Dodaj do ulubionych

hamak z lidla

20.06.16, 12:33
widze w ofercie lidla ze bedzie hamak.. Marzy sie mojemu synowi. Z tym ze ja nigdy na takowym okazji lezec nie miałam.. nie wiem czym sie sugerowac przy zakupie , na co zwrócic uwage?
czy miał ktos taki z lidla? wytrzymały jest ? posłuzy troche ? ( syn 6 lat i drugi 4 lata).Hamak byłby rozwieszony u babci pod drzewami.. wiadomo ptaki tez przyleca.. czy łatwo sciera sie z niego kupe ptasia ? ( hmm chyba dziwne pytanie ..ale dla mnie istotne wink
Obserwuj wątek
    • lilek Re: hamak z lidla 20.06.16, 12:54
      Przerobiłam sporo hamaków (ikea, jysk, leroy merlin, marketowe) Wizualnie najbardziej podobają się mi te z drewnem, czyli tak jakby rozpórką na końcach. Ale jednak po latach użytkowania najlepiej sprawdzają i eksploatują się właśnie tego typu ala kokon. Samej też najlepiej mi się na takiej wypoczywa.
      Cena jak na hamak ta w lidlu nie jest wysoka, więc zbyt wiele nie ryzykujesz. No i na modelu typu "kokon" ptaki mają mniejsze szanse na zostawienie pamiątek wink
      W zeszłym roku zakupiłam siatkowy w LM, który miał bardzo dobre opinie. Jednak nie wytrzymał zbyt długo starcia z kilkoma dziećmi na raz. A takie musi spełniać hamak u nas smile
      • amalota Re: hamak z lidla 20.06.16, 13:07
        Dla dzieci polecam jednak ten z rozpórkami - łatwiej im do niego wchodzić i z niego wychodzić. I materiałowy, a nie siatkowy (ten drugi wbija się w ciało). Kupiłam w zeszłym roku przed wakacjami albo na początku wakacji w Biedronce za ok. 35 zł. Wytrzymał również 100kg dorosłego.
        • patatajowa Re: hamak z lidla 20.06.16, 13:14
          jesli juz to ja polecam materiałowy i z "rozpórkami" na końcach.siatka wbija sie w ciało,tkanina wygodniejsza, na rozpórkowy łatwiej sie wchodzi dziecku,w kokonie syn sie "dusił".
          my mamy dwa ,leza juz kilka lat,nawet nie ściagane na deszcz przetrwaly, tylko ciut wyblakniete.
          kupowane w biedronce, czy lidlu czy innym markecie za cene 20-40 zł sa ok.
          wiekszy problem ze znalezieniem odpowiedniej odlwgłosci do zawieszenia wink
          • malenka07 Re: hamak z lidla 20.06.16, 13:28
            My mamy ten z lidla (i drugi inny tego typu, sporo droższy, a jakość podobna) i jest ok.
            Ja z kolei uważam, że kokon jest bezpieczniejszy niż ten z drewnem na końcach - mniej "wywrotny" - ale jak widzę są różne zdania na ten temat. Postaraj się nie wieszać bardzo napiętego no i niezbyt wysokowink
            W Biedronce na pewno też będą w podobnej cenie - ale z drewnem, oglądałam w zeszłym roku.

Co do kupy - nie wiem. My używamy hamaka na kempingach, w czasie wakacji, jakoś kupa nigdy się nie trafiławink
            • affne Re: hamak z lidla 23.06.16, 12:35
              Mamy od chyba 6 lat dwa hamaki - albo z Lidla albo z Biedronki, jeden z drewienkami, drugi kokon. Oba super, dopiero w zeszłym roku zaczęły się przecierać sznurki, a na początku jak kupiliśmy używaliśmy tych hamaków bardzo często (na balkonie big_grin). Czasem kładę się na nim z moją 8-latką i wytrzymuje (jeszcze big_grin) tongue_out
              • i_love_strawberry Re: hamak z lidla 24.06.16, 19:35
                Mamy dwa z lidla i dwa z biedronki. Z lidla bez drewnianej rozpórki, z biedronki tęczowe z rozpórką. Moje dzieci korzystają wyłącznie z lidlowych "kokonów", biedronkowy zostaje dla mnie tongue_out Te z biedronki w tym sezonie są bardzo marnej jakosci (luźny splot) w porównaniu z tymi sprzedawanymi dwa-trzy lata temu. Nasze lidlowe z dwóch różnych lat są takiej samej jakosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka