNACH dzidzia za bardzo nie lata co nie jest dobre dla kregoslupa
      pa
      • magdaijulia Re: łóżeczko na biegunach - warto ? 28.10.04, 16:44
        Hej
        Wcale tak mocno nie lata; a bujanie to naprawdę duża wygoda i dla mamy i dla
        wrzeszczącego niemowlaka smile
        Po zablokowaniu bujania łóżeczko jest stabilne, no może nie aż tak jak by stało
        na nogach ale dziecko sie w nim na pewno samo nie przewróci; moja Julia łapie
        sie za szczebelki, staje i kiwa łóżeczkiem choć jesy=t w pełni zablokowane; nic
        jeszcze jej się stało do tej pory (oby tak dalej); można całkowicie zablokować
        bujanie dokręcając śruby; ale nawet w tym wieku moja córeczka lubi się troche
        pocujać
        i nawet jak zasypia to sama się buja na boki balansując nogami i pupą
        • majerka1 Re: łóżeczko na biegunach - warto ? 29.10.04, 09:02
          Dziękuję Wam bardzo! Kupuje więc Radka II smile)) Inne łóżeczka tak na wygląd
          bardziej mi się podobają ale rozwiązanie w Radku jest naprawdę kuszące.
          Pozdrawaim smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka