Dodaj do ulubionych

zwrot do H&M

30.03.17, 14:23
Przyszło dziś zamówienie z ostatnich super rabatów. Dwie rzeczy są za małe. Chcę dokonać ich zwrotu i mam kilka pytań.
Mam zapakować jecw to pudło, w którym przyszły?
Kto płaci za odesłanie, a jeśli ja to ile?
Opłata za zwrot będzie potrącona z kwoty, którą mi odeślą na konto?
Obserwuj wątek
    • sylwia7611 Re: zwrot do H&M 30.03.17, 14:35
      Ja pakuję w to w czym przyszło, wypełniam formularz, zamawiam kuriera mówię tylko zwrot H&M i nic nie płacisz.
    • malowanka06 Re: zwrot do H&M 30.03.17, 15:33
      Zamawiasz kuriera, wkładasz w folię, w której przyszło. Nie płacisz kurierowi ale za to przy zwrocie pomniejszają kwotę o 3,90 zł, za każdą paczkę/zamówienie
      • noo_noo Re: zwrot do H&M 30.03.17, 16:48
        jeśli płaciłaś za pobraniem trzeba uzupełnić dane na swoim koncie w hm z nr konta
    • agni71 Re: zwrot do H&M 30.03.17, 17:47
      www2.hm.com/pl_pl/customer-service/returns.html
    • patatajowa Re: zwrot do H&M 30.03.17, 19:11
      jeszcze nic mi nigdy nie przyszło z hm w pudle a ostatnie zamówienie całkiem spore było smile
      czemu nie przeczytałas jasnych i konkretnych odpowiedzi w temacie na stronie?
      • manala Re: zwrot do H&M 30.03.17, 20:55
        a jak rozliczą te zamówienia jeśli zwrócę najdroższą rzecz i po zwrocie w zasadzie nie będę uprawniona do skorzystania z kuponu 20%?
        • patatajowa Re: zwrot do H&M 30.03.17, 21:03
          normalnie. oddadza ci tyle ile masz na rachunku przy tej pozycji minus 3,90 za zwrot .
          • iwetta-78 Re: zwrot do H&M 30.03.17, 21:25
            A czy kurier ma naklejkę zwrotną na paczkę czy muszę sama zaadresować?
            • patatajowa Re: zwrot do H&M 30.03.17, 21:28
              tak.
          • manala Re: zwrot do H&M 30.03.17, 21:49
            Thx
            • iwetta-78 Re: zwrot do H&M 31.03.17, 19:17
              Dziewczyny czy któraś z Was robiła zwrot zamawiając kuriera klikając w link na stronie H&M? Zgłosiłam wczoraj 3 zwroty, otrzymałam maile z DPD, dziś miał być kurier. Jako ze nie przyjeżdżał zadzwoniłam do DPD i okazało się, że oni w ogóle nie maja takiego zlecenia na dziś i nie potrafili mi powiedzieć dlaczego. Miał ktoś podobny problem?
              • ewolajda88 Re: zwrot do H&M 31.03.17, 20:04
                Ja ostatnio w czwartek zamawialam kuriera przez infolinie. Mial byc w piatek. Zabral zwroty dopiero we wtorek jak przyjechal z innym zamowieniem, malo tego, tez bez papierow zadnych, bo nie dostal zlecenia takiego w ogole. Zabral mi te zwroty bez papierow w koncu. Ale to moj zaufany kurier...Cos hm kuleje w tym temacie ostatnio.
                • noo_noo Re: zwrot do H&M 31.03.17, 20:59
                  do mnie przyjechał w terminie i miał nalepkę na zwrot (mi zostawił kopię)
                  • iwetta-78 Re: zwrot do H&M 31.03.17, 22:11
                    Ja dziś rozmawiając z infolinią DPD zamówiłam na poniedziałek, mam nadzieję, że przyjedzie.
                    • kobieta_jakubowa Re: zwrot do H&M 01.04.17, 19:29
                      Ja wysyłam maila na zwroty@dpd.com.pl Podaję wszystkie dane, tel i datę odbioru. W ciągu pół godz. mam maila zwrotnego. Kurier przyjeżdża bez problemu w umówionym dniu.
              • gisel6 Re: zwrot do H&M 02.08.18, 13:52
                Coś tu nawala i to również w 2018 roku. Wg mnie polityka zwrotów w H&M kuleje i nie jest konkurencyjna z innymi sklepami. Przede wszystkim nie można oddać towaru w sklepie ani wysłać chociażby pocztą (plus tego rozwiązania jest taki, że idziesz na pocztę kiedy chcesz, a nie czekasz cały dzień na kuriera, który i tak nie przyjedzie).
                U mnie kurier miał być w jeden dzień, a przyjechał w następny. Nie dość, że podają zakres godzin odbioru 9-17 (tak tak każdy siedzi jak pies w domu i czeka na jaśnie pana z DPD) to jeszcze nie przyjeżdżają i nie odbierają telefonu. Konieczny jest tel do h&m (tak tak kazdy ma na to czas).
                Kolejna sprawa, op której nie doczytałam lub jej nie podali (raczej to drugie) - na przyjęcie zwrotu do magazynu czekasz do 14 dni! a zapewne na oddanie kasy kolejne 14 dni - super. Właśnie mija 13 dzień od nadania zwrotu i nie dostałam maila, że doszedł. Zadzwoniłam na infolinie to mi powiedziano, że zwrot idzie do Włoch - masakra.
                Także już nie zamówię niczego w h&m co bym mogła oddawać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka