Dodaj do ulubionych

Pierwsze spinki i gumki

19.09.18, 08:39
Gdzie i jakie kupujecie gumki i spinki do włosów kupujecie? Takie żeby były ok dla malutkiej, rocznej dziewczynki.
Obserwuj wątek
    • juvian Re: Pierwsze spinki i gumki 19.09.18, 09:37
      Nie kupujemy, takie dziecko może łatwo to ściągnąć, wziąć do buzi i połknąć i kłopoty gotowe.
      • afroddytta Re: Pierwsze spinki i gumki 19.09.18, 10:12
        Tak nie w temacie wink moja córka ma 5 lat, od małego obcinam jej włosy na takiego boba, nigdy nie nosiła żadnych gumek czy spinek, zawsze ma włosy rozpuszczone. Zawsze mnie jednak zastanawia dlaczego wszystkie maluchy maja na tych tyci włoskach porobione nie raz po kilka kitek, włosy pościągane, palemki itd. Nie wiem czy tylko ja tak mam ze jak sobie zrobię kucyka czy inne dobierańce to jednak głowa boli, włosy bolą i się niszczą uncertain maluchy pewnie maja podobnie bo jednak włoski i skóra delikatna. No w każdym razie każda fryzjerka mi mówiła aby nie wiązać włosków maluszkom i dla mnie to i sensowne i wygodne i bezpieczne jak się okazuje wink
        • dwellajna Re: Pierwsze spinki i gumki 19.09.18, 13:08
          Raczej jesteś w mniejszości - może jakieś problemy z tarczycą?

Co do dzieci i do autorki - jeżeli nie podobają ci się u małych dzieci boby ani różne grzyweczki, ani po prostu krótkie włosy, to polecam takie gumki:

https://szafeczka.com/wp-content/uploads/2014/02/3Z1A9171.jpg
          • joagraba Re: Pierwsze spinki i gumki 19.09.18, 13:19
            Jasne - w mniejszości = chora?
            • dwellajna Re: Pierwsze spinki i gumki 19.09.18, 13:39
              Może chora, może nie. Ja nie postawiłam tam znaku "=" smile
    • barbie09.07 Re: Pierwsze spinki i gumki 19.09.18, 10:45
      Moja córka urodziła się ze sporą czupryną. Włoski miała dość długie i gęste od urodzenia. Zalecenia pani doktor były takie,żeby myć włosy w szamponie dla dorosłych, od urodzenia! Gumki na pierwsze kitki używałam od 3 miesiąca życia( dla córki oczywiście wink ,mniej więcej. Kupowałam w H&M w dziale dziecięcym . Córka, nie protestowała, nie ściągała. Spinki nie pamiętam od kiedy, pewnie miała kilka miesięcy więcej kupowałam gymboree na allegro albo w Usa w sklepach stacjonarnych. Mieli nawet spineczki dla małych dzieci,kilka kupiłam,ale nie sprawdzały się u nas, bo były jednak na delikatniejsze włoski. Tamte dla starszych córka nosi do tej pory, a ma już prawie 11 lat. Solidna firma, mogę polecić . ze zauważyłam,żeby gumki albo spinki niszczyły jej włosy. Ma solidne i bardzo długie. Ja sama lubię również mieć włosy związane, nic mnie nie ciągnie, głowa nie boli, a zawsze chodzę w związanych. My chyba niewrażliwe jakieś jesteśmy smile
      • fiifimama Re: Pierwsze spinki i gumki 19.09.18, 20:27
        Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Pytam o gumki bo ciężko mi wyobrazić sobie rocznego malucha u fryzjera, dającego zrobić sobie zgrabna fryzurkę na głowie a wchodzące do oczu włoski to nie jest nic fajnego. Zerkne w takim razie co jest dostępne w hm i w reszcie polecanych miejsc.
        • san_vito Re: Pierwsze spinki i gumki 21.09.18, 07:04
          Dobry fryzjer obetnie. A na roczek strzyzenke zwykle jest gratis.
    • makoja Re: Pierwsze spinki i gumki 19.09.18, 20:59
      Moja córka miała głównie h&m i reserved, dla maluszka polecam proste spinki ( bez obciążników - dodatkowych dekoracji) np takie www2.hm.com/pl_pl/productpage.0623873001.html , www2.hm.com/pl_pl/productpage.0519962005.html lub przy gęstszych włosach www2.hm.com/pl_pl/productpage.0668647001.html , gumki zwykłe www.reserved.com/pl/pl/ul762-mlc/girls-hair-elastics - materiałowe - mocno uciągliwe i bez ozdób , brokatu czy metalicznej nici - te plączą włosy . Odświętniej przy gumkach dopinałam spinki tego typu www2.hm.com/pl_pl/productpage.0610931002.html , www.reserved.com/pl/pl/kids/all/girl/kids/ul774-60x/girls-hairpin
    • san_vito Re: Pierwsze spinki i gumki 21.09.18, 07:08
      Pepco. Duzy wybor i tanio. Maja 10 malych gumek frotte za 1.99 i 6 malych spinek za 1.99. Niestety wyrob chinski, ale to chyba wszedzie juz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka