Dodaj do ulubionych

Kask na rolki dla mamy

13.05.16, 21:29
Czy używacie kasku do jazdy na rolkach? Nie mówię tu o jakimś szalonym czy ekstremalnym rolkowaniu, ale takim zwykłym, rekreacyjnym, choć nie początkującym, bo umiem dobrze jeździć. Jedyny kask jaki mam to narciarski więc chyba nie bardzo się nadaje wink
A jaki kask na rolki, musi być coś konkretnego? Obawiam się tylko ciepła, bo wiadomo, że jeżdzi się raczej latem, upał, do tego człowiek się poci, a tu jeszcze hełm na głowie uncertain Są jakieś triki, jakieś sprytne produkty i takie bardziej kobiece? Cenowo raczej nie typowa profeska za kilka stówek tylko bardziej ekonomicznie smile
Obserwuj wątek
    • silje78 Re: Kask na rolki dla mamy 13.05.16, 23:04
      Ja zakladam rowerowy. Nie wiem czy to najlepszy wybor, ale tak jest mi najwygodniej. Corka tez woli rowerowy.
      • afroddytta Re: Kask na rolki dla mamy 14.05.16, 10:38
        Tylko ja rowerowego póki co tez nie mam wink a są tu jakieś fajne wynalazki, bo chętnie kupiłabym coś lepszego a nie najtańszego
        • silje78 Re: Kask na rolki dla mamy 14.05.16, 11:18
          mam uvex onyx. córka też ma uvex'a i obie jesteśmy zadowolone. są bardzo lekkie, wygodne. w sumie po chwili zapominasz, że masz go na głowie. polecam. mi się udało w promocji kupić za 179zł.
    • gizm0 Re: Kask na rolki dla mamy 14.05.16, 12:22
      www.skatepro.com.pl/115-13034.htm
      www.sportrebel.pl/Kask-Powerslide-Allround-Stunt/2395
      Myślę, że wystarczające. Lepsze to jak już było napisane UVEX
      , a jeszcze lepsze POC np avebmx.pl/ochrona/kaski/Kask-POC-Crane-Pure-Iron-Orange . Te co podałam to typowe kaski rolkowe. Niestety głowa się w nich poci, ale zabezpieczają przy upadkach potylicę, a to właśnie potrzebne na rolkach. U nas akurat tylko taki zdaje egzamin, bo dzieciaki robią triki, skaczą na rolkach na skateparku, nad tyczką. Rowerowy na pewno wygodniejszy, ale nie jest dość bezpieczny przy rolkach ( tez kwestia co się na tych rolkach robi).
      • silje78 Re: Kask na rolki dla mamy 14.05.16, 12:32
        moja "tylko" jeździ smile. rolkowy też ma, ale używa go głównie na łyżwach. teraz właśnie jak jest ciepło upiera się, że jej niewygodnie i gorąco... choć zgodzę się, że dużo lepiej zabezpiecza tył głowy. jak córka się uczyła jeździć to poleciała do tyłu i uderzyła tyłem głowy o chodnik. gdyby miała kask rowerowy to mogłaby sobie krzywdę zrobić, a tak nic się nie stało. raz też tak poleciała na łyżwach.
        • gizm0 Re: Kask na rolki dla mamy 14.05.16, 14:23
          Tak właśnie jest, rolkowy dużo bardziej zabezpiecza i tu nie chodzi o to, że przy nauce jazdy, ale to, że my umiemy jeździć to za mało, zawsze coś niespodziewanego może się zdarzyć, ktoś może w nas wejść, wjechać, kamień na drodze itp.
      • afroddytta Re: Kask na rolki dla mamy 14.05.16, 15:54
        ok, dzięki. Sklep skatepro znam właśnie tam serwisowałam rolki, ale jakoś na kaski nie zwróciłam uwagi, muszę zadzwonić i dopytać, bo na pewno przez net nie kupię muszę przymierzyć.
        Sport Rebel widze, że w Warszawie nie ma sklepu, ale będę pod Łodzią to może i tam zajrzę.
        Na łyżwach to moje dzieciaki jeżdzą w kaskach narciarskich. Na rolki sa jeszcze za małe, ale mają dostać hulajnogi, póki co pewnie będą w rowerowych kaskach na nich jeżdzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka