krasulas 21.11.18, 17:02 Witajcie Czy polecacie konkretną firmę? Czytam i nie bardzo ufam komentarzom. Aldi, Lidl, MPM i inne marki - w każdej komentarze przeróżne. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka_mmm Re: Gofrownica - jaka? 26.11.18, 21:12 Ja się czaje na Dezala już któryś rok. Mam z lidla taki serduszkowy, kupiłam 6 lat temu na przeczekanie dla dzieci, zanim nazbieram na dezala i powiem Ci, że działa bez zarzutu. Raz w tyg są gofry, kiedyś częściej. Są chrupiące jak położę na kratkę i odparują. Kosztowała coś 59zł i tak czekam aż się zepsuje ale się nie psuje Ale mam też zagwozdkę, bo robiłam raz gofry na Dezalu, z tego samego przepisu jaki zawsze wykorzystuję na lidlowskiej gofrownicy, i nie wyszły. W tym moim przepisie jest tłuszcz i na lidlowskiej nie było nigdy potrzeby, żeby ją smarować dodatkowo olejem przed każdym nalaniem ciasta, a na dezalu już tak. A gdy nie natłuściłam dodatkowo kratek to gofry przywierały pomimo wysokiej temperatury. I sama nie wiem. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Gofrownica - jaka? 26.11.18, 22:11 I kto wie czy w ost weekend nie było promocji w Lidlu na nie. Miałam okazje jeść serduszkowe i myszkowe....pyszne. Dezal opinie ma super, ae jako kuliarna zachcianka....troszkę drogi. Dziękuję za sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_mmm Re: Gofrownica - jaka? 26.11.18, 23:08 te gofrownice w lidlu są chyba często, tak mi się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Gofrownica - jaka? 27.11.18, 00:12 Ja Dezala nigdy nie natłuszczam, nawet przed pierwszym pieczeniem (tak radzą w instrukcji) i nigdy mi jeszcze nie przywarły. Korzystam najczęściej z przepisu z instrukcji i gofry są super. Odpowiedz Link Zgłoś