Dodaj do ulubionych

jaki wózek?

20.10.04, 11:01
bardzo proszę o poradę. W lutym urodzi się nasze Maleństwo. Już teraz
zaczęłam rozglądać się w ofercie wózków. Mieszkamy na czwartym piętrze bez
windy (sam stelaż wózka można zostawić w piwnicy). Dużo podróżujemy
samochodem, zamierzam też jeździć na spacery. Poszukuję wózka w miarę
wielofunkcyjnego,lekkiego i skrętnego (jestem drobnej budowy). Chętnie
wysłucham Waszych rad.
Dziękuję serdecznie. Pozdrowienia dla wszystkich lutowych mam XXX

Obserwuj wątek
    • 4269m Re: jaki wózek? 20.10.04, 11:15
      Polecam MUTSY Urban Rider.
      Kupiliśmy go w lutym i jak do tej pory jestesmy bardzo zadowoleni. Elastyczna
      amortyzacja podwozia, pompowane koła zapewniają naszemu Mikusiowi komfort
      jazdy, a skrętne podwozie- nam łatwe prowadzenie. Fotelik samochodowy łatwo
      montuje się na stelażu - korzystalismy z tej opcji przez całe lato.
      Tylko nie kupuj wozka w tapicerce dżinsowej ( w MUTSY to sport 20) bo płowieje
      na słońcu.
      Pozdrawiam i życzę udanych wyborów.
    • coronella Re: jaki wózek? 20.10.04, 11:35
      hej! ja tak szybko, zaraz wychodze.
      W Twoim przypadku polecalabym uwadze wozki 3 funkcyjne.
      Zalezy tez, ile pieniazkow mozesz wydac na wozek. I jak bezpieczna jest Twoja
      piwnica, zeby stelaza nie ukradli.

Dla Ciebie chyba ciekawym rozwiazaniem bylby Bebe Comfort, gondola, siedzisko i
      fotelik.
      Moje dziecko rowniez urodzilo sie w lutym, i wiem, ze zimy jest tylko
      troszeczke. Spokojnie przejezdzisz ta koncowke w gondoli. Godnole mozna
      przewozic w samochodzie, jako fotelik. Jest do tego przystosowana. Bardzo latwo
      zdejmuje sie ze stelaza, a stelaz sklada.

Pozniej zamontujesz sobie siedzisko i fotelik w samochodzie.
      Takie uzywane zestawy mozna kupic nawet za 700 zł.

Ja Mutsy odradzam. To nie jest lekki, maly wozek. I nie jest zwrotny. Dla mnie
      to wozek na ostatnim miejscu, ale to moje zdanie. I bardzo drogi.

Ciekawe 3 funkcyjne zestawy robi tez Deltim i Chicco, chociaz Chicco ma kiepska
      opinie jesli chodzi o jakosc wozków.
      • 4269m Re: jaki wózek? 20.10.04, 11:52
        Co do MUTSY to nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz , że nie jest on
        zwrotny? Ja też mieszkam na czwartym piętrze i daję sobie radę z wnoszeniem go
        na górę.Jedyną przeszkodą może być cena. Ale tak wogóle to bardzo go sobie
        chwalimy.
        • martael Re: jaki wózek? 20.10.04, 12:54
          Ojej, ale Mutsy waży 14,5kg (czytam właśnie, że podwozie 10kg i gondola 4,5kg) +
          dziecko minimum 4kg, to prawie konkurencja olimpijska jak na czwarte piętro.
          Chyba, żeby stelaż zostawiać pod schodami, ale ja tam bym się bała, że ukradną
          taki drogi wózek...
          • mamaly Re: jaki wózek? 20.10.04, 21:59
            Witam,

Ja mieszkam na I piętrze, ale wózek w całości od roku trzymam na klatce
            schodowej. Mam emmaljungę. Na czwarte piętro nie polecam, waga podobna jak
            mutsy, nigdy w życiu nie dźwigniesz tego ciężaru jak maluch trochę podrośnie.
            Jeżeli szukasz małego, zwrotnego i lekkeigo wózka to polecam PP Pliko, ale nie
            nadaje się na inne podłoże niż chodnik. Jeżeli szukasz czegoś na pompowanych
            kółkach to może właśnie jak pisała coronella jakiś deltim lub bb confort.
            Wszystkie wózki na dużych pompowanych kołach są potwornie ciężkie i duże. Ja
            trzymam na klatce , więc mam problem z głowy, a do samochodu kupiłam osovbny
            wózek parasolkę.

Pozdrawiam,

A.
            • ewaand Re: jaki wózek? 21.10.04, 09:58
              Ale PP Pliko, chyba nie ma rozkładanego na płasko oparcia.
              pozdrawiam
    • mmala6 Re: jaki wózek? 21.10.04, 10:23
      Napisze Ci co ja wymyslilam, tez bede miec Dzidzie w lutym. Opcja pierwsza: PP Atlantico- wersja spacerowa, wazy 9 kg, dosc duze kola (ok 20 cm)i nie slyszlam jeszcze zeby ktos na niego narzekal. Siedzisko rozklada sie na plasko. Do tego dla niemowlaka mozna dolozyc Navetke, czyli taka gondolke. Oczywiscie wzrosnie wtedy i waga i cena wozka.Poza tym slyszalam, ze jednak ma za slaba amortyzacje dla niemowlaka. Dlatego z tej opcji zrezygnowalam.
      Wersja druga-Kupimy wozek gleboki zwykly- uzywany, tani, tylko zeby mial dosc duze kola i dobra amortyzacje bo to wazne dla Mlodego. Nie mam jeszcze konkretnego upatrzonego....Ty mozesz dodatkowo wybrac taki, zeby gondolka byla wyciagana, a stelaz bedziesz sobie zostawiac na dole. Potem jak juz Dzidzia bedzie wieksza, czyli bedzie juz cieplutko kupimy wlasnie nowy Peg Perego Atlantico kolor Cherry Colasmile) (bedzie chlopiec), wlasnie z uwagi na to, ze jest lekki, solidny itp.
    • iamkate Re: jaki wózek? 21.10.04, 12:55
      dzięki za wszystkie opinie, na pewno się przydadzą przy wyborze. A co powiecie
      na temat wózków trójkołowych? Niektóre z nich mają skrętne przednie koło, a
      stelaże należą do tych lżejszych. Pozdrowienia serdeczne
    • almerka1 Re: jaki wózek? 25.10.04, 09:52
      zapraszam na stronkę, tam znajdziesz duzy wybor wozkow dziecięcych i innych
      ciekawych rzeczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka