Dodaj do ulubionych

Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3

26.11.18, 22:17
Witajcie
Cel....prezent mikołajowy dla dzieci... praktyczny dodatek, który posłuży im do szkoły, na basen.
Pytanie jednak ważne - czy on wejdzie do bocznej kieszeni plecaka na butelkę. Syn ma ją dużą, ale córka w Dakine już nie. Ma Ktoś doświadczenie?
Pzdr
Obserwuj wątek
    • kika_19 Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 26.11.18, 22:25
      W najszerszym miejscu ma obwód 36,5 cm smile
      • krasulas Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 26.11.18, 22:32
        O rety....jak łydka ....dużo. Pomierzę jutro. Dzięki
    • afroddytta Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 26.11.18, 22:41
      A ja miałam Primusa i nie polecam uncertain słabo trzymał ciepło, wymieniłam w ramach reklamacji na nowy (który sprzedałam), szybko od herbaty cały w osadzie się zrobił, mycie tez było slabe tzn niby rozkładany na części ale drobne. Broniłam się długo przed Contigo ale jednak jestem bardzo zadowolona, a o Contigo pisać chyba nie muszę.
      • krasulas Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 26.11.18, 23:08
        No wiem, że najlepszy. Cena za 2szt wysoka. No i istotne - czy w rzucanym plecaku po szkolnych korytarzach nie pęknie/rozwali (może być tylko w bocznej kieszeni).
        • tuszeani Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 27.11.18, 00:12
          Obejrzyj sobie kubki Tefala. My mamy już od ponad roku, jeździ w bocznej kieszeni tornistra, jest rzucany, myty regularnie w zmywarce, trzyma na tyle dobrze, że herbatę do kubka muszę studzić, bo inaczej po kilku godzinach jest nadal za gorąca. Tańszy od Kontigo, nakrętka rozkręcana na dwie części, nigdzie się nie zbiera woda przy zmywaniu, jedyna wada według mnie to to że jest dość ciężki.
          • tuszeani Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 27.11.18, 00:14
            taki dokładnie: www.oleole.pl/przybory-kuchenne/tefal-k3083114-travel-mug-0-36l-zielony.bhtml
        • afroddytta Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 27.11.18, 13:47
          To bym rozważyła kupienie czegoś w tkmaxx tańszego zamiast isc w Primusa. No ja jestem do nich uprzedzona wink
          • biedronka195 Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 27.11.18, 14:24
            Polecam Duka , najlepiej nam sie sprawdza duka.com/pl/kubek-termiczny-duka-vacuum-310-ml-malinowy-stal-nierdzewna-1214752.html
    • krasulas Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 28.11.18, 17:35
      Kuoiłam dziś Aladdin ecycle mug. W Tkmaxx za 29zł. No niestety...po godzinie wrzątek był ciepły. A szkoda.
      Bo świetny wygląd, zamykanie i wąziutki. Jutro sprawdzę w innym Tkmaxx. Oj
      • kika_19 Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 28.11.18, 20:54
        sugerowałabym spojrzeć na testy i krzywe temperatury - coś dla jednych ciepłego dla drugiego jest bardzo ciepłe - co osoba, to opinia. ja do primusa nic nie mam - posiadam termos i kubek i z obu jestem zadowolona.

np. tu ngt.pl/767,primus-commuter-mug.html
        warczaceszprychy.pl/article,show,18,warczacy-test-kubkow.html
    • krasulas Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 03.12.18, 19:34
      Zakupione i przetestowane w warunkach domowych i poza (balkon) kubki Fjord Nansen. Genialne! Zero cieknięcia, Obydwa 4-5 godzin utrzymują bardzo wysoką temperaturę. Wyjątkowo ładne (na zdjęciach dużo gorszy look mają). Nie ukrywam, że dla 10 i 15latków wolałabym coś żywszego kolorystycznie (prawie Primusa kupiłam). Ale tu full wizualna profeska trekkingowa. Koszt 53zł. Odbiór w moim mieście w punkcie gratis. Nie ukrywam - był to ciężki zakup. Nie sądziłam, że tyle się tego naoglądam i doczytam porównań, testów. Cieszę się, bo przydadzą sie na krótkie wypady zimowe w Beskidy. Dzięki za wszelkie rady. Na Empiku pewnie latem polować będę na Contigo. Pzdr
      • ewolajda88 Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 03.12.18, 19:57
        Chcialam go kupic ale odstraszyly mnie opinie nt. smierdzacego z czasem ustnika, tzn nakrętki...i ogladam dalej te kubki i zdecydowac sie nie moge uncertain
        Contigo za drogi póki co...
        • afroddytta Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 04.12.18, 11:22
          W którymś linku z tych wyżej wyczytałam w komentarzach, że hit to jakieś kubki T-ready. Cena niższa a parametry najlepsze, widzę że kolory również dostępne. Moze ktoś zna lub się skusi?
        • westallka Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 04.12.18, 12:44
          Moja kolekcja kubków termicznych jest już całkiem spora (kawa czy herbata- ?, na teraz czy na później-? smile). Jednak w sb stanęłam przed nieco wykreowaną przez siebie koniecznością zakupienia kubka termicznego w celu natychmiastowego uzupełnienia go herbatą i w moje ręce trafiła DUKA VACUUM. I baardzo pozytywnie zaskoczyła mnie wczoraj, kiedy została sprawdzona długodystansowo. Herbata wlana o 7 była bardzo ciepła po 15, a po 19 resztka, która się ostała, była wciąż bardziej ciepła niż zimna. Polecam. Dodatkowo Duka wydaje się być łatwiejsza w obsłudze dla mojej 7latki i poręczniejsza niż większość Contigo. A dziś te kubki były w DUCE online -30%.
          • afroddytta Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 04.12.18, 21:03
            Czy o ten chodzi?
            duka.com/pl/kubek-termiczny-duka-bevande-450-ml-czarny-stal-nierdzewna-1212233.html
            Cena kusząca, chyba kupię na prezenty.
            • ewolajda88 Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 04.12.18, 21:19
              Pisala o Vacuum. Ja wzielam tez, Vacuum malinowy dla corki i ten zalinkowany przez Ciebie- dla męża.
              • afroddytta Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 04.12.18, 22:05
                Ten, tak?
                duka.com/pl/kubek-termiczny-duka-vacuum-310-ml-malinowy-stal-nierdzewna-1214752.html
                Takiego nie kupię bo jednak chce normalnie pic a ten to taki bardziej termosowy.
              • afroddytta Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 05.12.18, 09:48
                Kupiłam 2 w Duka i przetestuje jeden, najwyżej zwrócę drugi smile
                Ale dziś w biedronce widziałam bardzo podobne i przyzwoicie wyglądające kubki w cenie 23 zł, ktoś je zna?wybierzagd.com.pl/test-kubkow-termicznych-z-pepco-i-biedronki-moje-opinie
                Tutaj znalazłam recenzje ze dają radę

A generalnie to jednak te rozkręcane zakrętki mnie strsuja, mechanizm Contigo to dla mnie bajka
                • krasulas Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 06.12.18, 12:42
                  U nas problem był z kolorem. Córka różu nie chce widzieć (15lat) .... no i syn. Oglądałam Dukę. Byłam gdzie tylko to możliwe w mojej okolicy. Trudna decyzja. Wybrałam markę trekkingową... wizualnie trwałą. Myślę, że następnym razem kupię promocyjne Contigo. Ceny są wysokie na termokubki...niestety.
                  • szpulakasia1 Re: Kubek termiczny PRIMUS commuter mug 0,3 09.12.18, 17:11
                    ja kupiłam ten z duki zalinkowany różowy w zeszłym roku ale już po kilku razach nie działało otwieranie ,kubek kupiłam na wyjedzdie do duki daleko więc stoi bezuzyteczny,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka