marta2202 08.11.18, 00:31 Syn chce gre na laptop Minecraft, ale ja nie wiem która wersja jest dobra, fajna i co tam jeszcze powinna miec. Pomóżcie proszę. Najlepiej konkretne linki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makoja Re: Gra Minecraft na PC pomocy. 08.11.18, 10:52 Kupowałam stacjonarnie w media markecie - koszt ok 100 zł - nie kupujesz płyty tylko kod, można też kupić bezpośrednio na stronie minecraft , są jakieś tańsze kody na allegro, nie wiem jak obecne, ale mój brat kupował synowi 2-3 lata temu i ten kod działał tylko jakiś czas, trzeba było co chwilę wprowadzać nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: Gra Minecraft na PC pomocy. 13.11.18, 19:17 Na laptop masz do wyboru 2 wersje : Minecraft (w wersji Windows 10) albo Minecraft Java edition (na wszystkie systemy). Minecraft win 10 jest obecnie oficjalną i podstawową wersja, umożliwia granie z innymi użytkownikami tej wersji oraz z użytkownikami xboxa. Wersja Java natomiast to pierwotna wersja, niby ciągle rozwijana ale nie wiadomo jak długo, natomiast zdecydowanie bardziej popularna i dająca więcej możliwości. Na tą wersję powstaje najwięcej modyfikacji i mapek, więc jeśli syn ogląda filmy na Youtube i chce później próbować tego samego w swojej grze to najlepiej żeby jednak miał wersję Java edition. My kupiliśmy że strony minecraft, grę możesz zainstalować na kilku laptopach bo i tak chodzi o login którym się do gry logujesz - do niego jest przypisana licencja. Jak coś jeszcze to pytaj Aa, wersja win10 nie ma Kresu, to podobno dość istotne Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Gra Minecraft na PC pomocy. 14.11.18, 00:12 Dzięki za konkretną odpowiedź! Muszę przedyskutować to z zainteresowanym Filmiki ogląda ale stwierdził że on che z Mojang, a nie z Java Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: Gra Minecraft na PC pomocy. 14.11.18, 17:08 Mojang to firma która napisała grę Java to środowisko w jakim gra się uruchamia. Wszystkie wersje gry minecraft są napisane przez Mojang Odpowiedz Link Zgłoś