Dodaj do ulubionych

Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe

07.12.16, 11:25
Witam,

Zakladam ten watek abysmy mogly napisac o wrazeniach z prezentow. Co sie spodobalo naszym dzieciom, a co wogole nie wzbudzilo zainteresowania. Moze pomoze to nam zrobic kolejne udane zakupy pod choinke smile

U mnie 9 latek - hit Monopoly FC Barcelona, ale srednie zaitneresowanie kalendarzem adwentowym star wars
5 latek - hit kalendarz star wars i zestaw Ninjago. Bardzo spodobala mu sie ksiazeczka o Misiu Fisiu, kitow wiec narazie brak smile
Obserwuj wątek
    • kobieta_jakubowa Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 11:28
      5 latek:
      kalendarz Star Wars - HIT
      kalendarz City - KIT (mąż otwiera wink)
      ciastolina Play doh dentysta - HIT.
    • smoczy_plomien Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 11:40
      2,5-latka
      HIT drewniany aparat foto Bigjigs
      HIT torebka-kot z KappAhla
    • juvian Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 11:42
      Hit - kalendarz adwentowy Panini Fifa365, ogromny jest, na prawdę robi wrażenie !
      Hitowe oczywiście Lego, kitów nie mamy smile
      • manala Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 11:49
        Kit to samochód policyjny Dickie (van z radarem). Odpadlo koło po jakiejś godzinie zabawy.
        • juvian Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 11:56
          No a czego się spodziewałaś kupując zabawkę Dickie ? wink Atrakcją by było jakby się nic u nich nie zepsuło smile
          • manala Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 12:02
            Akurat mam w domu i duża straż, śmieciarke i Jeepa od dłuższego czasu - bez zniszczeń. Samochód nie był tani ok. 50zl więc się spodziewałam więcej jednak.
            • juvian Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 12:06
              U nas wszystko co było z Dickie się rozleciało, choć syn nie był "brutalny" w zabawie. Żadna zabawka z Dickie nie przetrwała, nie nadawała się do przekazania dalej nawet sad Na szczęście szybko ustaliśmy w kupowaniu tego szajsu, choć niektóre zabawki ładnie wyglądają i chyba nic poza tym sad
              • szmytka1 Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 13:36
                Ja mam kilkuletnie samochody tej marki i ok z nimi wszytko, choć syn niszczyciel raczej. Zestaw pojazdów ratunkowych w tym strazacy z mozliwoscią polewania wodą. W karetce tylko wyłamał drzwi z zawiasami.
          • mini_em Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 16:28
            my też mieliśmy sporo pojazdów tej firmy i wszystkie niezniszczalne- wszystkie się dobrze potem używane sprzedały na all smile także się dziwię takiej opinii
    • eesti_2005 Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 12:09
      KITów nie mamy.
      HIT dla 19m syna klocki Bristle Blocks (starszakom też się spodobały wink ) i lampka Peppa.
      Starszaki (4,5l i 7l) najbardziej ucieszyli się z kasy ELC. Mniej hitowe okazały się Clicsy - budowali z nich, ale ciężko się je łączy i rozdziela, skarżyli się na ból palców. Poza tym bawią się cały czas mieczami Star Wars i Spidermanem z przyssawkami.
      Resztą prezentów jeszcze nie zdążyli się dłużej pobawić.
    • koza_w_rajtuzach Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 12:13
      11-latka
      Książka "Stara bieda" hit
      Książka "Jak wytresować kota" - także hit.
      Czyta obie jednocześnie wink.

Syn 8 lat
      Figurki pokemony - tak sobie, myślałam, że bardziej mu się spodobają.
      30 soczków Leonów - oczywiście hit, ale on zawsze chce na mikołajki dostawać Leony wink.

U nas mikołajki zawsze jest skromnie. To jest dopiero przedsmak tego co będzie na gwiazdkę wink.
    • lucyjkama Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 12:43
      Chyba za wcześnie żeby ocenić czy hit czy kit. Moja 8 latka dostała robokota i jest zachwycona. Jednak ja jestem pewna, że zabawka pójdzie w kąt najpóźniej po świętach wink
      • olesia301 Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 13:18
        Płyta Kultu "Wstyd" - słucham non stop smile czyli HIT smile

mąż orzechy zeżarł to chyba HIT smile

Synowie się bawią zabawkami to chyba też hity smile
        • lovisa10 Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 13:31
          6-latek
          Kredki Bambino w metalowym opakowaniu 24 kolory HIT bo jest biały srebrny i złoty😉
          Zestaw samochodzików hot wheels HIT
          Perfumy Batman z Zary KIT w sklepie zapach bardzo mi się podobał ale po otwarciu już nie, synek wybrał ze względu na logo Batmana😉
          Gra 5 sekund KIT popsuła się miarka czasu tzn. ze trzy kulki spadają jak inne już są na dole grubo po pięciu sekundach
          Długopis 4 kolorowy HIT
          Pojazdy - dodatki do kolejki drewnianej - jak zawsze HIT
          Kalendarz adwentowy Milki bez szału

• sonrisa06 Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 14:47
      U nas nie ma kitów 😊
      10 latka dostała
      - sprytna plastelina, już piąta z kolei i nadal jest to największy hit i szał
      - lego friends - hit
      - kapcie pieski - hit
      - dvd Alicja po drugiej stronie lustra - hit
      - książka Klątwa dziewiątych urodzin - hit
    • szmytka1 Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 15:24
      Mikołajki u nas przebiegają skromnie. Stawia się buta na oknie i Mikołaj cos wkłada do buta. W tym roku syn miał pomysł, że 6 butów postawi, zgodziłam się tylko na 2 wink Dostał kostkę rubika, prawdziwą, porządną, wcześniej miał kioskowe po 2 zł i zestaw lego nexo ale taki mały, pojedynczy rycerz z kompletem broni i tarcz. Z obu rzeczy bardzo zadowolony, kostkę potargał do szkoły smile
      • szmytka1 Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 15:26
        niedużo mu brakuje do 9 l
        • mama.a.z Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 15:30
          dobble HIT, puzzle układ słoneczny też, lego friends kawiarnia i city mobilna jednostka policji też HITY dla dzieci 7 i 5,5 lat
    • butch_cassidy Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 16:10
      7-latka same hity:
      książka z serii o Lassem i Mai (przeczytała w 1 dzień smile ), opowiadania o koniach, kalendarz z końmi, szkicownik z końmi, koń Schleich, piesek chi chi love, lego elves (fioletowy smok)
    • mama.nygusa Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 17:48
      11latka.hit zdecydowany to manekin na bizuterie big_grin
    • magia Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 17:59
      10-latka:
      Sprytna plastelina mieniaca się i najnowszy Harry Potter
      12-latek - też plastelina i książka cegła o Hitlerze

To ich pierwsze plasteliny więc hity, Harry już przeczytany. Syn powiedział że m go codziennie budzić o 6:00 żeby przed szkołą mógł trochę Hitlera poczytać.

Więc raczej hity smile
      • patatajowa Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 18:20
        hmm, specyficzna lektura jak na 12-latka... Mein Kampf czy inna jakaś ?
        • magia Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 07.12.16, 19:47

Mam fanatyka od historii w domu smile
          Ale na MK 'ciut' za wcześnie - coś lżejszego, a jednocześnie wpisującego się w fascynację czołgami smile
          publicat.pl/wydawnictwo-dolnoslaskie/oferta/literatura-faktu/pancerne-armie-hitlera-na-froncie-wschodnim
          • butch_cassidy Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 08.12.16, 06:00
            Też się interesowałam III Rzeszą w tym wieku.
    • mamusia.chlopca Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 08.12.16, 07:26
      6 latek:
      hit - gra zgadnij kim jestem, "klocki" Bunchems, kula wodna ze śniegiem i pozytywką duża, cukierki toffefee,
      ani hit ani kit - gra monopoly junior, dobble (wg mnie rewelacyjna),
      kit - klocki a'la lego (ma już taki zestaw), jajko niespodzianka (wersja dla dziewczynki wink
      • fredy58 Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 08.12.16, 08:19
        dlaczego klocki a'la lego oceniasz jako kit? pani w sklepie strasznie zachwalała...
        • slonko1335 Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 08.12.16, 08:54
          napisała przecież, ze ma już taki zestaw
    • emily.1 Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 08.12.16, 09:44
      U nas jeszcze do końca nie mam zdania, ale:
      10 latek:
      model czołgu WOT- Hit
      gra Mamy szpiega- Hit (chyba największy dla dorosłychwink
      gra Założysz się- Hit
      Słuchawki- Hit
      Gra Uga buga- ciezko stwierdzic bo jeszcze nie grana, a skoro nas nie zainteresowała jeszcze to stawiałabym raczej na kit uncertain
      Najnowszy Harry Potter- zdecydowane hit
      Seria książek Matt Hidalf- niestety raczej kit, choć w sumie się okaże jak syn poczyta więcej. Na razie nie bardzo mu się podoba.

5 latka- klocki Cobi- Hit
      klocki Lego- Hit
      Zestaw lekarza- niby Hit, niby bardzo zadowolona,ale jakoś się nie bawi
      Gra Dobble- raczej Hit, dla 5 latki na pewno Hit, ale starszy syn twierdzi, że nudna.
      Koraliki do przyprasowywania- Hit (dorosłym też się podobawink)
      Książka kucharska Cecylki Knedelek- nie mam zdania, tzn książka piękna, ale jeszcze nie testowaliśmy przepisów i nie czytaliśmy opowiadań.
      Książka Cecylka Knedelek obchodzi święta czy jakoś tak. Nie podoba mi się. Chyba 5 latka jest na to za duża. Przeczytaliśmy, ale z nudów córka chciała już szybciej kartki przewracać- Kit

• mw793 Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 12.12.16, 12:52
        Up
    • faszyrka Re: Hit czy kit? Prezenty mikolajkowe 13.12.16, 10:23
      5-latka
      HITY:
      - lego arktyka (bardzo jej się spodobało. mi również - fajny jest wieloryb z otwieranym pyskiem smile figurki zwierząt są większe niż w innych zestawach, które mamy)
      - pluszowa sarenka Trudi
      - plastelina Astra
      - kalendarz adwentowy Lindt
      - zestaw do modelowania bałwanka z foam clay i silk clay z empiku
      - książeczka z mazakiem suchościeralnym do nauki rysowania zwierzątek z instrukcją krok po kroku
      - drewniane klocki - puzzle (chyba z Tigera) - kolorowe, każdy klocek w innym kształcie, całość układa się w kształt kwadratu

KITY:
      - "Liczymy" Trefla - zerowe zainteresowanie; mnie też nie urzekło
      - dziurkacz ozdobny w kształcie choinki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka