kakaka2 17.11.17, 09:01 które gry typu "smart" byście poleciły dla 9 latka o ścisłym umyśle, a którą dla 7 latka? Wcześniejszy mądry zamek był maglowany duzo, ale juz np 3traki się u nas nie przyjęły aż tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tosi-mama Re: gry "smart" dla 7-9 lat 17.11.17, 10:25 Może Kwadrylion Granny? Moja córka (9,5) wciąż bardzo lubi mimo, że grę ma już od 2,5r . Kamelot i Kwadrylion to były strzały w dziesiątkę, z chęcią po nie sięga ale Kot i mysz już mniej. Daj znać co kupiłaś może i mnie zainspirujesz Odpowiedz Link Zgłoś
mia_lipiec Re: gry "smart" dla 7-9 lat 17.11.17, 10:33 ja polecam Rój - bardzo fajna gra oparta o logikę szachową - u nas gra cała rodzina - od 5latka po dorosłych Odpowiedz Link Zgłoś
ewolajda88 Re: gry "smart" dla 7-9 lat 18.11.17, 10:02 Mia, a czy syn gra na rowni z Wami, czy musicie mu dawac fory? Niby gra od 8-9lat. Moj pieciolatek gra z powodzeniem np w warcaby. Robale pewnie by mu sie spodobaly. Mam jeszcze 8latke na stanie, mogliby grac razem? Rozwazam jeszcze Ahoj piraci, chociaz z elementami piratow mamy hej hej!ok! i piratatak. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: gry "smart" dla 7-9 lat 17.11.17, 10:47 antywirus moim się bardzo podobał na targach Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: gry "smart" dla 7-9 lat 17.11.17, 10:48 to dla starszego a dla młodszego może labirynty kot i mysz? u nas była grana dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
makoja Re: gry "smart" dla 7-9 lat 17.11.17, 11:13 Z innych niż granna fajne są czekoladki 3xk.pl/product-pol-1150-Czekoladki-Slodka-Gra-Logiczna.html i nie jest to zabawka dla małych dzieci na jaką wygląda Dla młodszych mamy w domu też Club 2% - są też i trudniejsze zadania. Natomiast kompletny niewypał u nas to kokoszki. Odpowiedz Link Zgłoś
maja0026 Re: gry "smart" dla 7-9 lat 17.11.17, 11:31 a może labirynt Ravensburger? fajna gra logiczna, moja 8 latka bardzo ja lubi Odpowiedz Link Zgłoś
alllure Re: gry "smart" dla 7-9 lat 17.11.17, 12:09 Zasadniczo są dwie firmy które produkują fajne gry logiczne. Smart Games - Granna część ich gier wypuściła w języku polskim ale mało co już jest dostępne, teraz pojawiły się nowe wydania z innej dystrybucji, oraz Thinkfun. Z Thinkfun u nas najlepiej przyjęły się Hoppers Skaczące Żabki - najpierw w wersji junior a zaraz potem w wersji dla dorosłych, córka 8l. utknęła obecnie na ostatnim poziomie. Czekoladki - naprawdę fajne, przeszła całe, było trochę główkowania. Szachy Solo też fajne ale jednak w naszym przypadku bardziej dla rodziców. W kolejce mamy jeszcze Rush Hour oraz Gravity Maze. Smart Games - mają stronę internetową na której można pograć w wiele z ich gier i sprawdzić które mogłyby przypaść do gustu. 3 Traki - ciężko było ale to kwestia wyobraźni przestrzennej nic nie szkodzi porozwijać . Temple Trap, Wikingowie, Titanic - obecnie w naprzemiennym użyciu i mogę polecić. Ogólnie te dwie firmy raczej nie wypuszczają bubli, wszystko przemyślane i ładnie wykonane, co się spodoba zależy już od preferencji dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.n-82 Re: gry "smart" dla 7-9 lat 17.11.17, 13:42 Ja bardzo polecam grę Quoridor: boardgamegeek.com/boardgame/624/quoridor Polecana od 8 lat ale mój 6-latek już od jakiegoś czasu daje radę. Jak na małą grę z bardzo prostymi zasadami i niewielką liczbą części ma bardzo duże możliwości strategiczne - sprawdza się dobrze jako gra dla dorosłych. Można grać na 2 albo na 4 osoby, ale na 2 osoby jest lepsza. 7-latek i 9-latek spokojnie mogą grać razem, żeby wyrównać szanse młodszy może dostać kilka "płotków" więcej niż starszy. (Jak gramy z 6-latkiem to też dajemy mu więcej płotków, bo inaczej by nie miał z nami szans ) Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: gry "smart" dla 7-9 lat 18.11.17, 11:20 polecam jeszce club 2% super gra Odpowiedz Link Zgłoś