goggo25 31.08.16, 10:14 Cześć Dziewczyny mam pytanie odnośnie rozmiarówki H&M dla dzieci czy ciuszki z serii LOGG są większe od "normalniej" kolekcji H&M? Podoba mi się jeden komplet dla córki a nie wiem jaki rozmiar wziąć. Z góry dziękuje za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba_za_kolkiem Re: Rozmiarówka H&M 31.08.16, 10:32 Rozmiarówka jest w trzy światy, na dodatek z roku na rok się zmienia. Kiedyś były rozmiary zaniżone, ubrania wypadały na większe niż wg metki. Np. na metce 92 a faktycznie bluza była duża jak 98 lub 104. Od roku czy dwóch jest odwrotnie, wiele rzeczy ma rozmiarówke zawyżoną. Np. kupoiłam synkowi kamizelkę w rozmiarze 98, kiedy taki rozmiar nosił, i okazała się malutka, nosił ją krótko. Także, na chybił trafił. Dodatkowo, żeby utrudnić życie, ubranka z rozmiaru graniczących ze sobą kategorii baby i małe dziecko się roznią wielkością mimo takiego samego rozmiaru. Np. rozmiar 92 kupowałam synkowi raz na baby a raz na małym chłopcu, bo różnie o wypadało. Możesz podać na forum konkretnie o jaki zakup chodzi, to może ktoś to mierzył na dziecku czy kupił i poda ci, jak wypada rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
k_linka Re: Rozmiarówka H&M 31.08.16, 15:08 Moje doswiadczenie mowi ze sa raczej duze, chyba najwieksze ze wszystkich sieciowkowych, zazwyczaj pasuja rozmiar mniej niz z innych firm, choc oczywiscie sa wyjatki. Legginsy sa raczej waskie (ja sie ciesze, mam szczupla corke), a legginsy do kolan ciasnawe i tu kupuje rozmiar wieksze. Za to spodnie takie z tkaniny cienkie na lato mamy wyjatkowo gigantyczne. Generalnie corka nosi jednoczesnie rozmiar 104, 110 i 116, mamy tez jakies spodenki 92, tylko zamiast 3/4 sa do kolan obecnie. 92 z serii dla malego chlopca jest przewaznie wieksze nic z serii baby, spodenki to wiadomo inaczej sa szyte. Jak sie waham ktory rozmiar wziac - biore wiekszy i albo zakladam luzniejszy albo odkladam na nastepny sezon Odpowiedz Link Zgłoś
mama.nygusa Re: Rozmiarówka H&M 31.08.16, 15:17 Damskie LOGG na pewno sa wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś