martysiek1802 23.08.17, 20:02 Mam pytanie, jak ścieracie marchew,ogórka,jabłko dla swoich dzieci-ręcznie na tradycyjnej tartce czy macie jakiś gadżet do tego,pytam bo ja już nie mam siły ścierać tych warzyw ręcznie na surówki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiosennaburza1 Re: Surówki w domu 23.08.17, 20:23 a ile masz tych dzieci, że aż siły nie masz ścierać tych warzyw ręcznie na surówki??? pińcet? czy zaraz jakiś super gadżet się tu pojawi, przypadkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Surówki w domu 24.08.17, 07:46 Ścieracie ręcznie na prostym gadżecie i elektrycznie też . Od biedy i z lenistwa ogórka i nożem pokroicie 😉 nawet to wiele siły nie kosztuje na szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
barbie09.07 Re: Surówki w domu 24.08.17, 08:30 Ttradycyjna tarka Również nie lubię ścierać, dziecko mam jedno ale ogólnie dużo surówek jemy więc ścieram bardzo duże ilości. Ja potrafię cały talerz zjeść startych warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzek11 Re: Surówki w domu 24.08.17, 08:34 mialam podobnie do Ciebie-wkurzałam się jak musialam ścierać warzywa. Kupiłam sobie pomocnika - tu bardzo fajnie opisane. www.olgasmile.com/blender-bosch-maxomixx.html Robie w nim wiele i w sezonie wiosenno letnim jest w użyciu praktycznie co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
smoczy_plomien Re: Surówki w domu 24.08.17, 09:19 Mam blender Boscha, trochę niższy model ErgoMixx i jest do kitu. Używany bardzo niewiele, pokrywę już raz trzeba było wymienić [koszt 2/3 ceny całego blendera] i właśnie psuje się ponownie. Stopa też już ledwo chodzi i tylko mam nadzieję, że zdąży mi dziecko przejść na normalne pokarmy zanim padnie toto całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: Surówki w domu 24.08.17, 12:34 robotem KitchenAid, na przystawce do surówek , choć mycie trzech elementów jest upierdliwsze niż umycie jednej tarki, ale nie lubię używać ręcznej tarki i wolę tą opcję Odpowiedz Link Zgłoś
card222 Re: Surówki w domu 24.08.17, 14:29 Jutro w lidlu na wyprzedaży maszynka do warzyw, nie znam, ale może dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Surówki w domu 24.08.17, 14:54 Ta 150W? Wątpię, że będzie dobra... Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Surówki w domu 24.08.17, 22:58 Mam tm i surówki rowniez w nim robię, w kilka sekund (tak widze ze nie sa paseczki tylko cząstki ale jakos żyjemy bo smak podobny). Mam 4 dzieci i zdarza mi sie na wakacyjnych wyjazdach cos trzeć na ręcznej tarce i chyba bym umarła jakbym miała tak na ci dzien trzeć, no ale kto co lubi Odpowiedz Link Zgłoś
nexan Re: Surówki w domu 25.08.17, 06:36 Mam maszynkę do mielenia mięsa Zelmer i do tej maszynki przystawkę do ścierania warzyw. Bardzo często w użyciu u mnie w domu. Ręcznie warzyw nie ścieram. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Surówki w domu 26.08.17, 09:20 Koleżanka właśnie ma coś takiego, możesz podać model? Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: Surówki w domu 26.08.17, 12:18 Jak do tej pory nie znalazłam urządzenia, które miało by takie wiórka jak tarka ręczna, kiedyś w moim rodzinnym domu był stary Zelmer i w nim była przystawka do warzyw z tarką o oczkach jak na ręcznej. Te obecne modele mają już o wiele większe te oczka, to już nie to samo. Jak do tej pory nie znalazłam urządzenia, które miało by tak drobniutkie tarcie jak w tej ręcznej, niestety. A smak na tej drobnej właśnie jest zupełnie inny, surówka robi się bardzo soczysta, smakuje inaczej po prostu. Ręcznie trzeć nienawidzę, ale niestety dla tego smaku trzeba pocierpieć Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Surówki w domu 26.08.17, 13:08 najbardziej zbliżone-prawie identyczne mają te koncówki z brauna-mam ten model: Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Surówki w domu 26.08.17, 14:59 I surówki smakują jak tarte ręcznie? Odpowiedz Link Zgłoś
dommi Re: Surówki w domu 26.08.17, 16:14 Patatajowa, czy możesz podać nazwę tego modelu? Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Surówki w domu 26.08.17, 16:19 braun MR 6550. to stary model mam go juz kilka lat. rózne literki po 650 oznaczaja rózne czesci w zestawie. Odpowiedz Link Zgłoś
makoja Re: Surówki w domu 26.08.17, 12:48 Mam w domu od 15 lat philipsa (starszy model) aktualnie odpowiednik wygląda tak www.mediaexpert.pl/roboty-kuchenne/robot-wieloczynnosciowy-philips-hr7627-00,id-186193?gclid=EAIaIQobChMIy7bo19v01QIVirYYCh2lsQCsEAQYASABEgJtEfD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CKim5dzb9NUCFYK_GAodkXUMZw ,ściera super ale jak wyżej pisano różnica między tarciem ręcznym a mechanicznym jest taka, że nie masz soku, w niektórych przypadkach jak np.buraki to plus ale marchew jest smaczniejsza jak zetrzesz ręcznie. Odpowiedz Link Zgłoś