Dodaj do ulubionych

Rozmiarówka H&M

31.08.16, 10:14
Cześć Dziewczyny smile
mam pytanie odnośnie rozmiarówki H&M dla dzieci
czy ciuszki z serii LOGG są większe od "normalniej" kolekcji H&M?
Podoba mi się jeden komplet dla córki a nie wiem jaki rozmiar wziąć.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • baba_za_kolkiem Re: Rozmiarówka H&M 31.08.16, 10:32
      Rozmiarówka jest w trzy światy, na dodatek z roku na rok się zmienia.
      Kiedyś były rozmiary zaniżone, ubrania wypadały na większe niż wg metki.
      Np. na metce 92 a faktycznie bluza była duża jak 98 lub 104.
      Od roku czy dwóch jest odwrotnie, wiele rzeczy ma rozmiarówke zawyżoną. Np. kupoiłam synkowi kamizelkę w rozmiarze 98, kiedy taki rozmiar nosił, i okazała się malutka, nosił ją krótko.
      Także, na chybił trafił.
      Dodatkowo, żeby utrudnić życie, ubranka z rozmiaru graniczących ze sobą kategorii baby i małe dziecko się roznią wielkością mimo takiego samego rozmiaru. Np. rozmiar 92 kupowałam synkowi raz na baby a raz na małym chłopcu, bo różnie o wypadało.
      Możesz podać na forum konkretnie o jaki zakup chodzi, to może ktoś to mierzył na dziecku czy kupił i poda ci, jak wypada rozmiar.
    • k_linka Re: Rozmiarówka H&M 31.08.16, 15:08
      Moje doswiadczenie mowi ze sa raczej duze, chyba najwieksze ze wszystkich sieciowkowych, zazwyczaj pasuja rozmiar mniej niz z innych firm, choc oczywiscie sa wyjatki. Legginsy sa raczej waskie (ja sie ciesze, mam szczupla corke), a legginsy do kolan ciasnawe i tu kupuje rozmiar wieksze. Za to spodnie takie z tkaniny cienkie na lato mamy wyjatkowo gigantyczne. Generalnie corka nosi jednoczesnie rozmiar 104, 110 i 116, mamy tez jakies spodenki 92, tylko zamiast 3/4 sa do kolan obecnie.
      92 z serii dla malego chlopca jest przewaznie wieksze nic z serii baby, spodenki to wiadomo inaczej sa szyte.
      Jak sie waham ktory rozmiar wziac - biore wiekszy i albo zakladam luzniejszy albo odkladam na nastepny sezon
    • mama.nygusa Re: Rozmiarówka H&M 31.08.16, 15:17
      Damskie LOGG na pewno sa wieksze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka