Dodaj do ulubionych

wózek icco

07.11.04, 23:12
czesc dziewczyny!jestem w 27 t ciazy i przymierzam sie do kupna wózka,odoba i
sie czterokolowy,wielofunkcyjny icco.czy ktoras z was ma taki wozek.co o nim
sadzicie?
karola
Obserwuj wątek
    • wmama1 Re: wózek icco 08.11.04, 21:47
      Mam taki wózek tylko trójkołowiec. Długo szukaliśmy wózka ze wszystkimi
      parametrami odpowiednimi dla dziecka( odpwiednie resory, koła, regulowane do
      spania oparcie, regulowany podnóżek, pasy bezpieczeństwa itd) i ten jest
      suuuuperr. Poza funkcjonalnością ma też wygląd na tzw. bajerze. Szczerze
      polecam bo wózek wart jest swojej ceny.
      Przesiedliśmy się na niego z chicco i wydał się nam na poczatku trochę ciężkawy
      ale można się przyzwyczaić bo parametrami to przy chicco prawdziwy
      mercedes.
      Pozdrawiam
      • tulcia Re: wózek icco - do wmama1 09.11.04, 21:16
        Hej,
        my tez mamy ten wozek, ale takze trzykolowiec.
        Wmama1 a jaki masz dokaldniej? Dobrze Ci sie nim jezdzi i nie przeszkadza Ci
        hamulec przy raczce? Bo mi jakos tak niewygodnie, uciska mi dlon. Poza tym
        skreca mi za bardzo kolo w lewa strone, co czasami doprowadza mnie do szalu, a
        nie potrafie tego wyregulowac. Moj maz mowi, ze to wina krzywego chodnika, ale
        zeby ciagle w jedna strone skrecal - hehe. Poza tym jest ok. Chociaz fakt,
        przesiadlysmy sie do niego bo 12 kg Implascie i powiem szczerze, ze gdyby nie
        moj mezus, pewnie bym go sprzedala dalej (ICOO), bo jak dla mnie za ciezki. Nie
        potrafie go spokojnie wsadzic do bagaznika. Ale dla mojej coreczki wygodny jest
        i to bardzo.
        Pozdrawiam
        Kasia i Natalinka
        • wmama1 Re: wózek icco - do wmama1 10.11.04, 21:49
          Ja mam Icco Platon na pompowanych kołach , przesłali mi też plastiki i te
          rzeczywiście trudniej się prowadzily i koło przednie tak jak u Ciebie trochę
          zjeżdżało w bok ale na pompowanych jest super- zreszta mąż cos tam
          pomajstrował. Wózek jest masywny i szczerze powiem sama jeszcze nie probowalam
          mocowac się z jego składaniem - do bagaznika mojego samochodu nie mieści sie i
          musze składać tylne siedzenie aby go wsadzić - ale za to komfort maluszka
          wynagradza wszystko no i ten wygląd!!

Pozdrawiam i zyczę szerokiej drogi
          • tulcia Re: wózek icco - do wmama1 11.11.04, 11:18
            Hej,
            ja tez mam Platona na pompowanych kolach, ale cos z tym kolem mi nie
            odpowiada smile a moze mi sie zdaje?
            A powiedz mi do czego sluza takie napy na dole budki? Sa tylko dla ozdoby czy
            faktycznie uzywa sie ich do czegos?
            My na razie jezdzimy "przodem do mamy" i ciezko mi sie podbija wozek z
            coreczka, ale to pewnie dlatego, ze jestem mala, bo jak prowadzi moj maz to nie
            ma problemu smile
            Z tego co piszesz, to chyba da sie przyzwyczaic do niego smile A jak radzisz
            sobie z wnoszeniem go? (a moze nie musisz...) Zastanawiam sie czy to nie
            zaszkodzi temu przedniemu kolku - takie telepanie (co prawda to kilka schodow
            ale zawsze)
            Pozdrowka
            Kasia
            • wmama1 Re: wózek icco - do wmama1 12.11.04, 21:03
              Wydaje mi sie, że musisz wyregulować przednie koło tzn odblokowac je na maksa (
              bo masz je skrętne prawda?) i wtedy pójdzie Ci lepiej. Sprawdź też czy dobrze
              zamontowaliście to koło.
              Co do nap z boku - myślę że slużą do przymocowywania parasolki
              przecwisłonecznej tzn jak jest złozona żeby się nie telepala - juz to
              wybróbowałam i działa. Wózek trzymam na dole ale czasami muszę go wnieśc kilka
              schodków- na poczatku było ciężko ale teraz wiem juz jak go podnieśc i jakoś
              sobie radzę. My jeździmy wyłącznie tyłem do mamy bo moja córeczka jest tak
              ciekawa świata, że nie da sobie w zaden sposób go przysłonić.
              Jeśli masz problemy z prowadzeniem wózka bo jak piszesz podbija to może
              dostosuj rączkę do swojego wzrostu - u nas rączka ciągle jest w ruchu bo albo
              dostosowuję ją do siebie babunia, albo tata albo ja czyli mama i nikt nie
              narzeka.
              Czy masz do wózka śpiworek? Jesli tak to napisz czy się sprawdził.
              Pozdrawiam
              • tulcia Re: wózek icco - do wmama1 13.11.04, 11:55
                Hej,
                kolo mezus jakos wyregulowal, chyba jest lepiej.
                Spiworka nie mam, bo wykorzystalam moj z poprzedniego wozka i pasuje idealnie -
                takze kolorystycznie. Szkoda mi bylo tyle pieniedzy dla spiworka, szczegolnie,
                ze chyba na przyszla zime Natalie juz nie bedzie w nim jezdzic (bedzie miala
                wtedy 1 rok 8 m-cy).
                A czy ty masz oryginalna parasolke do tego wozka? My dokupilismy tylko folie
                dodatkowo, bo inne jakos tak dziwnie lezaly smile
                Powiedz mi jeszcze czy budka od wozka tez Ci strzela przy zamykaniu/otwieraniu?
                Dodatkowo jak woze mala przodem do siebie, to nie moge spokojnie rozlozyc
                oparcia zupelnie na plasko, cos tam sie blokuje. Ale pewnie nie wiesz co to, bo
                Wy jezdzicie w druga strone.
                Co do podbijania to raczke wysuwam wyzej niz potrzebuje, bo wtedy latwiej go
                podbic. Ale pewnie utrudnieniem jest tez to, ze siedzisko jest przodem do mnie,
                wiec ciezej podbic, bo ciezar jest inaczej rozlozony.
                Brakuje mi tez amortyzacji na przednie kolo, rozleniwilam sie przy
                wczesniejszym wozku, ktory byl amortyzowany kazdym kolkiem smile
                Jak cos sobie jeszcze przypomne to napisze smile
                Pozdrowka
                Kasia
                A jaki masz kolor? My mamy scouts camp.
    • viki009 Re: wózek icco 17.11.04, 16:37
      Hej,

Mi tez bardzo bodoba sie trojkolowiec Platon i jestem wdzieczna za Wasze opinie
      o tym wozku.
      Niestety nie ma go w sklepach w Warszawie. Napiszcie gdzie kupilyscie ten wozek
      a moze macie jakies zdjecia "na zywo" smile - bede bardzo wdzieczna.

Dytrybutor napisal, ze mozna je obejzec tylko w Czestochowie - a to troche
      daleko.

Pozdrowienia,
      Monika z Fasolka (Franusiem lub Zosia)
      • kasia_de Re: wózek icco 17.11.04, 18:14
        Znalazłam te wózki w sklepie internetowym, co nie znaczy że ten sklep polecam,
        nigdy w nim nie kupowałam. Mam nadzieję, że Ci się ta wskazówka do czegoś
        przyda:
        www.mamusia.pl/index.php?Bajama=20b351883615c801c485e425498feaca
        Pozdrawiam
        Kasia
        • tulcia Re: wózek icco 17.11.04, 21:32
          Viki - nie pomoge, bo jak go kupilam w Niemczech.
          Ewentualne fotki moge przeslac na maila. Wozeczek fajnie wyglada, prowadzi sie
          tez ekstra. Dla mnie mankamentem jest tylko waga, ale powoli i do tego sie
          przyzwyczajam (musze go wciagac kilka schodkow i potem zjezdzac).

Pozdrawiam
          Kasia
          • viki009 Re: wózek icco 18.11.04, 10:02
            Dziewczyny,

Bardzo dziekuje za pomoc. Ogladam go tylko na stronach internetowych i w tej
            chwili polegam na Waszych opiniach co do uzytkowania. Deltim, ktory jest
            dystrybutorem tych wozkow na Polske, proponuje mi odwiedziny sklepu w
            Czestochowie.

Tulcia - bede wdzieczna za przeslanie fotek na mojego priva, napisz tez czy
            latwo sie go sklada.

Wacham sie miedzy Mutsy a I'coo.

Pozdr.,
            Monika

• sniezna Re: wózek icco 19.11.04, 00:30
        Witam!
        ja też szukam tego wózka i słyszałam że będzie go można kupić w wawie w sklepie
        na puławskiej w Świecie Dziecka (w supersamie) ale niestety nie znają ceny.
        ma być jeszcze w tym miesiącu
        pozdrawiam
    • tulcia Re: wózek icco 18.11.04, 23:10
      Viki dostalas maila? Bo nie wiem czy wysylac na ten adres gazetowy takze fotki.
      Pozdrowka
      • viki009 Re: wózek icco 19.11.04, 16:39
        Tulcia dziekuje, wyslalam Ci maila.

Sniezna,

Dzieki za info, bylam tam w poniedzialek, ale ICOO jeszcze nie ma.

Pozdrowienia
        • sniezna Re: wózek icco 19.11.04, 22:29
          pytałam się czy coś wiadomo już na ich temat, powiedziano mi że mają być za ok
          trzy tyg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka