Dodaj do ulubionych

sprytna plastelina

25.10.16, 13:48
Wiem, że są rózne rodzaje. Swięcąca oprócz podstawowych włsściwości świeci, magnetyczna wiem, ale co robi elektryczna? Jakie sprytne plasteliny polecacie? Które cieszą się uznaniem Waszych dzieci?
Obserwuj wątek
    • verika Re: sprytna plastelina 25.10.16, 14:50
      Mamy chyba z 15 sztuk, budzące największy zachwyt to: magnetyczna z magnesem, niewidzialna (choć po łapkach kolegów, niestety szybko robi się widzialna), świecąca, ta z latarką, plama oleju, mieniawka fioletowa, kameleon. A elektryczna... co robi ? Elektryzuje elektrycznym kolorem.....
      • aaga3 Re: sprytna plastelina 25.10.16, 15:32
        czyli elektryczna nic nie robi smile A ta plama oleju albo mieniawka jakie mają dodatkowe właściwości?
        • slonko1335 Re: sprytna plastelina 25.10.16, 15:39
          mienią się w swietle.
          U moich hitem jest ta z magnesem, i do pisania , teraz zamówili płynne szkło(niewidzialna-przynajmniej przez chwilę) i kameleona(zmienia kolor).
    • uullenka Re: sprytna plastelina 03.03.17, 14:13
      Uwaga na plastelinę sprytną śladówkę - jest w bazie niebezpiecznych zabwek RAPEX Alert number: A12/0889/16
      • feresska Re: sprytna plastelina 04.03.17, 09:54
        A macie może jakiś patent jak wywabić plamę po takę plastelinie? Weszła w rękaw dziecka i za żadne skarby nie chce się to badziewie spać. A kolor czerwony na jasnej bluzce uncertain albo z dywanu.. coprawda nieduży kawałek ale widać.
        • eesti_2005 Re: sprytna plastelina 04.03.17, 11:45
          Samą plastelinę da się sprać (ja ją nagrzewałam w b. ciepłej wodzie i cierpliwie zdzierałam), ale plama już zostaje. Masakra, ja więcej jej nie kupię, bo za dużo rzeczy nam już zepsuła...
      • barbie09.07 Re: sprytna plastelina 04.03.17, 11:24
        ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/main/?event=main.notification&search_term=A12/0889/16&exclude_search_term=0&search_year=2016
        • tuszeani Re: sprytna plastelina 04.03.17, 12:16
          A czytałyście co tam konkretnie zakwestionowali? Lampka LED ma zbyt mocne światło co może prowadzić do uszkodzenia wzroku. W efekcie wycofali cały produkt.
          Pewnie że trzeba uważać, ale konsekwentnie trzeba by dziecku odebrać dostęp do wszystkich żarówek, lampek na biurko itd. bo jak się będzie w to gapić, też może sobie uszkodzić wzrok. Lornetka czy szkło powiększające - jak będzie przez nie oglądać słońce, jeszcze gorzej. To wszystko oczywiście jest istotne ale generalnie prowadzi moim zdaniem głównie do konkluzji, że rodzice powinni mieć baczenie na to co robi dziecko. Bo ta lampka ledowa też przecież nie służy do świecenia w oczy sobie czy innym - tak samo jak latarka czy lampka na biurku.
      • barbie09.07 Re: sprytna plastelina 04.03.17, 11:26
        Uulenka, racja!

Moja córka najabradziej lubi zmieniającą kolor cepło/zimno i taką co świeci w nocy.
        Ja najbardziej lubię gnieść Skarabeusza wink
        tam magnetyczna jakoś tak mam wrażenie najbardziej brudzi, niebieską mamy.
    • aneksis85 Re: sprytna plastelina 04.03.17, 11:39
      ostatnio kupiłam w biedronce żółtą świecąca i zieloną metaliczną firmy epee za 19,90, różnią się od orginałów? ma ktoś porównanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka