Dodaj do ulubionych

Manicure hybrydowy w domu

27.03.17, 01:40
Czy któraś robi hybrydę sama w domu? Czy zaczynałyście od zestawu startowego jakiejś firmy (jeśli tak, to jakiej)? A może kupowałyście wszystko oddzielnie?
Wszelkie sugestie w cenie smile
Obserwuj wątek
    • bo1515 Re: Manicure hybrydowy w domu 27.03.17, 08:53
      Ja kupiłam po uprzednim rozpytaniu na forum zestaw gotowy semilac za ok. 200zł z lampą i wszystkim co potrzebne na allegro i robię sobie sama ( to były moje początki bo wczesniej nie miałam doświadczenia w robieniu takich paznokci, ale to jest naprawdę łatwe) , wychodzi w miare dobrze, jestem zadowolona. Musisz tylko uważać by kupić zwykłą bazę pod lakier a nie bazę witaminową bo ona słabo trzyma jak się później dowiedziałam. Na niej mi szybko schoodził lakier i nie wiedziałam co jest nie tak. potem dokupiłam zwykłą bazę i teraz trzyma mi się spokojnie 2 tygodnie i więcej (robię co 2 bo nie lubie wyglądu dużego odrostu na pazokciach).
    • mamusia.chlopca Re: Manicure hybrydowy w domu 27.03.17, 09:48
      Ja kupiłam na stronie Semilac zestaw. Z tego co pamiętam za jakieś 150zł. Jestem zadowolona, chociaż lampa jest bardzo malutka i muszę utwardzać po 1 lub 2 paznokcie. Za pierwszym razem utwardzałam wszystkie paznokcie na raz i niestety brzegi sie ścierały. Lakier trzyma sie dwa tygodnie. Malowanie jest łatwiejsze niż zwykłymi lakierami. Szkoda tylko, że lakiery Semilaca są dośc drogie.
    • araceli Re: Manicure hybrydowy w domu 27.03.17, 10:30
      Moim zdaniem lepiej kupić oddzielnie, przede wszystkim porządną, mocną lampę LED, taką w której utwardza się całą dłoń na raz - żadnych mostków! Lampę 'diamond' 36W dostaniesz na Allegro za jakieś 80zł z przesyłką. Cleaner i aceton to grosze. Baza+top+kolory ogromny wybór a firmy można łączyć. Osobiście radzę uważać na Semilaca bo jest chyba najbardziej uczulający.
      • natbar Re: Manicure hybrydowy w domu 27.03.17, 11:23
        Kupiłam Semilaca- zestaw z większą lampą, dokupiłam na stronie to czego nie było w zestawie-np. patyczki, cążki, folię do ściągania, odżywkę, olejek... lakierów używam też Semilaca bo mi bardzo pasują- trzymają się aż do ściągnięcia, żadnych ubytków, robię co 2 max co 3 tyg. chociaż lakier nadal ok, tylko odrost duży. Jak chcę jakieś inne lakiery np. termo czy inne ozdoby to zamawiam na Aliexpress- są fora gdzie dziewczyny polecają konkretne marki.
    • els.ol Re: Manicure hybrydowy w domu 27.03.17, 11:42
      Zaczynałam na komplecie z Allegro, lampą tunelową UV - teraz prawie wszystko zamawiam na Aliexpress. (Jutro promocja urodzinowa wink )m.in. świetne lampy nawet 50% taniej. Polskie firmy mają te same, ale z nalepką neonail czy semilac cena o 100% wyższa. Lakiery semilaca mnie uczulają (nie tylko mnie)
      Mają świetne lakiery (rosalind, elite99, kads i in.) Kupisz wszelkie potrzebne akcesoria. Cleaner i aceton na Allegro, bo tanio i bezpieczniej. Znajdź na fb grupy paznokciowe np. Aliexpress Polska Nails & Tools i nie przepłacaj wink
    • mini_em Re: Manicure hybrydowy w domu 28.03.17, 23:01
      ja kupiłam osobno lampę, osobno kosmetyki. zaczęłam od cosmetic zone z polecenia osoby, która robi hybrydę już długo i przetestowała rożne marki i dla mnie tez jest super. teraz kupuje tylko podkład z semilaca, lakiery i top pozostał z CZ. hybrydę faktycznie robi się bardzo łatwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka