Dodaj do ulubionych

Amazon - problem z dostawą, co robić ?

24.11.16, 21:39
Sytuacja wygląda następująco: zrobiłam zamówienie 5 rzeczy, wysyłka została podzielona, 2 rzeczy już dostałam. Oczekuję na następne, doszła informacja o dostarczeniu na raz pozostałych 3 rzeczy, miały być 21.11. No i doszła tylko jedna w maleńkiej paczuszce. Na Delivery Tracking, jest informacja, że wszystkie te 3 rzeczy są jakby w jednej przesyłce, wisi ona jako "It's on the way", ale jednocześnie, że data dostawy na 21.11, który był w poniedziałek sad Co robić w tej sytuacji, jak to sprawdzać, kiedy dojdzie i czy w ogóle dojdzie ? Ta jedna z tych 3 rzeczy, która została faktycznie dostarczona tego 21, ma też status "It's on the way", a fizycznie doszła 21. Coś mi się to nie podoba, zamawiałam sporo, pierwszy raz mam taką dziwną sytuację, wie ktoś co zrobić?
Obserwuj wątek
    • vikfik Re: Amazon - problem z dostawą, co robić ? 25.11.16, 09:09
      A może ktoś wie chociaż jak tam skontaktować się z jakąś obsługą ? Gdzie pisać ?
    • joagraba Re: Amazon - problem z dostawą, co robić ? 25.11.16, 09:24
      A który amazon: de, co.uk, com?
      • vikfik Re: Amazon - problem z dostawą, co robić ? 25.11.16, 09:35
        uk
        • joagraba Re: Amazon - problem z dostawą, co robić ? 25.11.16, 09:51
          A kto dostarczył te dwie przesyłki: DPD, DHL?
          Może spróbuj zacząć od przewoźnika, tego który w poniedziałek dostarczył towar 1 z 3? Może im się paczka rozwaliła?
          • joagraba Re: Amazon - problem z dostawą, co robić ? 25.11.16, 09:57
            Miałam kiedyś podobną sytuację, wydaje mi się że kontaktowałam się przez formularz na stronie, ale gdzieś to dobrze ukryli. Paczka się nie znalazła, oddali pieniądze.
            Spróbuj może działa taki mail: orders@amazon.co.uk
            • legol74 Re: Amazon - problem z dostawą, co robić ? 25.11.16, 10:09
              Najpierw sprawdź na stronie kuriera po numerze przesyłki. Jeśli nie zostanie odnaleziona na stronie kuriera, piszesz do amazona, że przesyłka nie dotarła (www.amazon.co.uk/gp/help/customer/contact-us?ie=UTF8&ref_=hp_ss_qs_v3_rt_cu_t2&) W ciągu kilku godzin Ci odpiszą.
          • vikfik Re: Amazon - problem z dostawą, co robić ? 25.11.16, 10:51
            Paczka się właśnie nie rozwaliła, bo to co przyszło jedno to mała rzecz i była oryginalnie zapakowana w malutkie pudełeczko, domyślałam się, że pozostałe 2 rzeczy mają przyjść w oddzielnej paczce, no ale do tej pory ich nie ma. Pozostałe paczki nie wiem kto dostarczał, odebrała je teściowa, ona nie patrzy kto przywozi, tylko odbiera wink Muszę się jakoś skontaktować z Amazonem, spróbuję na ten mail orders@amazon.co.uk
            • joagraba Re: Amazon - problem z dostawą, co robić ? 25.11.16, 10:55
              A z poziomu konta klienta i konkretnego zamówienia nie ma żadnego linku do kontaktu?
    • bim-bol Re: Amazon - problem z dostawą, co robić ? 25.11.16, 11:25
      Skorzystaj z tego formularza kontaktowego wybierając zamówienie z listy

www.amazon.co.uk/gp/help/customer/contact-us/ref=hp_ss_qs_v3_rt_cu_t2
      • vikfik Re: Amazon - problem z dostawą, co robić ? 25.11.16, 11:29
        Dziękuje Wam za pomoc, skontaktowałam się tak, jak napisała bim-bol, teraz czekam na odpowiedź.
        • vikfik Re: Amazon - problem z dostawą, co robić ? 26.11.16, 09:19
          Odpowiedzieli, właściwie nie wiadomo co się z nią stało, napisali, że dostanę zwrot i tyle. Mam wrażenie, że chyba w ogóle to nie było wysłane, zaraz po moim zamówieniu, sprzedawca zmienił status, że nie wysyła do Polski, a był jedynym, który ten przedmiot wysyłał. Przynajmniej tyle, że zwrócą kase. Czyli nauczka na przyszłość, że jak zamówienie wisi i nie wiadomo co się z tym dzieje, pisać od razu i dopytywać się co z tym się dzieje. Dzięki za pomoc !
          • sinceramente Re: Amazon - problem z dostawą, co robić ? 26.11.16, 09:41
            Czyli sprzedawcą nie był amazon?
            Bo to zmienia postać rzeczy. Inne firmy nie zawsze korzystają z kurierów i wtedy paczka się wlecze. Zdarzało mi się, że taka paczka dochodziła po kilku tygodniach, a bywa, że rzeczywiście się gubi.
            • vikfik Re: Amazon - problem z dostawą, co robić ? 26.11.16, 10:39
              Powinno być ok, bo rzecz była "Fulfilled by Amazon".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka