Dodaj do ulubionych

Kredki 72 kolory

08.11.16, 10:47
szukam kredek, ma być 72 kolory (życzenie przyszłego obdarowanego)
dziecko ma 8 lat, ładnie rysuje, ale też jednocześnie dość mocno czasem ciśnie, tak więc dobrze zeby kredki były dość dobre i nie łamliwe od razu przy mocniejszym przyciśnięciu.

patrzę są z firmy koh i noor
są akwarelowe (aukcje przypadkowe poglądowe)
allegro.pl/kredki-akwarelowe-mondeluz-72-kol-koh-i-noor-i6188111060.html?bi_s=ads&bi_m=p2,2&bi_c=145951
takie polycolor, te są znacznie droższe od poprzednich
allegro.pl/profesjonalne-kredki-polycolor-72-koh-i-noor-i6321322448.html
i takie w koszyku zwykłym dużo tańsze
allegro.pl/kredki-olowkowe-koh-i-noor-w-koszyku-koszyk-72-szt-i6425211857.html
z innej firmy - Marco - znalazłam takie:
allegro.pl/profesjonalne-kredki-marco-raffine-72-kolory-i6533429301.html
które kredki nadają się najlepiej?
Obserwuj wątek
    • barbie09.07 Re: Kredki 72 kolory 08.11.16, 20:23
      Moja 9-latka ma kredki koh i noor akwarelowe( Mondeluz) Są bardzo fajne, ale mają raczej miękkie grafity i szybko się zużywają. Dla 8-latka, który będzie tylko rysować tymi kredkami, bez rozmywania wodą poleciłabym jednak polycolor. Te zalinkowane są droższe bo są w metalowym pudełku. W opakowaniach kartonikowych kredki koh i noor są tańsze. Polecam firmę Koh i noor. Moja córka ma bardzo dużo artykułów tej firmy, wszystkie świetne. Jeśli kredki byłyby wykorzystywane jako akwarele to warto zakupić blok do akwareli. Takie specjalne kartki są nieco grubsze i nie marszczą się pod wpływem wody. Taki blok jest niestety znacznie droższy. Moja córka jak chce coś namalowac to za każdym razem bierze tylko jedną kartkę, tzn. nie ma mowy by za każdym nieudanym pociągnięciem kredki kartka szła do śmietnika. A czasem dzieci tak robią.
      • asia_i_p Re: Kredki 72 kolory 08.11.16, 20:46
        Nie widziałam Polycolor w kartonikach - widziałam wersję w blaszanych pudełkach (tańsze) i drewnianych (droższe). W kartonikach (no, plastiku + kartonikach) widziałam tylko Mondeluz i serie dziecięce.
    • barbie09.07 Re: Kredki 72 kolory 08.11.16, 20:24
      A jeśli chcesz zaskoczyć 8-latkę to polecam zestaw kredek Koh i noor Magic trio.
    • asia_i_p Re: Kredki 72 kolory 08.11.16, 20:44
      Mondeluz są bardzo fajne, Polycolor też, ale wydaje mi się, że chociaż się wolniej zużywają od Mondeluz, to jednak dla małego dziecka się nie opłaca. Ja miałam Polycolor, oddałam córce, córka miała Mondeluz i chętnie bym jej podprowadziła smile - są dużo miększe, mnie się nimi lepiej rysuje.
      • asia_i_p Re: Kredki 72 kolory 08.11.16, 20:48
        Aha - powiedziałabym też, że Mondeluz mają lepszą gamę barw, więcej złamanych barw, do pejzaży są lepsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka