Dodaj do ulubionych

Fidget Spinner - który?

29.05.17, 12:36
Wiem, że kilka osób kupiło więc mam pytanie który model kupiłyście i czym się kierowałyście?
Obserwuj wątek
    • makoja Re: Fidget Spinner - który? 29.05.17, 12:52
      Kupiłam na allegro z ceramicznymi łożyskami ( podobno są lepsze) tańszy model za 15,99 (wysyłka z Polski) tradycyjny wzór z kolorowymi kółkami bez światełek. Kręci się dość dobrze - sprawdziłam, jak z dłuższym użytkowaniem i czy szybko się znudzi nie wiem - bo to prezent na dzień dziecka
      • ewolajda88 Re: Fidget Spinner - który? 29.05.17, 13:26
        Makoja mozesz linka dac albo nazwe uzytkownika chociaz? Potrzebuje na szybko, a nie mam czasu szukac- masa tego...
        • makoja Re: Fidget Spinner - który? 29.05.17, 15:41
          allegro.pl/hand-fidget-spinner-hit-wysylka-pl-rozne-kolory-i6825651233.html
    • saszanasza Re: Fidget Spinner - który? 29.05.17, 16:25
      Jaki to jest badziew, to szkoda gadać. Kupiłam córce taki ze światełkami. Wypadł z ręki, rozpieprzył się, światełka oczywiście przestały działaćuncertain
      • agulek.3 Re: Fidget Spinner - który? 30.05.17, 10:40
        Też kupiłam taki plastikowy ze światełkami za 30zł -badziew jakich mało. Lepiej sprawują się żelazne nawet nie oryginalnesmile
    • joanna_poz Re: Fidget Spinner - który? 30.05.17, 10:36
      syn wybrał metalowy, podana była informacja, że kręci się 5 min.
      czym sie kierował - nie wiemsmile
      kosztował 69 zł , kręci sie koło 4 minut, syn zadowolonysmile
    • afroddytta Re: Fidget Spinner - który? 30.05.17, 14:13
      Zapytam wprost jak się wasze dzieci tym bawią? I jakie dzieci w sensie wieku? smile
      • slonko1335 Re: Fidget Spinner - który? 02.06.17, 08:52

8,5 i 11 lat-zobacz na youtoobe jak się tym bawić
      • falcon_eye Re: Fidget Spinner - który? 02.06.17, 10:47
        Syn lat 7 - fidget spinner stanowi typowy artefakt przynależności i pozycji w grupie. Służy do licytowania się - kto ma więcej / większe / droższe / mniejsze / świecące / nieświecące / dłużej kręcące / cięższe / lżejsze itp. Sam potrafi utrzymać wirujący spinner na palcu, czym próbuje zdobyć podziw młodszego, więc robi to tylko w jego obecności. Wszystkie inne tricki, którymi ewentualnie mógłby zaimponować rówieśnikom są zbyt trudne, więc przy chłopakach nie "bawi się".

Syn lat 4 - zahipnotyzowany gapi się na spinner rozkręcony na stole i marzy o tym, żeby umieć utrzymać go samemu na palcu. Ten klasyczny jest za duży i za ciężki na jego rączki. Dostał swój - mniejszy i dwuramienny, ale ten jest jeszcze trudniej zbalansować na palcu.

Anyway, nie ma sensu doszukiwać się sensu w tym gadżecie. Służy do niczego (mniej więcej jak kolorowe sprężynki za "moich" czasów) a po wakacjach nikt już o nim nie będzie pamiętał.
    • the.ta Re: Fidget Spinner - który? 02.06.17, 08:44
      metalowy metaliczny smile
      w chińskim markecie za 18 zeta
      dziecko- 11 lat
      kręci się ok 4 minut, sprawdzałyśmy ze stoperem smile
    • frestre Re: Fidget Spinner - który? 02.06.17, 09:34
      15 zł metalowe - moro i żółty
      syn przeszczęśliwy gdy dostał wczoraj - nie wiem i nie rozumiem czemu wink
    • meg.26 Re: Fidget Spinner - gdzie kupię w Warszawie? 02.06.17, 11:49
      A może wiecie gdzie można kupić Fidget Spinner w Warszawie stacjonarnie (najlepiej Centrum)?
      • paniwaz Re: Fidget Spinner - gdzie kupię w Warszawie? 02.06.17, 14:46
        Kupiliśmy wczoraj w Leclercu przy Jerozolimskich po 15zł. Pani właśnie przyniosła wszystkie kolory świata, syn zachwycony!
    • joasik_79 Re: Fidget Spinner - który? 14.06.17, 09:40
      Na limango są
    • eesti_2005 Re: Fidget Spinner - który? 14.06.17, 09:46
      Skoro wątek został podniesiony, to też się odezwę.
      Zamówiłam dwa spinnery na aliexpress. Jeden metalowy, taki lepszy w pokrowcu, a drugi Batmana za 1,80e. Na razie doszedł tylko ten drugi (po 8 dniach roboczych) i dzieciaki są zachwycone. Spadł już wiele razy, również z wysokości (bo kręcą go na nosie, czole itp) i nic mu się nie stało. Więc ja polecam zamówić jakiś niedrogi z aliexpress.
      • edyta_32 Re: Fidget Spinner - który? 14.06.17, 10:38
        A ja kupilam n festynie wiejskim szlolnym dla 4 i 8 latka po 15 zl. Kreca sie ok. Szal pewnie jak kazdy inny chwilowy. 15 zl jest to warte smile
    • pitblack Re: Fidget Spinner - który? 06.07.17, 10:53
      Najlepszy spinner to taki, który ma małe łożysko główne. są takie na allegro wystarczy poszukać, co jest jeszcze ważniejsze to to żeby był dobrze wyważony. musi być cały aluminiowy albo metalowy. tylko te metalowe mogą uszkodzić płytki jak upadną- są zbyt ciężkie. Pozdrawiam
    • card222 Re: Fidget Spinner - który? 06.07.17, 11:09
      W sklepach tzw. "wszystko po 1" są po 8 zł plastikowe i 10 zł metalowe. Ja kupiłam Warszawa ul. Szaserów na przeciwko Szpitala i są ok. W smyku internetowym teraz w promocji.
    • only_amor Re: Fidget Spinner - który? 06.07.17, 22:36
      Ja kupilam corkom w sklepie typu chinczyk cena 9zl za sztukę, kreca sie, maja fajne kolory, sa metalowe. Robia co maja robic wiec po co przeplacac. Pewnie szal minie za jakies dwa tygodnie ewentualnie z koncem wakacji a 18 zl nie zal.
    • dixi Re: Fidget Spinner - który? 07.07.17, 11:35
      sym ma (miał) już chyba z 6 sztuk, w cenach 15 - ok. 70 zł, przy czym najlepszy wcale nie ten najdroższy. Jednego zrobił sobie sam z łańcucha rowerowego i łożysk które z ojcem odzyskali z czegoś innego. Największą frajdę ma z "ulepszania" i tuningowania tych spinerów, ale on ma majsterkowanie w genach, po tacie oczywiście big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka