Dodaj do ulubionych

NEXT problem z reklamacją

22.07.20, 20:08
Mam problem z Next i jestem aż zaskoczona ich podejściem do klienta. W lutym kupowałam synowi 2 pary sportowych adidasów, cienkie, siateczkowe, więc to buty na cieplejszą wiosnę i lato. Wiadomo, że od marca u nas wyjścia były mocno ograniczone i tak na dobrą sprawę syn zaczął buty nosić jak rozpoczęły się wakacje. Kupiłam dwie pary takich samych butów w 2 kolorach, ten model kupujemy co roku i zawsze się sprawdzał, a tym razem po paru wyjściach zaczęły odlepiać się przody (taka guma na noskach i po bokach), niestety pomimo przyklejania to ciągle się odrywa i to w obydwu parach. Buty wyglądają masakrycznie, ewidentnie są wadliwe, poprzednie modele były nieco inaczej zrobione. Napisałam do Next i reklamacji nie uznali, kazali przysłać zdjęcia, najpierw napisali, że buty używane są zbyt długo żeby przyjąć reklamację (kupione w 2 poł. lutego 2020) , napisali, że są zużyte - wysłałam dokładniejsze zdjęcia, ze zdjęciami wkładek, podeszwy - buty niemal jak nówki za wyjątkiem tego rozwalającego się przodu. I tez otrzymałam odpowiedź, że reklamacji nie uznają ! Buty nie były tanie - para po 170 zł , szlag mnie trafia bo syn miał te buty parę razy na nogach, sprzedali bubel i nie ponoszą żadnej odpowiedzialności z tego tytułu. Buty oczywiście nigdy nie były prane w pralce, noszone na deszczu itp, choć na tym modelu jest zawieszka machine washable... ciekawe co bym wyciągnęła po praniu w pralce..... Zastanawiam się co można zrobić w tej sytuacji, bo zawsze zostawiałam u nich tyle kasy i teraz jestem pewna, że już nic u nich nie kupię. Co można zrobić jeszcze, gdzie pisać ?
Obserwuj wątek
    • kaga9 Re: NEXT problem z reklamacją 22.07.20, 21:23
      Do rzecznika konsumentów. Miejscowego. Reklamacji mogli nie uznać, jeśli zauważyli ślady samodzielnych napraw. Gdy planuje się reklamować, to absolutnie się nie próbuje samodzielnie naprawiać. Przetestowane. Powodzenia.
    • samawsnach Re: NEXT problem z reklamacją 11.08.20, 11:39
      W ostatnich miesiącach zrobiłam dwa spore zamówienia w NEXT i nie przesadzam- wszystko nadawaloby sie do reklamacji. Wszystkie koszulki dziecięce i bluzki. To są po prostu szmaty po kilku mscach używania i nijak ma się ta jakość do dawnego NEXT. Najmlodszy syn chodzi w t shircie, ktory 10 lat temu kupiłam na Allegro używany (!) dla jego starszego brata i stan jest nadal super, a rzeczy z tegorocznej kolekcji są sprane, bez kolorów i z dziurami, co mi się jeszcze nie zdarzyło w żadnej z dziecięcych firm. Więc wniosek taki, że firma nadaje się do omijania z daleka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka