Dodaj do ulubionych

wozek ze skretnymi kolami, jaki?

28.11.04, 23:33
Zastanawiam sie nad wyborem wozka, ktory bede musiala kupic juz na wiosne.
Nie moge znalezc jednego, ktory mialby wiekszosc rzeczy, ktore chce miec.
M.in - duza kryjaca buda,, skretne kola, ew. przekladana raczka, takie bajery
jak moskitiera, folia na wozek czy okienko w budce, tacka itp.
Moglby miec Voyager Deltima, gdyby mial skretne kola, itd itp.

Poradzcie prosze.

Aga
Obserwuj wątek
    • aaaska bebe confort 29.11.04, 08:59
      Ja mam bebe conforta na stelazu trophy avenue (lane koła amortyzowane).
      Przednie koła ma skrętne i dobre na równej powierzchni, na wertepy koła sie
      blokuje i tez super sie jezdzi. Na stelazu montuje sie gondolę, a gdy dziecko
      podrośnie to siedzisko (spacerowkę), które mozna montowac tylem lub przodem.
      Buda z gondoli pasuje do spacerowki, a dodatkowo na lato jest zamiast budy
      lekki daszek z siateczką. Na dole wózka jest kosz na zakupy. Można dokupic
      fotelik samochodowy, ale moim zdaniem jest za drogi i na krotko starcza. Mój
      Maksio ma 7 m-cy a juz mu kupiłam wiekszy fotelik. Aha folie na wozek mozna
      dokupic dodatkowo.
      aska
    • klubiale1 Re: wozek ze skretnymi kolami, jaki? 29.11.04, 09:12
      Niestety nie ma chyba idealnego wózka. Trzeba się więc zastanowić, co tak
      naprawdę jest konieczne, z czego mozna zrezygnować, a przede wszystkim jak
      długo i gdzie chcemy wózek użytkować.
      Na początek potrzebna jest gondola, może mieć podnoszone plecki, wtedy dłużej
      się z niej korzysta. Okienko w budce nie jest wtedy potrzebne, bo dziecko cały
      czas się widzi. Folię przeciwdeszczową uniwersalną można dokupić za 20zł, a
      moskitierę zrobić z gazy, jeśli faktycznie będzie potrzebna (ja nigdy nie
      użyłam, mimo że mały spał w gondoli całe lato).
      Jeśli wybierzesz wózek typu 3 częściowego (gondola, siedzisko do spacerówki i
      fotelik samochodowy montowany na stelażu?), to w gondoli dziecko pojeździ do ok
      6 msc a potem w części spacerowej najpierw przodem do mamy, a potem do kierunku
      jazdy. Niestety takie wózki są ciężkie i kiedy jeszcze dodatkowo dziecko
      zaczyna ważyć odpowiednio, to prowadzenie wózka lub wniesienie go do sklepu po
      kilku stopniach robi się uciążliwe. Wtedy zazwyczaj zaczyna się myśleć o kupnie
      lekkiej spacerówki - i to właśnie ona powinna mieć skrętne koła, okienko w
      budce, tackę itp.
      Z wózków wielofunkcyjnych typu Voyager Deltim chyba żaden nie ma skrętnych kół.
      Premier Deltim ma skrętne koła, ale to wózek typu 3 częściowego.Skrętne koła
      mają Drivery Implast. I to chyba wszystko jeśli chodzi o polskie wózki.
      Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka