Dodaj do ulubionych

Vileda Robomop Virobi - Lidl 99zł

01.11.16, 17:00
ma ktoś? chyba się skuszę...sprzęt ma przejechać podłogę odkurzając ją

100zł? nie wywalę kasy w błoto? wink
Obserwuj wątek
    • feresska Re: Vileda Robomop Virobi - Lidl 99zł 01.11.16, 21:28
      Jeśli chodzi ci o tego kręcącego się wariata to mam go od roku i mogę parę rzeczy powiedzieć. Na pewno jest nieśmiertelny - mój synek od roku go molestuje jak tylko pojawi się w zasięgu jego rączek. Z początku za nim raczkował, później naciskał tyle guziczków ile zdołał włączając i wyłączając po sto razy na minutę, mop przeżył też rzucanie z wysokości, stawanie na nim i kręcenie dolnymi partiami robocika. Jednym słowem test wytrzymałości wg mojego mniemania przeszedł celująco.
      teraz jeśli chodzi o jakość sprzątania. Dla jasności jedyne co on robi to zbiera kurz i drobne paprochy. Wszystko co większe jest po prostu odmiecione na bok. Gdy ma podłodze znajdzie się chociażby śladowa ilość wody bo np coś nakapało lub dziecku ślinka poleciała to się całkowicie blokuje i kręci się w kółko. Trzeba go wówczas przestawić na suche miejsce. Jeśli chodzi o wkłady które montuje się pod urządzeniem (na których to się zatrzymuje kurz) to prać ich nie polecam ale za to bardzo dobrze sprawdza się zrollowanie ich najzwyklejszym w świecie rollerem do ubrań. Co grubsze paproszki oczywiście można oderwać ręką i wyrzucić. A jak już uznamy że wkład się nie nadaje to po prostu wyrzucamy do kosza i zakładamy kolejny (z tego co pamiętam w opakowaniu było parę wkładów zapasowych).
      Nie jest bardzo głośny ale do bezszelestnych nie należy wink Mężowi np przeszkadza, mi obecnie momentami też, szczególnie jak synek się upierał że ma jeździć 24h/dobę. Ale wychodząc z domu z powodzeniem można go sobie odpalić aby pracował za nas. Ma dwa tryby, dłuższy i krótszy ale niestety nie powiem ile one trwają bo nie pamiętam.
      Także podsumowując - za te pieniądze jest to dość porządna automatyczna ściereczka do kurzu. Piachu nie zbierze, większych śmieci też nie, ale z kurzem sobie radzi. U nas sprawdza się pod szafkami kuchennymi czy łóżkami, gdzie nie zawsze chce się wjeżdżać odkurzaczem. Ale odkurzacza nie zastąpi.
      • edyta_32 Re: Vileda Robomop Virobi - Lidl 99zł 02.11.16, 09:46
        Mam. Drugi raz bym nie kupila. Trudno to nazwac sprzataniem sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka