onewoman 20.01.17, 17:46 Corka w czerwcu jedzie na wycieczkę 3dniową. Będzie miała wtedy 9 lat ale jest bardzo szczupła. Co polecacie dla takiego dziecka, jakąś walizkę na kółkach czy plecak.? Jakie wasze dzieci mają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: Walizka dla dziecka 20.01.17, 17:49 trzeba mierzyc. nawet szczupłe dzieci nie zawsze sie mieszczą... Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Walizka dla dziecka 20.01.17, 18:10 Na szczęście corka jest elastyczna Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Walizka dla dziecka 20.01.17, 22:18 To dobrze, przynajmniej ciąć nie trzeba będzie, dziecko się jednak przy tym niszczy A gdzie jedzie? Co będzie praktyczniejsze? Moje ma i walizkę na cywilizację, i plecak na harcerskie wypady. Walizkę kabinówkę na 4 kółkach Puccini, a plecak z Decathlon, www.decathlon.pl/plecak-turystyczny-forclaz-40-dzieci-id_8330972.html . I w jedno, i w drugie spokojnie można się spakować na 3 dni. Polecałabym tylko małe opakowania na kosmetyki, takie podróżne, i ręcznik szybkoschnący, bo mniej miejsca zajmuje niż zwykły. Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Walizka dla dziecka 21.01.17, 11:53 Ten plecak ma w opisie od 12 lat Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Walizka dla dziecka 21.01.17, 13:55 Dobrze, że nie wiedziałam kupując 6 latce bo pewnie okazałby się za duży... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Walizka dla dziecka 21.01.17, 12:32 Moja 8 latka by mnie smiechem zabiła jakbym jej zaproonowała taką dzidziusiowatą walizkę. Na 3 dni fajne są torby z decathlona 60 litrów. Leciutkie i pakowne. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Walizka dla dziecka 21.01.17, 12:36 Sorki 55 litrów, o takie: www.decathlon.pl/torba-skadana-duffle-55-l-id_8318675.html Odpowiedz Link Zgłoś
onewoman Re: Walizka dla dziecka 21.01.17, 14:31 Fajna. Tylko moja córka sobie wymyslila ze ona chce walizke na kółkach bo jak bedzie daleko trzeba isc od autokaru to bedzie musiala nieść. Jadą na trzy dni nad jezioro. Nocleg w domkach. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Walizka dla dziecka 22.01.17, 22:24 To w czym problem by dać jej walizkę? Moje dzieci dziś już nastoletnie, ale odkąd pamiętam chciały walizki i o żadnych torbach słyszeć nie chcą. Zresztą widzę jak dzieci wyjeżdżają i walizki, ewentualnie torby z kółkami przeważają. Nie ważne czy wyjazd na 2-3 dni czy na 7-10, bo wtedy tylko ilość pakowanych rzeczy i rozmiar walizki się zmienia. Przy długich wyjazdach walizki duże i ciężkie, ale do autokaru dziecko odprowadzam i walizkę w bagażnik pakuję, na miejscu wyjmuje walizki kierowca autokaru i osoby dorosłe (opiekunowie). Przy wyjazdach w góry, gdy w pensjonatach mieszkali i na piętrze się zdarzało, to zawsze opiekunowie lub starsi koledzy walizki pomagali wnosić. W hotelach gdy windy nie było takich problemów. Ja bym zwyczajnie dała walizkę a mały plecak podręczny na wypady miejscowe. Odpowiedz Link Zgłoś
asiakh Re: Walizka dla dziecka 21.01.17, 12:33 To walizki dla maluchów. Dziewczynka nawet jeśli nie teraz to za rok czy dwa bedzie chciała coś nastolatkowego a na pewno doroslejszego żeby jej koledzy nie wysmieli😏 Na takie wyjazdy polecam po prostu mała bądź średnia walizke na kołkach. Można poszalec z kolorystyka. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Walizka dla dziecka 21.01.17, 12:41 Jak dla mnie walizka z kółkami to niepotrzebne kilogramy. Dzieci zwykle są podwożone autokarem pod miejsce noclegu. Bagaż trzeba tylko dostarczyć do budynku i często wnieść po schodach. Lekka torba sprawdza się tu lepiej. Walizka na kółkach jest znowu praktyczniejsza gdy dzieci jadą pociągiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Walizka dla dziecka 21.01.17, 12:51 Ile będzie miała tych rzeczy? Torba zwykła, na ramie. Nawet plecak szkolny wystarczy, jak nie jest "tornistrowy". Odpowiedz Link Zgłoś
tg76 Re: Walizka dla dziecka 23.01.17, 07:39 Może taka? www.wittchen.com/walizka-na-kolkach-17,p1232934#870264 Ktoś wie jak z jakością?? Walizek wittchena. Odpowiedz Link Zgłoś